SOLIDARITETSTANKEN – Att valla fårskocken…


Medborgare!

Idag var det Vänsterpartiets dag i Almedalen. Där höll Lars Ohly tal och Jonas Sjöstedt gick för första gången ut och utmanade Ohly om Partiledarposten. Det ena var väntat och det andra överraskande men inte oväntat heller.

http://playrapport.se/video/2472295

Frågan är vad vi tycker om det?

En del anser att Sjöstedt och ett delat ledarskap kan föra partiet framåt.  Andra tror att han är opportunist.

Personligen gillar jag Ohly vars intelligens är odiskutabel, och eftersom han i skarpt läge alltid har haft lika bra koll på fakta och siffror (lika bra som MP’s Maria Wetterstrand), och ingen av högerpolitikerna ville argumentera mot honom av det skälet. Han anses vara osmidig och envis eftersom han avsade sig Kommunismen för sent…

Men var det verkligen det, som han och Vänsterpartiet skulle gjort?

Skulle man, i stället för att utgå ifrån att Svenska folket är sådana dumskallar att de inte kan lära sig eller utbilda sig i vad Kommunismens verkliga budskap och tyngd verkligen ligger,  ge upp det som är grunden för både socialdemokratin, partiet och medborgarrörelser?

Man utgick ifrån att Svensken ÄR för dum. Och tvingade Ohly att anpassa sig.

Och tyvärr, om man ser till hur folk, genom TV och media och högerdominerade tidningars hjärntvättande, i 25 år, alltsedan ”novemberrevolutionen” släppte marknadskrafterna lösa, tycks resonera nu i ”tittytainment’s” tidevarv, så kanske det var ett nödvändigt drag…

Svenska fårskocken behöver ledas av en cirkusdirektör, som kan domptera med morot och piska

Eller vidtalas av en människa som i en debattartikel riktad till Jesse Jackson inte verkar förstå vad hon talar om? eller vilket kulturarv, av slaveri, vi faktiskt har i vårt land?

Fast jag håller inte med i ovan redovisade slutsats eller frågeställning…

Jag tror att det finns svenskar som är intelligenta nog att läsa sig till och verkligen FÖRSTÅ vad Kommunismens slutsatser står för i verkligheten, inte vad liberalmedias populistiska propaganda får folk att TRO att det är…

Det är vad framtiden kräver av oss som HAR förstått. Att fortsätta att utbilda och informera de andra om vad dagens politik och framtidens utveckling innebär för svensken vare sig han är ett dumt får, eller en orolig och välinformerad bisittare till världshändelserna.

Bankernas spelande med bolånekapitalets bubbla, Regeringens uppenbara 0mfördelning av resurserna, BORT från människor och deras behov och TILL bankernas profithungrande konton på Jersey, världsherraväldesdrömmande men totalt skuldsatta på randen till utblottade USA (deras skulder ökar med 1000 miljarder per DAG), som dikterar alltfler nationer och styr över alltmer resurser i grandios tävlan mot KINA och låter Israel begå allt fler och allt grövre övertramp,  samtidigt som man allt framgångsrikare jagar och nedlägger de fiender som vågar sätta sig upp emot dem, det lilla minsta.

På alla nivåer måste vi väcka den lilla dumma människan…

och få henne att vilja skaffa sig mer kunskap och få henne att inse att vi med hennes hjälp, tillsammans, måste få politikerna, högt och lågt att inse, att de MÅSTE lyssna på folket och inse att värdet som avgör ditt liv, inte ska vara din köpkraft utan ditt medborgarvärde…

Vad du kan ge och bidra med på en humanistisk våg och inte vad du kostar eller kan betala till ett kapitalistiskt konto.

http://svt.se/embededflash/2472426/play.swf

För övrigt gick Riksbankens Sven Yngves ut med att man höjer räntan till 2 % igår.

Och de två vita svenska journalisterna i Etiopien… Tror du de får ruttna i fängelset bortglömda av världen som Isaac Dawit?

// Hemimamma

9 Responses to “SOLIDARITETSTANKEN – Att valla fårskocken…”


 1. 1 HEMIMAMMA juli 5, 2011 kl. 11:50 e m

  Det gläder mig att se att Ohly får positiv respons i media.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13279341.ab

 2. 2 HEMIMAMMA juli 5, 2011 kl. 11:53 e m

  http://www.dn.se/nyheter/politik/traditionellt-tal-av-en-vansterledare

 3. 3 skvitt juli 5, 2011 kl. 11:59 e m

  Grundfrågan som våra partier aldrig ställer: ”Vem ska äga produktionsmedlen?”

  När den frågan är besvarad kan vi börja fundera på politiska detaljer.

  Dagens politiska debatter är som att diskutera om vi ska rutiga eller randiga säten utan att vi ens har diskuterat om vi alls ska ha en bil!

  /Skvitt

  • 4 HEMIMAMMA juli 6, 2011 kl. 12:05 f m

   Ja, så kanske det är för en del… men andra är förespråkare för en bil och vill bara köpa den om det ÄR rutiga säten =0)

 4. 5 ghostopinion juli 6, 2011 kl. 5:52 f m

  Ohly eller Sjöstedt – om det har jag ingen åsikt. En marginell förskjutning av politiken här, en finjustering där. Större blir ju inte förändringen. De grundläggande frågorna kvarstår, vilka ska ha makten över produktionsmedlen och över politiken? Och där passar Vänsterpartiet, oavsett vem som är ordförande.

 5. 6 Lincoln juli 6, 2011 kl. 12:57 e m

  Jo, skvitt det är en en mycket viktig fråga vem som äger produktionsmedlem. Lika viktig är ägandet av det ”värdetransportmedel” med vilket vi kan köpa upp det produktionsmedlem tillverkar – nämligen pengar. Att, såsom nu, ha ett privat frifrälse som kan skapa sina egna fribiljetter, krediter, och sätta andra i skuld med dessa är lika fel – pengaskapande ska vara under maximal demokratisk kontroll ( det är lite roligt att läsa om de regler som företagen i USA var tvungna att arbeta under på 1800-talet. Skulle någon föra fram dessa krav idag skulle de framstå som hyperkommunister idag skrev om det här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/09/jag-vill-ha-mer-ekonomisk-vilda-vastern/ ). Så även hålet med att privata parasiter, från ingenting, kan skapa medlet för att köpa upp det produktionsmedlen skapar måste täppas till och demokratiseras.

 6. 7 Mavera juli 7, 2011 kl. 4:12 e m

  Ja, det är sant, att man utgick ifrån människornas okunnighet i frågan om kommunismen och valde att anpassa sig till detta. Istället för att upplysa allmänheten och förklara att kommunismen är inget ont, som många felaktigt tror, utan ÄR GRUNDEN till socialdemokrati, solidaritet, jämlikhet och frihet.

  • 8 HEMIMAMMA juli 7, 2011 kl. 4:52 e m

   Precis, men det tillhör ju en av de uppgifter vi har. Att informera och förklara…

   Hemikram


 1. 1 Hemimammas tankar – En nya fluga? Frågor och svar om bloggandet som kanske smittar… « HEMIMAMMAS HETSIGA HUMÖR Trackback vid juli 6, 2011 kl. 4:27 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: