Den röda planeten, och den blå


Mars kallas den röda planeten. Om den sjöng David Bowie en gång i tiden ”Life On Mars” fast det är en aning tveksamt om liv existerar där.

Jorden kallas stundom den blå planeten, beroende på att större delen av planetens yta är täckt av vatten. Här finns – i motsats till på Mars – liv. Såväl människor som djur och växter existerar här. Tveksamt dock hur länge till. Människan är ju i full färd med att förstöra livsbetingelserna genom kapitalistisk rovdrift, förgiftning och krig.

Nåja, djuren och växterna klarar sig säkert. Åtminstone somliga av dem. När människan – den enda art som förmodligen kan lyckas med konststycket att utrota sig själv – väl har fullgjort sitt förstörelseverk kommer naturen att återhämta sig och djuren och växterna att leva lyckliga i alla sina dagar.

Jorden är dock inte blå bara beroende på vattnet. Den är också politiskt blå – närmast mörkblå – och den förhärskande ideologin är att en liten klick människor ska berika sig och roffa åt sig så mycket som möjligt på kortast möjliga tid och med vilka medel som helst. Kapitalism kallas systemet och det är förödande för våra livsbetingelser, vilket blir allt tydligare för var dag som går.

Om jorden omvandlades från den blå planeten till den röda planeten skulle våra överlevnadschanser förbättras betydligt.

Efterlyser alltså en röd jord, med en befolkning som  tyglar och bromsar och helst sätter stopp för kapitalismens framfart. Det är bara att sätta igång, ju förr desto bättre.

1 Response to “Den röda planeten, och den blå”


  1. 1 Skvitt augusti 15, 2011 kl. 10:40 f m

    Jo, nog är den politiskt blå alltid.
    Alltid?
    Nej bara än så länge!
    /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 28,830 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: