Funderingar kring begreppet ”demokrati”


Nu har kriget i Libyen pågått ett tag och det borde vara dags nu att inse (för dem som är fortvarnade bländade och hjärntvättade av den amerikanska heligheten) vad det riktiga syftet med kriget i Libyen är.

Det har pratats nu i flera månader om att man ska bekämpa en hemsk diktator för att rädda stackars libysk befolkning från hans våld. USA är så måna om att bevara fred på jorden att de skickar sina ”fredsduvor” i form av flygplan till ett suveränt land för att bomba det. Och det viktigast av allt de gör det i DEMOKRATINS namn!

Kapitalistisk demokrati är en PRODUKT! Om man bara tänker lite så förstår man det.

Demokrati är en produkt och EXPORT av demokrati är en mycket LÖNSAM business.

Imperialisterna resonerar så här. ”Har ni naturresurser? Då vi, demokrater, är på väg till er. Vi ska rädda er från fördärvet och demokratiserar er!” Påminner det inte så mycket om korståget, kolonisering förr i tiden? MEN det var alltid nödvändigt att komma med en HUMAN idé för att förslava folk, lova något gott. Och då blir det genast mycket politisk korrekt!

Idag lever vi i en tid där saker och ting lösas inte med hjälp av svärd utan idag använder man mera sofistikerade medel. Idag har man massmedia till storhjälp, som kan predika precis vad beställaren och patronen vill.

Den kapitalistiska demokratin dödade i världen fler människor än inkvisitionen och korstågen tillsammans. När Ryssland gick med den kapitalistiska vägen mot ”demokrati”, genast ökade kriminalitet, gangstrar, tjuvar, utbildningen har sjunkit rejält, priserna höjdes, jobben försvann, en handfull människor privatiserade naturresurser (olja, gas, diamanter). Idag dör i dagens Ryssland fler människor per ÅR än under Stalin under TRETTIO ÅR!

Det är lätt att tro att kapitalistisk demokrati betyder människornas makt. Det är fel. Det är makthavarnas makt det handlar om.

Den mest tillförlitliga grunden för kapitalistisk demokrati är brist på utbildning! Har man bristfällig utbildning och dåliga kunskap, blir det mycket LÄTTARE att HJÄRNTVÄTTA och använda PROPAGANDA! Till slut TROR majoriteten på allt vad man blir serverad av massmedia. Målet blir uppnått, slavarna blir under kontroll.

Lenin hade rätt när han varnade om att kapitalisterna, maskerade med västerländska humanistiska idéer, kommer att föra världen till en mänsklig tragedi. Kapitalismen är den mest omoraliska formen av samhället. Ju mer skamlös man är desto mer framgång kan man uppnå i sitt liv. Det viktiga är att göra så att handlingarna ska se politiskt korrekta ut. Kapitalistisk demokrati är den mest politiskt korrekta formen av slaveri!

Det spelar ingen roll om man dödar oskyldiga människor, invaderar ett land eller bombar sönder det. Bara detta görs i DEMOKRATISKT SYFTE!

På tal om propaganda och desinformation, så läste jag igår en artikel i Aftonbladet, som var så oprofessionellt skrivet, så det kändes både pinsamt och förnedrande att svenska folket matas med den typen av gallimatias.

Jag skrev om detta på min blogg här. Och själva artikeln finns här.

Angående Libyen, så här är en mycket bra video om situationen där.

Annonser

5 Responses to “Funderingar kring begreppet ”demokrati””


 1. 1 skvitt juni 21, 2011 kl. 9:01 e m

  ”Kapitalistisk demokrati är en PRODUKT! Om man bara tänker lite så förstår man det.
  Demokrati är en produkt och EXPORT av demokrati är en mycket LÖNSAM business.”

  Mycket bra ord väl värda att lägga på minnet – OCH att sprida vidare. Det sista gör jag således nu direkt genom att lägga ut dem i min blogg!

  Ha en bra midsommar och kram!
  /Skvitt

  • 2 Mavera juni 22, 2011 kl. 9:31 f m

   Tack!
   Önskar dig också en glad midsommar!
   Kram.

 2. 3 HEMIMAMMA juni 22, 2011 kl. 11:27 f m

  Mavera hur gjorde du för att få ”tummarna” på din blogg, så man kan gilla inlägg??

  • 4 superzeke juni 22, 2011 kl. 10:52 e m

   Hemi

   Fixade till ”tummarna”, det gör du i ”panelen-betyg-alla omdömen”. Jag klickade i rating (omdömen) för alla alternativen. Du kan ändra om du vill.

   Janne

  • 5 Mavera juni 23, 2011 kl. 3:15 e m

   Det är som Janne säger. Panelen – betyg – alla omdömen. Man får välja vilka alternativ man vill.
   Hoppas det funkar.
   Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: