Hyckleriet om globaliseringen


Snacket om globalisering är bara båg. Vad det handlar om är att kapital fritt ska få röra sig över alla gränser och att företag ska få etablera sig i de länder där den billigaste arbetskraften finns och de fördelaktigaste villkoren i form av låga skatter, avsaknad av arbetsmiljöregler, inga eller usla fackliga rättigheter och så vidare.

Verklig globalisering vore fri rörlighet för alla människor över alla gränser. Men det som sker i verkligheten är det rakt motsatta. EU – Fästning Europa – stänger allt effektivare ute fattiga människor lika väl som politiska och ekonomiska flyktingar från utvecklingsländerna. USA bygger en högst verklig och reell mur mot Mexico för att utestänga invandrare från Latinamerika.

Observera att det är bara fattiga och outbildade som vägras tillträde till USA och Europa. Såväl USA som de rikaste EU-länderna tar gladeligen emot läkare, ingenjörer och andra specialister som fått en dyr utbildning i sina hemländer och vilkas kunskaper i högsta grad skulle behövas där.

Den så kallade globaliseringen är till för kapital och företag, inte för människor. Globaliseringen är ett jävla hyckleri som gör att kapital kan flytta utan hämningar för att ge maximal utdelning och för att företag ska kunna flytta till länder där tillverkningskostnaderna är låga.
Däremot är globaliseringen inte till för människor. Särskilt inte för fattiga människor.

PS. Inlägget publicerat i AB-bloggen för ett år sedan men ingenting har ju förändrats…

Annonser

0 Responses to “Hyckleriet om globaliseringen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: