Ghost:/Halverad krogmoms dyrt trams


Moderaterna är ett parti med problem.  Två politiska ”idéer” har de hittills presenterat för innevarande mandatperiod.

1) Ett femte jobbskatteavdrag. Det har de nu temporärt gett upp med hänvisning till det oroliga ekomiska läget i världen. Fast i själva verket vill de inte riskera en förlust i riksdagen och tappad politisk prestige.

2) Moderaterna vill däremot redan 2012 sänka momsen för restaurangbranschen. Detta är ju rent trams. Ingen utom alliansregeringen, krogbranschen och krogfacket har någonsin gjort gällande att just krogarna skulle vara i behov av skattesubventioner. Restaurangbranschen går som tåget. Troligen har det aldrig någonsin i Sverige funnits så många krogar och kaféer som det finns nu, och nya öppnas ständigt.

Momssänkningen beräknas ge ca 3500 nya jobb och innebära att staten går miste om ca sex miljarder i skatteintäkter, om mitt minne inte sviker mig. Det innebär att varje nytt jobb kommer att kosta statskassan 15-20 miljoner kronor. Om de pengarna istället hade satsats på vård, omsorg och skola hade sysselsättningseffekten blivit betydligt bättre. Viktigare är dock nyttoeffekten, pengarna hade kommit till användning där de verkligen behövs.

Vi bör hålla i minnet att restaurangbranschen är en av de mest ökända fuskarbranscherna där  skattefiffel, svartjobb och pengatvätt är  legio. En skattesänkning där innebär ännu mera pengar  för brottsliga ägare att fiffla ner i egna fickor.

Dessa två idéer, jobbskatteavdrag och sänkt krogmoms, är i stort sett allt Moderaterna har att visa upp . Att det inte finns fler idéer ska vi nog vara tacksamma för.

3 Responses to “Ghost:/Halverad krogmoms dyrt trams”


  1. 2 Dan Greider augusti 26, 2011 kl. 6:30 f m

    Bra skrivet. MYCKET BRA SKRIVET!


  1. 1 Välfärden, pensionerna och borgerskapet « skvitts Trackback vid februari 8, 2012 kl. 4:02 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 30 783 BESÖKARE

%d bloggare gillar detta: