Vandalism i liten och stor skala


skvitts

De omvända proportionerna

Det här inlägget behöver egentligen inte bestå av mer än en bild.

Alltså denna:

Proportioner

”Den som bara fördömer en handling utan att förklara den fördömer ju också de känslor och erfarenheter som har gett upphov till handlingen.” 

(citatet)

Men låt mig ändå påpeka att när nu ungdomar revolterar i Stockholm sedan söndagskvällen 19 maj i Husby, vilket som bekant senare har spridit sig till flera förorter i huvudstaden, så skapar det stora rubriker i pressen och mycket tid har ägnats åt saken i pressen och nyhetssändningarna i SvT och TV4, ja till och med utomlands världen över. Det är som om det vore något så stort och något att bry sig så mycket om, att ta del av, förfasas och förargas över, långt mer än något annat i tiden och det måste fördömas i varje reportage, som vore det de värsta våldtäkter som kan begås…

View original post 1 693 fler ord

Annonser

4 Responses to “Vandalism i liten och stor skala”


 1. 1 Börje Andersson maj 23, 2013 kl. 11:36 f m

  Försöken att vinna partipolitiska poäng på kravallerna löser inga problem. Det är ju inte så att kriminaliteten upphör bara för att vi byter regering. Ingenstans i världen sker detta.

  • 2 skvitt maj 23, 2013 kl. 12:25 e m

   Jag tror du gick miste om poängen, eller kanske att det var för du inte känner mig. Du tror jag har en partipolitisk hemvist och i så fall tror du förmodligen att den ligger i (V).

   Sanningen, om du läser skvitts.wordpress.com, och mina åsikter om parlamentarism, då förstår du bättre.

   Parlamentarism förändrar inte, den bevarar.

   Det är alltså utomparlamentarisk kamp i ett borgerligt samhälle som kan förändra. Inget annat!

   Vill vi ha riktig demokrati måste kampen först föras utomparlamentariskt på samma sätt som den borgerliga politiken i grund och botten styrs helt och full ut – utanför parlamentet (vilket du säkert vet).

   Vänligen tecknas:
   /Skvitt

 2. 3 Jan S. Leon juni 7, 2013 kl. 1:31 f m

  Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton. . Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar. . Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga. . Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion. . Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden. . Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014. . Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap. . Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter… Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg. . Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda. . Välkommen till en öppen debatt!


 1. 1 Vandalism i liten och stor skala | skvitts Trackback vid maj 23, 2013 kl. 12:41 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: