Invasion i bostadsområde


Tänk er följande:

Ert bostadsområde är som de flesta andra, där finns trevligt folk och mindre trevligt folk och en del osämja och gnissel förekommer men i stort sett funkar det. En kväll dyker det upp några mystiska figurer upp på besök hos ordförande Svensson i bostadsrättsföreningen. De mystiska återkommer gång på gång med allt tätare mellanrum.

Plötsligt en morgon dyker ett gäng slagskämpar, män och kvinnor, beväpnade med basebollträn och järnrör, upp och beordrar under hot alla boende i området att samlas på fotbollsplanen. De kommer från ett område på andra sidan sjön. Deras ledare deklarerar:

– Nu ska det bli ordning och reda i det här bostadsområdet. Fram till nu har det organiserats på ett oacceptabelt sätt som vi inte kan tolerera. Det måste bli förändring. Vi tillsätter ordförande Svensson som temporär ledare tills vidare. När förhållandena har stabiliserats kan det bli aktuellt med val.

– Men så kan ni väl inte göra, försöker metallarbetare Karlsson.

Han tystas med ett slag i skallen av ett järnrör.

Bostadsrättsföreningsordförande Svensson – som alltid tyckt om att bestämma och styra och ställa – får nu extraordinära befogenheter i ledningen för bostadsområdet. Han får kontroll över alla tillgångar men naturligvis under uppsikt av ockupanterna. Pannrummet säljs ut till en snubbe i ett bostadsområde på andra sidan sjön och hyran stiger kraftigt till följd av påslag på uppvärmningskostnaderna. Tvättstugan bjuds ut på anbud och ett annat främmande företag vinner efter att ha betalt en rejäl muta till ordförande Svensson. Därefter kostar det 250 kronor i timmen att använda tvättstugan. Snöröjning och gårdsskötsel läggs ut på entreprenad till ytterligare ett bestickligt bolag från ett annat bostadsområde, med ytterligare hyrespåslag som resultat.

– Fri konkurrens är bra för folket i området, fastslår ockupanterna. Marknaden ska råda.

Under tiden försöker ordförande Svensson organisera en lokal ordningsstyrka. Utbildning och träning tas om hand av officerare från ockupationsstyrkan.

– Målet är att säkerheten och ordningen med tiden ska skötas av styrkor rekryterade bland de boende i området, uppger invasionsstyrkans politiske ledare som styr över ett stort och mäktigt bostadsområde flera mil bort på andra sidan sjön.

Så småningom uppstår en motståndsrörelse bland de boende. De kastar ruttna ägg och tomater på ockupanterna. De lyckas också smuggla in några kraftiga grenar från den närliggande skogen med vilka de överfaller ockupanterna och slår dem på knäskålarna och i skallen om de kommer åt.

Två män i motståndsrörelsen lyckas också ta sig över sjön och sätta fyr på ett hus som ligger granne med den politiske ledarens. Då blir det ett jävla liv.

– Terrorister, morrar ockupanternas politiske ledare från andra sidan sjön. Vi förklararar krig mot terrorismen. Terrorismen ska utrotas.

Ordförande Svensson håller med. Ledare för alla bostadsområden som vill hålla sig väl med den store ledaren på andra sidan sjön fördömer terrorismen så mycket de kan och erbjuder sig att sända väpnade gäng som stödtrupper, vilket  accepteras. Och sedan pågår kampen år efter år med lidande och kaos som följd för se boende.

Men något sådant kan väl inte hända i vårt bostadsområde, tänker ni kanske. Nej, det kanske det inte kan (men säker kan man inte vara). Men i världsskala händer det de facto gång på gång. Just så här bär sig USA åt mot misshagliga länder med misshagliga system där kapitalismen inte tillåts härja fritt. Man går in med väpnat våld för att öppna marknaderna för de egna företagen och för att få tillgång till de inhemska tillgångarna och råvarorna.

Annonser

8 Responses to “Invasion i bostadsområde”


 1. 1 superzeke juli 1, 2011 kl. 11:41 f m

  Jag tycker att du skriver på det bästa sätt man kan göra. Att förenkla ”komplicerade” förlopp genom liknelser med enkla förlopp. De ”komplicerade” politiska förloppen blir ju just obegripliga på grund av allt ”mambo-jambo-språk” och alla dimridåer runt dem.

  Så det som upplevs som komplicerat är i grunden nästan alltid väldigt enkelt och det är en gudabegåvad egenskap om man har fått gåvan att kunna beskriva denna enkelhet. Blir man uppmärksammad på den grundläggande enkelheten så blir det mycket enklare att förstå hur allt egentligen fungerar.

  Janne

 2. 2 ghostopinion juli 1, 2011 kl. 12:00 e m

  Tack, är glad om jag kan göra just det, synliggöra vad som händer bakom den offentliga lögnens alla ordridåer.

  • 3 HEMIMAMMA juli 1, 2011 kl. 10:48 e m

   Som jag skrev hos dig: DU BORDE HA VARIT LÄRARE

   Du har en briljant pedagogisk förmåga.

   • 4 ghostopinion juli 2, 2011 kl. 7:18 f m

    Äsch då…

 3. 5 Lincoln juli 1, 2011 kl. 12:19 e m

  Bra skrivet!

  • 6 ghostopinion juli 1, 2011 kl. 5:12 e m

   Tack.

 4. 7 skvitt juli 1, 2011 kl. 4:56 e m

  En klockren liknelse!
  /Skvitt

  • 8 ghostopinion juli 1, 2011 kl. 5:13 e m

   Ibland får jag tydligen till det…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: