Ghost:/Kritik mot Israel är inte antisemitism


Den som dristar sig till att kritisera Israel får räkna med att Israels politiker och Israels vänner omedelbart drar fram antisemitkortet ur rockärmen. Det gäller förstås inte små, obetydliga bloggdebattörer som jag själv, men den skribent i ett större medium som påpekar att Israel bryter mot folkrätten med sin ockupations- och bosättarpolitik blir så gott som säkert utpekad som antisemit.

Men att kritisera staten Israels politik är inte antisemitism. Förintelsen var ur alla synpunkter ohygglig: mänskligt, socialt och politiskt. Förintelsen kan dock inte för evigt ge staten Israel carte blanche att bedriva en olaglig och omänsklig politik gentemot palestinierna. Förintelsen kan inte ge Israel tillåtelse att ockupera landområden, bebygga de landområdena med bosättningar och utsätta palestinierna för en apartheidliknande behandling. Förintelsen kan inte innebära klartecken för Israel  att strypa Gaza så att inget annat än det allra nödvändigaste för människornas överlevnad släpps in. Förintelsen kan inte ursäkta att Israel bygger av militär strikt bevakade vägar i palestinskt land där palestinier inte får färdas, bara judar. Förintelsen får inte vara ett skäl för Israel att stoppa införsel av mediciner och byggnadsmaterial till Gaza för återuppbyggnad efter den senaste massakerns förödelse.

Israels regering fortsätter oavbrutet och oförtrutet att uppföra judiska bosättningar på Västbanken och i Betlehem, ockuperat land. Och omvärlden fortsätter att titta på men inget göra.

Tänk tanken att det i stället varit Iran som envetet fortsatt att trotsa FN och världssamfundet med en liknande politik. Iran hade då utsatts för bistra sanktioner, om inte rentav ett militärt angrepp.

Men nu är det Israel som envist, år efter år, decennium efter decennium, bryter mot folkrätten och bedriver brottslig ockupations- och förtryckarpolitik. Och omvärlden gör ingenting utom pratar.

Det är skändligt. Att säga det är inte antisemitism.

Annonser

1 Response to “Ghost:/Kritik mot Israel är inte antisemitism”


  1. 1 superzeke augusti 20, 2011 kl. 1:02 e m

    Ja, David Icke ger en väldigt bra föreläsning om detta här…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: