Ett systemskifte i onödan


skvitts

När de rika ska ha mer

 

Moderaternas agenda

Bilden kommer från en helt annan artikel än den citerade texten nedan.

”En av tio som utförsäkrades gick på socialbidrag ett år senare. Bara tre av tio kom ut på arbetsmarknaden igen. Ungefär hälften blev sjukskrivna på nytt och för flera av dem hade sjukdomssituationen förvärrats. Det här kallas för reformer av Alliansen och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) är nöjd. Han lutar sig mot det som sägs vara positivt; att tre av tio fick jobb. Förr betydde reform förbättringar – inte försämringar.
Det samlade trycket på anhöriga och vänner ökar när samhällsansvaret krymper. Fördelarna med att samhället griper in och hjälper de arbetslösa och de gamla, de fattiga och de sjuka – är att de inte blir lika beroende av att ha folk i sin närhet som måste hjälpa till. De behöver inte ständigt be om hjälp och kan umgås med släkt och…

View original post 150 fler ord

Annonser

0 Responses to “Ett systemskifte i onödan”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 30 074 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: