Almedalens viktigaste fråga – ta upp den först


Skippa alla andra frågor och ta först upp den enda frågan som hittills aldrig tagits upp. Den enda frågan som egentligen betyder någon. För om ni inte kan lösa den frågan så kan ni aldrig lösa någon av de andra frågorna heller. Om ni inte vet vad jag skriver om så lyssna nu, det är detta ni måste resonera om……

Tror ni inte att ett land som använder ”enskild kreditbaserad skuld” som betalningsmedel och med räntekomponenten som ”vinstmotor” för skaparna av krediten (bankerna) antingen måste haverera eller växa för alltid?

Resonera om detta tills ni förstår själva kärnpunkten i hur maktlösa ni är om ni inte ändrar på reglerna på hur pengar skapas, allokeras och upphör att existera.
När ni börjar att förstå vikten av att vi måste ha ett helt annat penningsystem än det vi har nu och ni börjar göra något åt det då, först då kan ni göra något av allt det andra som ni lovar till höger och vänster.

En av politikerna, Lena Sommestad, förstår vad det här inlägget handlar om så fråga henne om ni inte riktigt förstår det jag skriver.
OBS
att detta handlar inte om höger-vänsterpolitik. Det spelar ingen roll viken politik vi för om vi inte löser hur vårt penningssystem skall fungera först.

Professor Richard Werner förklarar här på ett enkelt sätt systemfelet i vårt penningsystem.

12 3 4 5 6 7 8 9SVD1,SVD2,SVD3,SVT1,SVT2,DN1,DN2,GP1,GP2,Expressen,SVD4,DN3,SVT3,dn1 svd1 ex1 ab1 sr1 sr5 sr6

Annonser

3 Responses to “Almedalens viktigaste fråga – ta upp den först”


 1. 1 Lincoln juli 6, 2011 kl. 1:01 e m

  Helt rätt, Janne!
  Kom på i min senaste blogg att om man drar på för många länkar verkar det som om det finns något spam-filter som stoppar upp att de kommer upp på artiklarna. Så dra inte på med så många länkar (synd att jag inte kom på det tidigare så jag kunde ha varnat dig)
  Ha det gött!

  • 2 superzeke juli 6, 2011 kl. 2:22 e m

   Okej, det verkar i varje fall ha fungerat på Twingly med det här inlägget utan att fastna i något spam-filter. Obs att just på Twingly så lägger jag in hela adressen till det specifika blogginlägget, alltså i detta fallet……
   https://solidaritetstanken.wordpress.com/2011/07/06/almedalens-viktigaste-fraga-ta-upp-den-forst/
   Då verkar det fungera.

   På Nyligen.se så skall man tydligen bara lägga in endast huvudadressen till bloggen och inte den specifika adressen, tror jag.

   Janne


 1. 1 Spel från M i almedalen att lägga skulden för nyval hos MP och S? | Claeskrantz.se - En personlig politisk blogg om Sverige och omvärlden Trackback vid juli 6, 2011 kl. 4:09 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: