SOLIDARITETSTANKEN via ETT HJÄRTA RÖTT – Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier


Party leaders of the opposition campaigning in...

Image via Wikipedia

EN REBLOGG AV ETT HJÄRTA RÖTT’S  Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier « Ett hjärta RÖTT.

Täby är den utsålda välfärdens Mecka, där finns Kristina skolan för barn med särskilda behov.

De tömmer bolaget på pengar, citat DN;

Kristinaskolan, vars elever har särskilda behov, saknar allt – böcker, läromedel, behöriga lärare. Samtidigt gör bolaget mångmiljonvinster år efter år. Så sent som i juni delades nästan hela den samlade vinsten ut till aktieägaren (10.470.000 kronor) . Kvar återstår bara 245 kronor. ”Det ser inte ut som om man tänker sig en framtid. Det här väcker en massa frågetecken och utropstecken”, säger affärsjuristen Rolf Åbjörnsson.

I Vällingby får riskkapitalbolaget Tritons Carema hård kritik för hur de sköter Koppargårdens äldreboende. Här gäller det att tjäna pengar.

Oacceptabla förhållande på äldreboende i Vällingby, citat DN;

En död patient till följd av blodförgiftning orsakad av ett illa skött sår. Flera påtagligt undernärda patienter. Onödiga amputationer. Läkemedlen tar slut. Ett stort antal fallolyckor. Brist på både kompetens och personal. /…/I slutet av september fick stadsdelsförvaltningen ett anonymt mejl från ett antal undersköterskor och sjuksköterskor på Koppargården. ”Vi ropar på er hjälp. Snälla lyssna! Vi känner att vår chef inte lyssnar på oss eller respekterar våra åsikter om att göra verksamheten för boende säker och bra”, skriver de.

Sedan har vi alla de allianspolitiker som gjort misstag, tagit mutor, roffat åt sig, brutit mot lagen – men sitter kvar…

Inga krav på avgång, inga mediadrev, en axelryckning – en jäspning. Vem bryr sig?

Så kom då anklagelserna mot Håkan Juholt – stora krigsrubriker i Aftonbladet. Juholt anklagas för fusk, lögner och bedrägeri. Drevet går…

Men vänta ett tag – vad är det som egentligen har hänt – bakom rubrikerna….?

1. Håkan Juholt har lämnat in uppgifter om sin övernattningslägenhet i Stockholm till riksdagskansliet. Han har lämnat in uppgifter  om hyran och bifogat hyreskontraktet där tydligt framgår att han delar lägenheten med sin sambo.

2. 2011 sker en hyresförändring. Håkan Juholt kommer in med en ny ansökan. Det är i samband med den som riksdagskansliet uppmärksammar ett fel.

3. Assistenten på socialdemokratins partikansli får på sin semester reda på misstaget.

4. 13 september lämnar assistenten, utan att ha talat med sin högsta chef, Sven Eric Söder in samma blankett som tidigare.

Resten är obekräftade rykten från en ”hemlig källa”.

Hur skulle Juholt ha agerat? Hur ser reglerna ut?

Svar DN;  ”….det finns ingen regel som exakt anger hur en riksdagsledamot ska agera om en egen lägenhet delas med någon annan.– Det står inte explicit, men det är underförstått att vi bara täcker ledamotens egna kostnader, säger Marianne Bjernbäck, enhetschef på riksdagsförvaltningen”

Annie Lööf (C) om bostadsklipp om hur reglerna ser ut;

– När min man flyttade in kunde jag enligt riksdagsförvaltningen bestämma själv om jag skulle ha hela ersättningen eller inte eftersom jag de facto har två lägenheter i mitt uppdrag.

Emil Källström (C), som gjort samma misstag som Juholt, om reglerna, citat;

– Tydligen är inte regelverket så glasklart som det borde vara. Jag har sagt till Riksdagsförvaltningen att de borde se över hur det kontrolleras.

Sydsvenskan förklarar närmare, citat;

Som riksdagsledamot i behov av övernattningslägenhet i Stockholm, kan man välja mellan två olika alternativ. Antingen bor man i en av de lägenheter som riksdagen äger. Eller så skaffar man en egen bostad och får ersättning för utgifterna av riksdagen.

Regelverket skiljer sig ganska stort beroende på vilket alternativ riksdagsledamöterna väljer.

De flesta ledamöterna väljer att använda någon av riksdagens drygt 200 lägenheter. Det är gratis för ledamöterna, men det finns bestämda regler…/läs!…/

Men några motsvarande regler finns inte för de 31 ledamöter som, i likhet med Håkan Juholt, har valt att skaffa en egen lägenhet.

Inget säger att man inte får ha någon annan boende där, inte heller att riksdagsledamoten måste dela sina kostnader med sin eventuella sambo.

– Däremot är det underförstått att vi bara betalar ut ledamotens kostnad, säger Marianne Bjernbäck, enhetschef på riksdagens ledamotsservice.

Juholt har betalat tillbaka pengarna. Men även om han inte gjort det, så hade riksdagen inte kunnat kräva någon tillbakabetalning av honom.

– Vi har helt enkelt inte någon grund att göra det, säger Marianne Bjernbäck.

Vilka uppgifter har Håkan Juholt lämnat in?

  1. En blankett där han ska uppge sin månadshyra – han skriver sin månadshyra.
  2.  Han skickar därutöver in hyresavin – där det klart och tydligt framgår att han delar lägenheten med sin sambo.

Man kan givetvis tycka vad man vill om Håkan Juholt som person, eller om hans möjligheter att leda Socialdemokraterna. Men om han ska avsättas enbart på grund av STORA SVARTA MEDIA RUBRIKER – då har vi gått snett, mycket snett. Speciellt om man betänker att media till 90 procent ägs och styrs av borgerliga intressen…..

Senaste nytt – Juholts advokat, AB;

Håkan Juholts advokat Hans Strandberg har nu gått genom reglerna kring hyresersättningar. Trettio riksdagsledamöter begär i dag pengar för egna lägenheter. Strandberg menar att det inte finns nedskrivet någonstans hur hyran ska ersättas om bostaden delas med någon annan. – Då frågar man sig hur hela den här historien har fått de här dimensionerna. Jo, det har att göra med att några av de här trettio bara har begärt halva hyran, säger han till TT.

*

Läs; Röda berget – Källström och Juholt bröt inte mot reglerna, Makten till folket – Juholt och hyresavinRegler om hyresersättning riksdagsledamöter

BloggatLasses bloggBror PerjusMartin MobergNetroots

MediaAb 1234Dagens ArenaDI 12SVT 1234VKDN 1234,AVSRNyheternaSvD 12Expr 1234567

*
Läs även andra bloggares åsikter om ,

intressant.se

Lämna en kommentar




SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör som 15 andra, prenumerera du med.

BLOGGSTATISTIK

  • 33 154 BESÖKARE