Kapa trygghetssystemet för finansparasiterna istället!


I Riksdagen debatteras det hur vi inte har råd att ta hand om våra sjuka. De sjuka har någon illa dold stämpel på sig att parasitera på resten av samhället. Retoriken av dåligt spelad medkänsla och välmening från politikernas sida är flortunn och pissgul – för bakom skitsnacket pissar de på sjuka människor.

Detta samtidigt som de riktiga parasiterna, det finansiella system, kan suga ut den riktiga ekonomin totalt ohämmat. Ja, de t.o.m skryter om hur de låter pengar ”arbeta” åt dem. De spekulerar på börsen, de spekulerar i riggade marknader för insiders, de  nakenblankar (säljer aktier som de aldrig hade och tjänar pengar på det) osv. Norge har förresten polisanmält de svenska storbankerna för nakenblankning (som är förbjudet i lag i Norge men inte i Sverige).  Och visst har de rätt de lever på att pengarna förökar sig själva åt dem – dvs de lever på att parasitera – då pengar aldrig har eller någonsin kommer kunna arbeta (har någon någonsin sett en tusenlapp gräva t.ex). Att kapa av denna parasitism diskuteras dock aldrig i Riksdagen.  Ändå vore det en enkel sak att kapa av trygghetssystemet för finansparasitismen och styra om dessa pengar till bl.a sjuka. För i grunden är det en fråga om vem som har kontrollen över hur NYSKAPADE pengar (krediter i dagens skuldbaserade system) skapas. Den övriga finansiella parasitismen har sin grund från denna källa.

För varför har stat och kommun inte pengar för att kunna ta hand om de sjuka och svaga?

Jo, för att staten och kommunerna ”lånar” fullständiga påhitt från banksystemet och har ett budgettak på hur mycket påhitt de får ”låna” av parasiten.

Hur skulle det lätt kunna åtgärdas?

Genom att staten skapade pengar själva istället för att ”låna” och att vi slutar betala av de fullständigt påhittade skulderna till parasiterna.

Tänkt dig att du kunde göra som bankerna. Du har en fullständigt tom plånbok (då bankerna inte behöver ha ett öre i reserv då de hittar på krediter och skuldsätter stat och kommun) och från detta intet hittar du på säg 1 miljard som du ”lånar” ut till, låt säga, Grekiska staten. Med 4% ränta skulle du kunna kamma in 40 miljoner från Grekiska staten VARJE ÅR. Jag kan förstå om parasiter gillar ett sådant upplägg där de kan suga ut värdet av andra människors arbete  men det är också  lätt att förstå att Grekerna blir rabiata när de kommer på hur totalt djävla rövknullade de blir  (det blir vi också på samma sätt)

Så problemet är enkelt löst genom att kapa trygghetssystemet för de riktiga parasiterna som påstår att vi inte har råd att ta hand om de sjuka och svaga. Men det är något vi aldrig kommer få höra från politikerna i Riksdagen då dessa politiker själva sitter i finansparasiternas knä. De biter inte den parasithand som föder dem. Riksdagen hjälper istället finansparasiterna att hitta lämpliga syndabockar – utslitna vårdbiträden med cancer duger utmärkt!

ab123 ex dn svd sr svt 1  2  3

9 Responses to “Kapa trygghetssystemet för finansparasiterna istället!”


 1. 1 Lincoln juli 1, 2011 kl. 10:54 f m

  Tja ba!
  Jag snodde artikellänkar från Jinge om jag brukar göra (som den lilla parasit jag är 🙂 ) och pingade hos twingly.com.
  Men det kanske vore bra om bloggen kunde registrera sig på bloggportalen.se också så man kunde pinga där med?

  • 2 superzeke juli 1, 2011 kl. 10:50 e m

   Aaaah, nu fattade jag till sist tror jag, har aldrig pingat och sådant förut. Det är alltså en KOMBINATION av t.ex Jinge-länkar och pingning av URL på Twingly till mitt eget blogginlägg som behövs. Satt här och försökte lista ut hur det fungerade ”var för sig” utan att få något vettigt ut av det.

   Skall titta på bloggportalen.se också. Vad jag förstår så skall nog skaparen av ”Solidaritetstanken” (Hemimamma) regga just Solidaritetstanken där och sedan få någon slags Ping-kod som skall användas ”på något sätt”. Jag skall ta och experimentera med min egen blogg på bloggportalen.se och se om jag kan förstå hur det fungerar.

   Lite strulo när man aldrig pysslat med sådant här men jag är jävligt envis 🙂

  • 4 HEMIMAMMA juli 1, 2011 kl. 11:14 e m

   Den är registrerad där fast som min blogg. Jag vet inte hur man gör för att regga en blogg utan konto…

   Någon annan som vet?

 2. 6 skvitt juli 2, 2011 kl. 8:52 f m

  Jo, det är alldeles rätt.
  De har mage att tala om närande och tärande! Och vända på steken helt och fullt. Det är de själva som är de tärande och vi arbetare är de närande.

  Allt värde i världen skapas av att människor utför ett arbete av något slag, t.ex. gräva. För det får de en ersättning för den tid de gräver, inte för det värde det har som grävs upp, t.ex. guld i gruvorna.

  Värdet på det uppgrävda (guldet, t.ex.)överstiger kostnaderna för att få det uppgrävt. Skillnaden mellan dessa belopp är det som kallas mervärde. Mervärdet tillfaller dem som äger produktionsmedlen och betalar lönerna. De har tjänat pengar enbart i kraft av sitt ägande. Det kallas arbetsfri inkomst.

  En arbetsfri inkomst är oavhängig personens fysiska och psykiska hälsotillstånd. Därför tjänar de sitt uppehälle och tusenfalt där utöver oavsett hur socialförsäkringssystem (t.ex. försäkringskassans regler) ser ut.

  ”Hur ska jag försörja mig, Reinfeldt”: http://skvitts.wordpress.com/2011/07/01/%E2%80%93-hur-ska-jag-forsorja-mig-fredrik-reinfeldt-nyheter-aftonbladet/

  Oftast alltid, med betoning på alltid, blir det pengar över för dessa tärande människor. och de pengarna vill de inte dela med sig i form av att betala skatt.

  Skatteflykt är mer regel än undantag och det är dina och mina pengar det handlar om: http://skvitts.wordpress.com/2011/07/02/kanske-dina-och-mina-pengar/

  Det är också de svältandes pengar det handlar om. De svältande bröder och systrar vi har att dela denna jord med, olyckligtvis bosatta i biståndsländerna:
  http://skvitts.wordpress.com/2011/07/02/skatteparadis-ater-upp-bistandspengarna-%C2%AB-dagen-se-nyheter-om-kyrka-och-samhalle/

  /Skvitt

 3. 7 Lincoln juli 2, 2011 kl. 11:24 f m

  Japp, Skvitt! Och det säger sig självt att den som kan skapa transaktionmedlet för värdet (och förstöra det) – nämligen pengar är de som verkligen sitter med guldbyxorna. De kan från ingenting plocka upp ”pengar” som de kan köpa upp andras mervärden – inte nog med det – de gör så att någon hamnar i skuld på detta påhitt och tar dessutom ränta på det. Jag vet inte om du läst ”Pojken med guldbyxorna”? Banker har denna rättighet men pojken i guldbyxor satte i alla fall ingen i skuld när ha plockade fram sina sedlar från byxfickan.
  Det är ren parasitism där det enda som krävs är lite tryckningar på ett tangentbord – det skapas inget mervärde ur det – bara parasitvärden.

  @Zeke
  Jo, jag brukar
  1) markera länkarna på Jinge (om han har någon blogg som liknar min, så noga behöver det inte vara).
  2) Sedan högerklickar jag och väljer visa källkod.
  3) Kopierar källkoden
  4) Klistrar in källkoden i mitt inlägg under html-läge
  5) Går till twingly.com och fyller i:
  6) https://solidaritetstanken.wordpress.com
  (eller min egna blogg)

  Man kan även pinga på http://nyligen.se/

  Japp, vi är nog lika där! Man kör in huvudet i väggen tills man fattar! Tar lite tid men sen sitter det fan där! 🙂

  Undrar också om det gick att korta ner själva bloggen på förstasidan så att man bara ser de första meningarna och anmanas att läsa vidare genom att gå in i blogginlägget? Mitt blogginlägg kom nu att skymma ghostopinions utmärkta blogg (ber om ursäkt Ghostopinion).

  Har problem med Internet nu så jag kommer nog ligga lite lågt ett tag.


 1. 1 Diktator Reinfeldt vill fortsätta mörda sjuka & Svensk Näringsliv vill hjälpa till med diktaturbygget! » HumanLabRat bloggar Trackback vid juli 1, 2011 kl. 10:13 e m
 2. 2 Välfärden, pensionerna och borgerskapet « skvitts Trackback vid februari 8, 2012 kl. 4:03 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 30 783 BESÖKARE

%d bloggare gillar detta: