USA:s finansiella Pacman-parasit slukar allt!


Gjorde tidigare en bild på hur den Svenska finansiella Pacman-parasiten äter upp allt av den riktiga ekonomin. Siffrorna är t.o.m med värre i USA (vilket kanske är väntat). Så här ser USA:s finans-Pacman-parasits utsugning av den amerikanska befolkningen ut.

http://theunderstatement.com/post/3999331289/us-wealth-distribution-visualized

Och återigen: då alla ”pengar” (egentligen bara pseudopengar, dvs, krediter) skapas genom att någon sätts i skuld av banksystemet så är det enda sättet att skapa mer ”pengar” att försöka få de 80% av befolkningen som bara sitter med 7% av alla ”pengar” att gå djupare i skuld. De 20% som sitter med 93% av alla pengar behöver ju inte ”låna” bankernas påhittade ”pengar”. Så, som synes blir de fattigare fattigare och alltmer skuldsatta medan de rika blir rikare när ”pengar” skapas genom skuldsättning.

Kräv att vi får ett ärligt penningsystem där inte banker likt Pacman-parasiter kan äta upp resten av samhället. Staten ska skapa skuldfria pengar och sätta i omlopp genom att bygga infrastruktur, sjukhus, satsa på förnybar energi eller vad vi nu i demokratisk ordning kommer fram till att nya skuldfria pengar ska användas till.

Nationalisera bankerna, ha totala skuldsavskrivningar och ska bankerna någonsin privatiseras igen ska de göra det de påstår att de gör – låna ut pengar som de har och inte hitta på krediter från luften som de skuldfjättrar allt med.

 DN1,DN2,DN3,DN4,SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,GP1,GP2,

 

 

Annonser

4 Responses to “USA:s finansiella Pacman-parasit slukar allt!”


 1. 1 HEMIMAMMA juli 9, 2011 kl. 12:18 e m

  Tack Lincoln!

 2. 2 skvitt juli 9, 2011 kl. 10:46 e m

  Diagram är ofta väldigt övertygande. Detta diagram är dessutom alldeles extra bra.
  Bra inlägg!
  /Skvitt

 3. 3 peter juli 12, 2011 kl. 7:37 f m

  Lyssna på Bill Stills video Money Masters, Wizard of Oz på Youtube. Läs Bill Stills bok. Ellen Hodgson Brown har skrivit en som är nästan lika bra och dessutom tillgänglig på svenska: Bankerna och skuldnätet (The Web of Debt).

 4. 4 Lincoln juli 12, 2011 kl. 7:49 f m

  Tack! Hemimamma och Skvitt!
  Jo, dom är bra! Skulle nog lägga till Zarlengas bok ”Lost Science of Money” som framfört allt Ellen Brown har plockat det mesta ifrån.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: