Ett 50-tal misstänkta dödade…


Ett 50-tal misstänkta terrorister har det senaste dygnet dödats i Pakistan av raketer från USAs förarlösa flygplan, så kallade drönare. Det rapporterar Ekot i radion. Nyckelordet här är ”misstänkta”. Alla, eller flertalet, eller några av de dödade kan alltså ha varit fullständigt oskyldiga. Ty ingen rättslig prövning har skett. De misstänkta har helt enkelt betraktats som skyldiga och därmed avrättats. Det rör sig om amerikansk statsterrorism.

I morse rapporterade Ekot att Human Right Watch kräver att president Obama ska låta utreda om förre presidenten George W Bush gjort sig skyldig till krigsförbrytelser. Om det vore något krut i Human Right Watch skulle man också kräva att Internationella brottmålsdomstolen i Haag utreder om Barack Obama gjort síg skyldig till krigsförbrytelser, bland annat med anledning av de ständigt pågående drönaravrättningarna av misstänkta men icke bevisat skyldiga terrorister samt ett stort antal bevisligen oskyldiga offer i bland annat bröllopsföljen.

Men det kommer inte att ske. Som alla vet är domstolen i Haag i lika hög grad en politisk som juridisk domstol. Inga misstänkta krigsförbrytare från stora och mäktiga stater ställs inför rätta där. Där rannsakas bara diktatorer och misstänkta krigsbrottslingar från små och svaga och/eller redan besegrade stater, som Serbien.

Annonser

5 Responses to “Ett 50-tal misstänkta dödade…”


 1. 1 HEMIMAMMA juli 13, 2011 kl. 3:14 e m

  Tyvärr har du rätt… Och fredspristagaren kan väl inte ställas till svars?

  • 2 ghostopinion juli 14, 2011 kl. 5:10 f m

   Varken Bush eller Obama kommer givetvis att ställas till svars. En och annan fotsoldat i USAs armé kan åtalas för syns skulle men högre upp – never!

 2. 3 skvitt juli 13, 2011 kl. 9:48 e m

  Jo, du har rätt, som också Hemimamma säger. Men om allt USA har begått skulle utredas så har de att göra resten av detta millennium.

  Vad gäller att ställa amerikaner inför skranket i Internationella brottmålsdomstolen i Haag kan jag upplysa om att USA klart har deklarerat i samband med domstolens tillskapande att ingen amerikan får ställas till svars inför densamma. Det var USA:s krav för att godkänna domstolen.

  Om USA inte hade godkänt domstolens status hade den saknat världslegitimitet. Snacka om utpressning!
  Skvitt

  • 4 ghostopinion juli 14, 2011 kl. 5:08 f m

   Så håller alltså USA ryggen fri.

  • 5 skvitt juli 14, 2011 kl. 12:42 e m

   USA är ju inte dummare än att de vet vad de gör med sin makt!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: