Cervenka skriver om dollarhegemonin


Ett nytt penningsystem

Hinner inte skriva så mycket nu. Men jag observerar att Cervenka nu vaknat och skriver i princip det jag skrivit om länge om dollarhegemonin, Bancors, BRICS, Keynes och Bretton wood i ett sammanhang. Och jag tycker ibland att jag t.o.m läser mina egna ord. Han skriver dock lite mer omskrivande än jag gör. Han använder t.ex ordet ”dollardominansen” istället för ”dollarhegemonin” (som är det vedertagna uttrycket som wikipedia t.ex använder). Söker man på google på ”dollarhegemonin” så kommer nästan bara mina blogginlägg upp. Att Cervenka väljer ordet ”dominans” istället för ”hegemoni”  är nog för att ordet hegemoni är mer laddat.

Men, som sagt, undrar om inte Cervenka läst det jag skrivit.

Jag har bara läst en enda annan artikel i svenska ”main stream media” som tagit upp dollarhegemonin. Det är artikeln där ekonomiprofessor Michael Hudson intervjuas:

”EU gör vad USA ber dem att göra”

Slut på inlägget

———

Videor…

View original post 207 fler ord

0 Responses to “Cervenka skriver om dollarhegemonin”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 28,830 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: