Moderat riksdagsman har upptäckt klassamhället!


Debattartikel i Aftonbladet:

”Anton Abele (M): Körkortet den nya klassfrågan. Dyra körsklor gör det dyrt för unga att ta si in på arbetsmarknaden.”

 

Körskoleägarna får passa sig så att inte horder av ilskna, körkortslösa ungmoderata klasskämpar rullar dem i tjära och fjäder eller rentav hänger dem i närmaste lyktstolpe.
Skämt åsido: Har inte Anton Abele allvarligt brutit mot moderat etikett genom att nämna ordet ”klass”? Inte bara moderat etikett förresten. Begreppet klass är närmast tabubelagt i den offentliga svenska politiska debatten.
Vi lever ju i det ihjältigna klassamhället. Det klasslösa samhälle  där somliga äger banker, finansinstitut och industriföretag värda hundratals miljarder medan andra – allt fler – får klara sig med socialbidrag på drygt 3000 spänn i månaden eller jobba för 18000-20000.
Trots att allting som händer i världen och Sverige just nu bottnar i klassfrågor debatteras detta inte. Striden står mellan dem som äger finanskapital, industriföretag och andra produktionsmedel å ena sidan och resten av oss å den andra.
Fortsätt läs här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 30 864 BESÖKARE

%d bloggare gillar detta: