Den libyska fällan och den gyllene kalvens makt


Världen har hamnat i den libyska fällan. Libyen blev en viktig milstolpe på världselitens väg mot en ny världsordning. Vi alla befinner oss i den gyllene kalvens våld!

Jag har översatt en video från en rysk TV-kanal KM. Detta är en intervju med Konstantin Sokolov, som är expert inom geopolitik och är vicepresident för Akademin av geopolitiska problem. Här gör han en analys av Libyenkrisen samt berättar allmänt vad som väntar oss alla, inklusive Europa.
Här är länken till video, som är på ryska.

Det fortsätter att komma motstridiga uppgifter från Libyen. Det har sagts bland annat upprepade gånger att Gaddafis söner antingen var dödade eller ville överlämna sig till rebellerna, själva Gaddafis påstås har flytt landet flera gånger och i olika riktningar. Alla Gaddafis söner och han själv är vid liv och mår bra, och befinner sig i landet. Vi har än en gång konstaterat att det pågår en massiv desinformationskampanj. Det libyska kriget är långt ifrån över och detta är bara början.

Sokolovs uppgifter om Libyen kommer från en trovärdig källa.

Situationen i Tripoli, den 1 september. Största delen av staden (framföra allt bostadsområden) kontrolleras av Gaddafi plus att hans styrkor kontrollerar centrala och sydliga regionen i landet. I de område som kontrolleras av rebeller, situationen liknar ett socialt kaos. Först, låt oss, gå ifrån det vilseledande ordet ”rebeller”. Ordet ”rebeller” betyder ju folk, som gör uppror och vänder sig mot styrande makten. De så kallade ”rebeller”, som stormade Tripoli, är inte rebeller utan en blandning av medlemmar från olika terroristorganisationer t ex Al-Qaida, Natos specialstyrkor samt styrkor från Qatar. Det första som dessa ”rebeller” gjorde när de kom in i staden var att släppa ut hundratals fångar från fängelse i Tripoli. Detta innebär att ett stort antal kriminella personer, inklusive terrorister, blev på fri fot. Laglösheten i de områden som kontrolleras av ”rebellerna” är total.

Det är värt att tillägga att Sudan under tiden har tagit kontroll över en stor del av oljeproduktionen, men om detta hör man aldrig via massmedier. Resten av olja naturligtvis hamnar hos väst. Men väst befinner sig i en svår situation. Väst har proklamerat till hela världen att nu är det ny regering som gäller – det nationella övergångsrådet och som dessutom får väldigt mycket pengar, som var frysta tidigare. Men problemet är vem som ska ta emot alla dessa pengar, därför att en faktisk makt inte existerar, NTC har ingen makt alls. Det pågår interna bråk mellan NTC och Al-Qaida, som vill ha makt för sig själv och vill att NTC ska avgå. Så situationen i den nya ”regeringen” är mycket rörig.

Under tiden situationen i landet är sådan att majoriteten av befolkningen stöder Gaddafi, det är han som har folkets förtroende. Majoriteten av folket är beväpnat. I april delade man ut 750 000 automatkarbiner Kalasjnikov. Detta innebär ett folkligt motstånd mot Nato och Al-Qaida. Förmodligen kriget stannar inte innanför libyska gränser utan kommer att sprida sig vidare. Vilket passar väst mycket bra, som vill destabilisera regionen. För att summera det hela, så i dagsläget Libyen har en styrande enhet, som är inte erkänd av världssamfundet längre, men som har stöd av folket – Gaddafi. Även om väst försöker att inbilla allmänhet via massmedia att det är NTC som styr, gör de inte det. Gaddafi kontrollerar en del av territorium i landet. Den libyska armén också finns kvar och fortfarande fungerar. Därför västens prioritet nummer ett är att döda Gaddafi. Gaddafi är mycket omtyckt av folket och om han blir dödad, kommer hans popularitet förmodligen att öka ännu mer. Han var och kommer att vara en symbol för det libyska folket. Folket hade bra liv under hans regeringstid och ingen annan regering, speciellt inte den som är påtvingad av väst, kommer att ge människor lika bra liv som de hade under Gaddafi. Och det vet folket om.

Låt oss säga några ord om massmedia, som ofta kallas fri och oberoende. Men är det verkligen sant? Är massmedier fria eller kontrolleras de av någon? Vi befinner oss i den tid, då den gyllene kalvens makt styr hela världen. Alla massmedier existerar för pengar som kommer från den gyllene kalven. Och alla de styrs från en och samma punkt.  Förr i tiden t ex  fanns det suveräna länder, oberoende valutor, staternas självständighet, men idag ALLT styrs av centralbanker, som i sin tur styrs av BIS. Detta innebär att all makt är koncentrerad i samma händer – hos centralbankernas centralbank. Med andra ord är det en diktatur. Därför massmedia visar det vad patronen vill att det ska visas. Informationen ändras och förvrängs. Allmänheten får den bild av verkligheten som makteliten vill att man ska få se och inte sanningen.

Nästa steg på maktelitens agenda, förmodligen blir Syrien. Destabilisering av regionen kommer att genomföras via aktivering av kurder, vilket har redan gjorts med hjälp av västerländska underrättelsetjänster. Kurder ju, som vi vet, vill ha en egen stat. Löftet om detta får de som en morot från väst, som lovar att kurderna kommer att få möjlighet att bygga en egen stat på ruinerna av den gamla – Syrien. Kurder är ett ganska stort folk med ca 30-40 miljoner människor. Aktivering av kurder innebär direkt start av oroligheter i Turkiet, där kurderna utgör 20% av befolkningen. Men kurder är ju ganska utspridda och finns i bl a Irak och Iran. Men även i Dagestan, vilket direkt berör Ryssland. På så sätt destabilisering av Syrien är Rysslands huvudvärk också.

Tillbaka till Libyen. Hur kommer situationen vara om ”rebellerna” får all makt? Polisiär stat blir det enda alternativet. Detta är oundvikligt om minoriteten vinner. En riktig libysk opposition existerar inte i Libyen. Den så kallade oppositionen som finns (övergångsrådet) kan existera enbart med hjälp av Nato, de kan inte styra ens en dag utan Nato och väst. Nato, kanske med hjälp av sin militära styrka, kan lyckas att forma en marionettregering, som ska representera landet enbart via TV-rutan och leverera olja till väst. I verkligheten, speciellt lokalt, kan de aldrig lyckas att styra landet.

Västerländsk aggression mot Libyen, som inleddes under falska förespeglingar från FN:s sida, visade att FN har diskrediterat sig själva. (Notering från Mavera: när FN grundades 1945, hade man stora förhoppningar att organisationen skulle förhindra konflikter mellan världens nationer och göra krig omöjliga. I fallet med Libyen har FN i princip givit mandat till Nato att starta krig i Libyen. Nu när ca 50 000 människor blev dödade är det svårt att hitta en bra förklaring till detta.) Lagar och regler kringgicks. I syftet att skydda civila har Nato dödat de som skulle skyddas. Detta verkar ju vara ett fruktansvärt misstag. Men kan det vara så att ”felet” begicks inte av misstag utan var planerat? Att förstöra internationell rätt och folkrätt är ett nödvändigt steg vid verkställande av maktelitens globala plan. Varför? Därför att internationell rätt och folkrätt ursprungligen är grundade på idéer om suveräna stater. Men idag proklamerar man helt öppet idéer om en enskild privat makt, som kontrollerar hela världen, som innebär avsaknad av stater och suveränitet, och som bygger på helt andra rättsliga grunder. Därför det befintliga internationella rättsliga systemet demonteras väldigt målinriktat.

Vidare, den västerländska aggressionen kommer, som sagt, att flyttas till Syrien, sedan kan det vara Israel. Varför Israel? Därför att hela konfigurationen av rättsliga relationer är förstörd. T ex alla de fredsavtal, tack vore vilka, Israel kunde existera. Det är värt att lägga till att Israel har förstört den ursprungliga planen för destabilisering av Egypten. Revolutionen där gick inte enligt den tänkta planen. Den 29 januari i år har Israelisk tidning Maariv publicerat 26-sidigt dokument, som var en detaljerad plan av revolutionen i Egypten. Vilket bevisar än en gång att revolutionen i Egypten var absolut inte folkets revolution utan ett sabotage, som var noga planerat utifrån. Det var tänkt att El Baradei, som är maktelitens man, ska komma till makten. Det är ju helt klart att en person, som var generaldirektör för det internationella atomenergiorganet IAEA, måste ingå i världsregeringen.

Nästa fråga, kan oroligheter sprida sig även till Europa? Vi befinner oss i situationen av världsrevolutioner och inbördeskrig. Detta handlar inte om Världskrig (som Andra världskriget) mellan länderna, därför subjekten, i form av suveräna stater, existerar inte längre. Notera igen att dessa revolutioner inte är folkliga utan syftet med denne Världsrevolutionen är att eliminera alla befintliga statliga strukturer och etablera en enskild makt. Och detta gäller absolut alla länder! Detta kommer att beröra absolut alla och inte bara dem länderna med stora sociala problem. De oroligheter som vi såg på flera håll tidigare, är konstruerade och beställda, och är tänkta att leda till ett kaos för att demonstrera för folket att befintliga statsstrukturer är inte kapabla att styra längre. Att det behövs förändringar.
Allt detta görs för att gynna intresse av en mycket begränsad grupp av människor, som kontrollerar världens finanssystem och med hjälp av pengar löser alla problem. Man köper allt, bokstavligen allt – presidenter, journalister, advokater, präster. Detta är vad den gyllene kalvens makt innebär.

Annonser

0 Responses to “Den libyska fällan och den gyllene kalvens makt”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: