Hyllning till kapitalismen!


Eller – vem styr?

 Fredrik Reinfeldt, han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Anders Borg, han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Det finns hur många politiker som helst med vars namn ovanstående meningar kan inledas, Sten Tolgfors och Sofia Arkelsten, för att nämna några andra kända moderater. Jan Björklund, för att nämna den enda kända folkpartisten vid sidan om Nyamko Sabuni till exempel, gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Maud Olofsson, Fredrick Federley, Andreas Carlgren, som ju är centerpartister, de gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Här finns en lista över ett antal Kristdemokrater som gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Sverigedemokraterna gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Även Socialdemokraterna tycks gilla kapitalismen, fast det säger de ju inte rent ut. De talar hellre om socialism, men väldigt tyst. Ja, mycket tyst. De föredrar att tala om solidaritet. Men vilket samhällssystem vill de egentligen ha?

Socialism är ju ett steg på vägen mot kommunism, men den tar de avstånd ifrån. Visst är det luddigt! När ska de tala ur skägget? Och vad skulle de säga om de skulle göra det? Jo, om de kunde vara så ärliga alltså, då skulle de bekräfta att de gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har de väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer de i starka ordalag.

Lars Ohly har gillat kommunismen, men nu har han ju ångrat sig så man kan ju förmoda att han gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har han väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han, om än inte i starka ordalag.

Gudrun Schyman skiter i vilket, bara det inte är någon stake i politiken, så man kan förmoda att hon gillar kapitalismen. Ett återtåg till den gamla feodalismen har hon väl aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer hon, om än inte i så starka ordalag.

Tänk, när så många betydande människor gillar kapitalismen och inte vill ha ett återtåg till den gamla feodalismen och fördömer kommunismen i starka ordalag, då måste ju kapitalismen vara något väldigt bra!

Vad säger finansminister Anders Borg, som ju gillar kapitalismen? Ett återtåg till den gamla feodalismen har han aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han i starka ordalag.

Jo: ”Vi får se över tillväxtprognoserna, men vi kan redan nu säga att det handlar om en påtaglig nedrevidering. Jag vill inte bidra till spekulationer om vilka åtgärder som ska vidtas. Vi ska nu göra en grundlig genomgång av offentliga finanserna, sen får vi återkomma.”

Tänk, jag som trodde att en minister var en person som bestämde. Och att en minister som är vald av folket är en minister i ett demokratiskt land och är den minister som bestämmer hur det ska vara. Och om det då är en finansminsister så bestämmer han över finanser och budget. Är det inte så, då har jag ju fått allt om bakfoten!

Vad säger självaste statsministern, som ju gillar kapitalismen? Ett återtåg till den gamla feodalismen har han aldrig förespråkat. Och kommunismen fördömer han ju i starka ordalag.

Jo: ”Vilket genomslag det får på våra offentliga finanser vet vi ännu inte.”

Tänk, jag som trodde att en minister var en person som bestämde. Och att en minister som är vald av folket är en minister i ett demokratiskt land och är den minister som bestämmer hur det ska vara. Och om det då är en statsminister så bestämmer han över hela politiken i landet.

Är det inte så, då har jag ju fått allt om bakfoten!

Tänk, jag trodde alltså att en minister är en person som faktiskt bestämmer och att en minister som är vald av folket är en minister i ett sant demokratiskt land, att det är den som bestämmer hur det faktiskt ska vara och att en statsminister är en person som verkligen bestämmer över hela hela politiken i det demokratiska landet!

Men det verkar som jag har fått allt om bakfoten!

Och om jag har fått allt om bakfoten, vem är det  som bestämmer om det inte är någon som jag har röstat på i ett demokratiskt land? 

???

 

Tänk, vi som har så kloka politiker!

Tänk att vi har så många kloka politiker utefter hela skala från höger till vänster som gillar kapitalismen och som anser att ett återtåg till den gamla feodalismen inte är att tänka på och som fördömer kommunismen i starka ordalag.

Tänk, då kan det ju inte vara något fel på kapitalismen!

Men ändå, varför går det så dåligt nu i denna, den bästa av världar, där alla våra politiker är demokratiskt valda för att skapa den bästa av världar för oss som röstar på dem?

”Det är tydligt att vi kommer att få göra en påtaglig nedrevidering av den bedömning vi gjorde i våras”, sade finansminister Anders Borg.

Tänk, det verkar nästan som att det är någon annan än vår folkvalde finansminister som bestämmer över våra finanser!

Tänk, det verkar nästan som att det är någon annan än vår folkvalde statsminister som bestämmer över vårt samhälle!

Tänk, det verkar nästan som att de vi valde i demokratisk ordning inte är de som verkligen bestämmer!

Tänk, jag trodde ju vi hade demokrati! 

Tänk så fel man kan ha!

Text ursprungligen publicerad på Skvitts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 30 783 BESÖKARE

%d bloggare gillar detta: