Motstånd mot EU-diktaturen!


Ännu en ekonomisk kris vars omfattning ännu inte är överblickbar har medfört nya krav på att EU ska få makt att godkänna eller underkänna de enskilda medlemstaterna budgetar. Med anledning därav rebloggar jag ett inlägg i min AB-blogg från våren 2009:

I kölvattnet av den senaste kapitalistiska finanskrisen går nu EU-kommissionen till offensiv för att beröva de enskilda medlemsstaterna de sista resterna av självbestämmande. EU-kommissionen föreslår att nationalstaternas budgetar ska underställas EU för godkännande eller underkännande.

Statsbudgeten är själva grundbulten för varje nations suveränitet. Utan beslutanderätt över statsbudgeten blir det bara detaljfrågor kvar att besluta om för varje nation, varje regering, varje parlament.
Så det är ingen  överdrift att påstå att EU-kommissionens förslag hotar det kvarvarande nationella självbestämmandet och leder till EUs diktatur.
Redan nu är EU-medlemsländernas nationella beslutanderätt kraftigt kringskuren och EUs  så kallade demokratiska processer närmast ett dåligt skämt. EU-parlamentet – det enda folkvalda organet inom EU – har ingen rätt att lägga fram egna förslag, bara att godkänna eller underkänna förslag som EU-kommissionen lagt fram.
Alla andra EU-organ är tillsatta över medborgarnas huvuden.  När fick vi EU-medborgare välja kommissionärer? När fick vi EU-medborgare välja EUs så kallade president? När fick vi EU-medborgare välja EUs så kallade utrikesminister? EU-domstolen har som främsta uppgift att se till att de så kallade marknadskrafterna får största möjliga svängrum.
Svaret är att vi aldrig fått vara med och välja kommissionärer, EUs verkliga maktorgan vid sidan av ministerrådet. Och ”presidenten” och ”utrikesministern” tillsattes hux flux på någon månad över våra huvuden utan att vi hade en aning om vilka de var.

Jag påstår att om EU beviljas rätten att slutgiltigt avgöra hur de enskilda staternas budgetar ska se ut så har vi lockats in i en ren och skär EU-diktatur. Då återstår bara skitfrågor att rösta om för vår folkvalda riksdag och för de andra enskilda medlemsstaternas parlament.
EUs diktatur. Vill vi ha den? Eller ska vi göra motstånd?
*

3 Responses to “Motstånd mot EU-diktaturen!”


  1. 2 Mavera augusti 8, 2011 kl. 8:43 f m

    Vi måste absolut göra motstånd! ”Diktatur” är det rätta ordet för EU!


  1. 1 Välfärden, pensionerna och borgerskapet « skvitts Trackback vid februari 8, 2012 kl. 4:03 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 30 783 BESÖKARE

%d bloggare gillar detta: