Min pengakris är över!


I går hade jag skulder på 150000 men inte en spänn i plånboken. Kris! Och nästa pensionsutbetalning räcker inte ens till mat i två dagar. Ni undrar förstås var jag har gjort av alla 150 tusen som jag lånat upp. Tja, maten är ju inte billig. Inte spriten heller. Och så har jag beväpnat mina hyresgäster så att de kan fara runt i andra kvarter och slå folk som jag inte gillar på käften. Knogjärn och basebollträn och moraknivar är minsann inte billiga nu för tiden. Och hyresgästerna kräver betalt för att fara runt och slåss. Gnidiga typer är vad de är!

Enda sättet att lösa krisen var att låna upp ännu mera pengar. Mitt lånetak måste höjas. Men mina långivare och borgensmän satte sig på tvären. Vi har förhandlat och nattmanglat i veckor utan att komma överens. De har krävt att både jag och hyresgästerna i huset ska dra ner på maten och spriten för att få nya lån. Däremot har de inte sagt nånting om basebollträna och knogjärnen och moraknivarna vilket jag tycker är schysst av dem. Att få slå folk i andra kvarter på käften och skära och rispa i dem litegrann så de lär sig veta hut kan vi ju inte avstå ifrån och det har långivarna och borgensmännen haft förståelse för.

Efter en tuff nattmangling under snedtaket i min vindsvåning har vi nu i alla fall enats om en höjning av mitt lånetak. Visserligen var jag tvungen att gå med på att dra ner på maten och spriten men det ska nog ordna sig med det. Eftersom det är jag som håller i kosingen ska jag nog se till att mitt eget mat- och spritkonto blir oförändrat eller kanske till och med höjs. Jag låter helt enkelt hyresgästerna ta smällen! De får det knapert framöver men vad ska de göra? Revolution? Vem var det som sa revolution?! Sånt språk använder vi inte här i mitt hus! Blodpudding utan sylt och en och annan majskolv dög åt våra stolta förfäder så det duger åt hyresgästerna också.

När och hur pengarna ska betalas tillbaka? Inte fan vet jag och det skiter väl jag i. Sköt ni ert och ställ inte en massa uppkäftiga frågor annars skickar jag på er folk med basebollträn och knogjärn och moraknivar.

Förresten har en massa fina och ledande och vänligt sinnade människor i de kvarter som mina hyresgäster ännu inte besökt med basebollträn och knogjärn och moraknivar redan gratulerat mig till att krisen nu är undanröjd. Välvilliga budbärare säger samma sak i meddelanden som de sätter upp i trapphusen. Så det så. Det om något är väl  bevis för att min ekonomi är stabil igen.

PS. Den som händelsevis drar paralleller mellan min egen ekonomiska situation och läget i det Stora Landet västerut får själv ta ansvaret för sina spekulationer.

Annonser

7 Responses to “Min pengakris är över!”


 1. 1 Mavera augusti 1, 2011 kl. 8:56 e m

  Bra liknelse:)
  Undrar hur Uncle Sam ska nu göra. Att minska utgifter och sänka folkets levnadsstandard är nog inte lätt, hur ska man förklara det till folket? Ett annat sätt att ta sig ur krisen är att starta flera krig.

  • 2 ghostopinion augusti 2, 2011 kl. 4:43 f m

   Tyvärr har du rätt. Fler krig sätter fart på vapenindustrin, ungefär som motorvägarna och vapenupprustningen lyfte Nazityskland. Iran ligger väl illa till som nästa krigsmål. Men där tänker sig nog USA för både en och två gånger, hur illa folket än tycker om ayatollorna avskyr de nog en USA-invasion ännu mer.

 2. 3 HEMIMAMMA augusti 1, 2011 kl. 9:04 e m

  En av dina bästa texter någonsin och de är delade på Fejjan och Twitter

 3. 4 ghostopinion augusti 2, 2011 kl. 4:45 f m

  Du tar i så att jag (nästan) rodnar och texten får naturligtvis delas och rebloggas och allt vad det heter.

 4. 5 skvitt augusti 4, 2011 kl. 4:44 e m

  Ja, det var mycket pedagogiskt!
  Jag kan väl också tillägga att jag råkade stava fel på pedagogiskt, vilket stavningskontrollen påpekade. Ett av förslagen på annan stavning var faktiskt Pentagon! Rätt lattjo!
  Rebloggar!
  /Skvitt

  • 6 ghostopinion augusti 4, 2011 kl. 5:04 e m

   Jävligt lattjo!


 1. 1 Min pengakris är över! « SOLIDARITETSTANKEN « skvitts Trackback vid augusti 4, 2011 kl. 4:50 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: