SOLIDARITETSTANKEN – ANGÅENDE JUHOLTAFFÄREN


Socialdemokraternas extrakongress

Image by tobias.bjorkgren via Flickr

Nu har jag läst lite bloggreaktioner på Juholtaffären och begrundat det som skett några dagar  och nu vill jag ta bladet av munnen och tala om det som behövs talas om. Jag tar avstamp i en denna bloggs medskribenter och kollegor säger i sitt eget inlägg: 

Juholt: ”Någon vill skada mig” Alla svar från S-ledarens TT-intervju.

”Ingen, hur illa han/hon än ville Håkan Juholt, hade kunnat skada  honom mer än han själv har gjort.

Juholts försvar för fusket blir mer och mer desperat patetiskt.”

Jag citerar även ur ett par andra inlägg av Ghost:

”Men vad spelar det egentligen för roll vem som är partiledare när varken Socialdemokraterna eller något annat parti visar något intresse av att ta sig an den enda politiska frågan av betydelse i vår tid: Finanskapitalismens förfall och förestående kollaps!

De verkar inte förstå att ett ekonomiskt system där pengar skapas av skuld är korrupt, ohållbart och självförstörande.”

Här ur hans sista inlägg om saken enligt egen utsago:

”Om – jag säger OM – Håkan Juholt är så jävla korkad att han verkligen trodde att reglerna medger att  skattebetalarna ska stå för hans sambos hyra, då är han den siste jag vill se som statsminister för Sverige. Det behövs ingen regelkunskap för att begripa att det är åt helvete fel, bara ett minimum av förstånd.

Antingen är han en dumskalle eller en bedragare. Vilket som är han olämplig och omöjlig som eventuell framtida regeringschef.”

Jag börjar mitt eget anförande med att lägga in min svarskommentar på ovan citat:

Ok låt oss för argumentationens skull skull säga att han är oskyldig?

Bör han inte, erfaren av hur det gick för Mona Sahlin, om han själv inte kan bedöma om hans privata förhållanden är i enlighet med reglementet, i så fall anställa eller be någon som är kompetent nog att avgöra den saken, att undersöka saken JUST för att undvika den uppkomna situationen?

Så hans gnäll håller inte. Vare sig han är DUM eller spelar dum, så är hans förtroende kört.

HUR VÅGAR han tro att svenska folket är så dumma?

Maken till arrogans.

Juholt ska VETA HUT! som Anders Björk skulle sagt!

HAN FÅR INTE BEGÅ SÅDANA MISSTAG!! HELA DETTA LANDS UTSATTA MÄNNISKORS HOPP STOD TILL HONOM OCH SÅ GÖR HAN SÅ HÄR?

HAN ÄR RÖKT OCH FATTAR HAN INTE DET SÅ HAR HAN INTE KOLL PÅ HUR DEN VANLIGA MÄNNISKAN TÄNKER ÖVER HUVUD TAGET!

*morrar mellan tänderna*

Och här är kruxet i allt detta:

Partistyrelsen vill inte orsaka mer skada genom att ytterligare kritisera Juholt, men genom att fallera i självsanering, så genomför partiet ett självklart självmord. Man kan bara få vanliga människor att acceptera stränga förhållanden om man visar att man vill dela dem.

Det visste Napoleon, och det var därför han kunde få ”Le grande armé” att revoltera emot sin ”lagliga” Regering när Bonaparte lyckats rymma från Elba. Revolutionens och den MODERNA demokratins vagga stod i Paris och Terrorregimen föll när dess ledare blev lika korrupta och själviska som de förhatliga privilegierade klasser man kastat från sin upphöjda och världsfrånvända position för att befria folket och ge människorna bröd.

Det finns en tydlig läxa att lära av historien, men det undgår dagens politiker att göra.

Vad värre är: det är den man och det parti som skulle räddat oss och återupprättat vårt folk och återgett vårt land sin värdighet, som på detta sätt nu visar att den klyfta som bildats mellan rika och fattiga inte tillnärmelsevis är lika djup, som de pedistaler ovan folket, som dagens politiker sätter sig på, är höga.

Juholt och Socialdemokratin, behöver komma ner på jorden igen.

UPPDATERINGAR:

 

Oisín Cantwell: Juholt kan inte dömas – som Eva, 56

Annonser

16 Responses to “SOLIDARITETSTANKEN – ANGÅENDE JUHOLTAFFÄREN”


 1. 1 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 4:40 f m

  Han behöver ta en time out minst sagt…Kanske en kraftig markering om att ha tänkt till kan återupprätta något slags förtroende eller så får partiet byta ut honom.

  Risken är överhängande att 2014 års val är avgjort på förhand.

 2. 2 skvitt oktober 11, 2011 kl. 4:47 f m

  Väl talat!
  /Skvitt

  • 3 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 11:05 f m

   Trevligt att du länkade hit, nu kan vi ta tag i en offensiv på Tanken, och jag planerar bli aktivare där…

 3. 4 skvitt oktober 11, 2011 kl. 4:53 f m

  Jag kan ju tillägga att jag själv inte direkt brytt mig att engagera mig i denna affär då jag tar det för tämligen självklart att sådant här händer hela tiden. Det unika, näst intill, är att det uppdagas.

  Då jag tar avstånd från parlamentarism blir parlamentarikernas fifflande relativt ointressant. Deras fifflande är inte mycket mera intressant än annan överklass fifflande och att sådant fifflande hela tiden pågår hör bara till rådande ordning, så att säga.

  Men ska jag kommentera just Juholtaffären så kan jag jag gott säga att han är helt rökt och det måst ju partiledningen begripa.
  /Skvitt

  • 5 skvitt oktober 13, 2011 kl. 12:47 f m

   Men så blev det trots allt ett inlägg från min sida:
   http://skvitts.wordpress.com/2011/10/11/du-ar-rokt/#comment-8196
   /Skvitt

 4. 6 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 4:58 f m

  jag kommenterade i denna artikel:

  http://www.aftonbladet.se/ledare/article13760033.ab

 5. 7 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 1:39 e m

  http://svt.se/2.22620/1.2562966/kommunalrad_kraver_juholts_avgang

 6. 8 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 1:51 e m

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article13760126.ab

  ”När politikerna stiftade en ny lag mot bidragsfuskare undantog de fiffigt nog sig själva.

  Det är därför omöjligt att döma Håkan Juholt för samma slarv som Eva, en 56-årig kvinna i Umeå, åkte fast för.

  Eva, hon heter egentligen någonting­ annat, flyttade ihop med en man, något som hon inte redovisade i sin ansökan om bostadsbidrag­.

  Jag hittar hennes fall i Umeå tingsrätt. Hon nekade, skyllde på slarv, men domstolen lyssnade inte på det örat utan dömde henne­ till böter samt att betala tillbaka de 26 000 kronor hon fuskat till sig.

  Håkan Juholt behöver inte ligga sömnlös och vara rädd för att dömas­ enligt bidragsbrottslagen. För när riksdagen 2007 klubbade de nya paragraferna ingick inte politikernas egna ersättningar i de olika former av bidrag det inte­ var tillåtet att slarva med.”

 7. 9 Mavera oktober 11, 2011 kl. 2:00 e m

  Mycket bra skrivet! För det första, så tror jag att det pågår ett drev mot Juholt. Detta är mycket uppenbart. För det andra, tycker jag att Socialdemokraterna fyller inte alls den funktion, som de är tänkta att fylla – vara en opposition mot höger politik. De kan lika bra lägga ner eller rensa riktigt ordentligt upp i sitt parti och göra det tydligt och klart var de står. Socialdemokraterna eller något annat parti jobbar INTE för Sveriges bästa, möjligtvis för EU eller USA:s bästa, men inte för Sverige! Håller också med citaten från Ghost här i inlägget. Ingen visar intresse eller vilja att sätta sig mot världens finansmaffia.

  • 10 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 2:17 e m

   vi är ovanligt överens inom tanken idag. Kan det tyda på att vi är på rätt spår i våra tankegångar?

 8. 11 HEMIMAMMA oktober 11, 2011 kl. 2:26 e m

  http://www.dn.se/nyheter/politik/experter-juholt-klarar-inte-ett-atal

  ”Göran Greider: Om han måste avgå är S ett parti i fritt fall. Konsekvenserna är oöverblickbara. Även om han klarar sig har partiet en mycket uppslitande process framför sig. Det är en riktig rävsax man hamnat i.

  Jenny Madestam: Det känns spekulativt att resonera om det redan nu. Socialdemokraterna har nyligen genomgått ett grundligt valberedningsarbete. De skulle säkert kunna plocka upp den processen igen.”

 9. 12 superzeke oktober 14, 2011 kl. 12:45 f m

  Nja, det här är ju ett mediedrev. Avsikten är troligen att få befolkningen att tänka på annat än det som verkligen betyder något. Så det finns säkert en del som ramlar av stolen av skratt nu.

  Det finns nog inte en människa som skulle kunna befinna sig i en sådan ledarposition som Juholt utan att bli skandaliserade. Jag vill inte ens tänka på vad de skulle hitta om mig själv.

  Det som är tråkigt med Juholt är att han inte alls tycks förstå ett dugg av krisen inom ekonomin. Jag hade gärna gett en partiledare en lön på 1 miljon kr/mån som drog fram att den ekonomiska krisen beror på att vi låter enskild skuld vara allmänt betalningsmedel och dessutom tar ränta på det.
  Och gick till val på det.

  • 13 HEMIMAMMA oktober 14, 2011 kl. 4:21 f m

   Du får mitt fulla medhåll.


 1. 1 Ghost:/Solidaritetstanken om Juholtaffären | ghostalive Trackback vid oktober 11, 2011 kl. 3:32 f m
 2. 2 Hemimammas kamp – Moment 22 – ”Damned if you do, damned if you don’t” « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv Trackback vid oktober 11, 2011 kl. 4:03 f m
 3. 3 Du är rökt! « skvitts Trackback vid oktober 11, 2011 kl. 9:46 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29 544 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: