Hur media styr vårt liv – och våra politiker


Under den sista tiden har jag blivit mer och mer uppmärksam på hur media styr vårt liv genom att välja, vinkla och ljuga om vad som händer i vår värld. Detta har varit möjligt genom att Internet finns så att man kan ta del av annan information än den som vår lydmedia serverar oss dagligen med. Jag tänkte därför ta upp ett par år gammalt och väldigt slående exempel på hur denna styrning/vinkling kan gå till.

I slutet av 2009 så sände ”TV4 Kalla Fakta” en s.k granskning av ”Sanningsrörelsen” och politikern Egon Frid. TV4 kom fram till att ”Sanningsrörelsen” var en illvillig sekt, nära stående nazismen och att Egon Frid var någon slags terroristledare som hade sin bas ända in i regeringskansliet. Ja detta TV4-reportage var i sanning ett av de mest skrämmande exempel på hur media kan förvränga verkligheten.

I verkligheten så är ”sanningsrörelsen” endast människor som är intresserade av sanning. Och Egon Frids enda ”brott” var att han hade undertecknat en namnlista som krävde en ny oberoende granskning av 9/11 händelsena 2001. Så enkelt var det.
Så kolla gärna på Torbjörn Sassersson analys av ”Kalla faktas” nidbilds-reportage. Jag såg själv själv originalprogrammet så jag kan intyga Sasserssons analys är helt korrekt. Så tro inte på vad media går ut med. Bilda er en egen uppfattning genom att söka efter så mycket mer information från olika källor som möjligt.

Annonser

3 Responses to “Hur media styr vårt liv – och våra politiker”


 1. 1 HEMIMAMMA juli 4, 2011 kl. 11:22 f m

  Exakt bilda och utbilda, inte fördumma och manipulera!

  Tänk kritiskt!

 2. 2 Lincoln juli 5, 2011 kl. 10:21 e m

  Janne! Din konspirationstok! Det är klart att det media säger alltid är rätt. Hur absurt det än är så är det alltid sant!

  Detta är vad som hände den 11 september och inget annat!:

  Ett gäng “fundamentalistiska” muslimer som sysslade med “fundamentalistiska” muslimska prylar som att supa, utnyttja prostituerade och knarka lyckades kapa 4 flygplan med hjälp av några kartongöppnare. Dessa urusla piloter som knappt kunde flyga en Cessna lyckades sedan ta ner 3 skyskrapor med bara 2 plan.

  Och ”master mind” var en skäggig njursjuk man i i Afghanistan som släpade runt på en dialysmaskin hoppandes från grotta till grotta medan han kokade ihop illdåden.

  Hur kan du tvivla en sekund på ovanstående? Du är ett hopplöst konspirationsteoretiker-fall, antisemit och troligen nazist! Du ska låta bli att tänka själv – media gör det så mycket bättre åt dig (och vad bekvämt det är – vilken service!).

  Allvarligt – Det var en riktigt bra video! Tack!

 3. 3 skvitt juli 5, 2011 kl. 10:45 e m

  Jag har ju en serie inlägg som ska publiceras i ämnet, men det kom av sig i samband med att AB-bloggen lade ned. Det är på tiden att ta upp det igen.
  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: