Om Behring varit Israelkritiker och muslim


Då hade media inte kört ”ensam galning” utan hysteriskt tryckt in orden muslim och Israelhatare i var och varannan mening .

Jan Guillio skrev ett bra inlägg i aftonbladet Om galningen hetat Ali hade våra politiker inte varit så sansade

Nu var det tvärtom Behring var frimurare, muslimhatare och försvarare av Israel. Han han t.ex skrivit mycket på Document.no som hatar muslimer och stöder apartheid-Israel. Han var dessutom sedan 10 år medlem i Fremskrittspartiet

Om vi haft en omvänd media till den vi har hur skulle följande fakta spelats mot Israel och judar?

*Norge skulle bli det första Europeiska landet att erkänna den Palestinska staten

*Norge vägrar placera i Israeliska aktier

*Dagen före (se bild nedan) hade ungdomarna på Utøya demonstrerat för bojkott av Israel och för Palestinierna

* Det faktum att Behring uttryckligen ville  förstöra Arbeiderpartiets rekrytering  (som ju bevisligen var ganska mycker emot apartheid-Israel)

Hur hade en sådan omvänd media sett ut? Där den judiska religionen hängdes ut såsom media nu reflexmässigt gör med den  muslimska religionen. Bara tanken på att media skulle hänga ut judar på det sättet (och med ovanstående skulle det inte alls vara svårt för media att väva ihop en sådan verklighet) får de flesta att känna avsmak och äckel. Frågan är varför vi betingats till att tycka det är helt ok att hänga ut muslimer? Varför är det mindre äckligt?

ab123 ex123 svd123 d123 ekot12 svt12 gp123

Annonser

5 Responses to “Om Behring varit Israelkritiker och muslim”


 1. 1 Magnus S. juli 24, 2011 kl. 11:59 f m

  Mycket bra skrivet!!

 2. 2 TEDAS juli 24, 2011 kl. 3:28 e m

  Det är som en flashback med de här slagen som drabbat socialdemokratin i Sverige tidigare med morden på Olof Palme och Anna Lindh.

  • 3 Lincoln juli 24, 2011 kl. 4:16 e m

   Japp, de var ju ganska så kritiska till Israel båda två så om vi haft en judekonspiratorisk media istället för den muslimkonspiratoriska vi har skulle det säkert varit annat liv i luckan där med. Frågan är som sagt varför muslimhatet, spekulationer och konspirationer tillåts flöda i media och anses vara helt ok när vi borde känn lika mycket äckel och avsky för detta. Frågan är varför t.ex de judiska bröderna Ekeroth i SD sprider muslmhat när de skulle gå i taket av berättigad resignation om de bemöttes med samma medel. Frågan är vem som likriktar hatet och får den så ensidig och allmänt accepterad.
   Muslimer är lite som Ryssarna var under kalla kriget (finns fortfarande Rysshatare och Ryssfobier efter den långa indoktrineringsperioden).

   Det viktigaste är att vi tänker själva och inte hamnar i hatfällan.

 3. 4 Mavera juli 24, 2011 kl. 4:33 e m

  Mycket bra skrivet!
  Och ja, mycket påminner om mord på Olof Palme och Anna Lindh.

 4. 5 skvitt juli 24, 2011 kl. 5:12 e m

  Helt sant. Våra media har skygglappar och det är en aktiv och ständig kamp som måste till att försöka ta bort de skygglappar som ibland liksom bara faller på oss igen genom att vi matas med bilder från medias tunnelseende.

  Bra inlägg!
  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: