Vilka djävla lån


Idag så läste jag ett riktigt uppfriskande inlägg hos Lincoln. Det är absolut ”basic” om vårt penningsystem. Jag skall ta mig fan rama in det och sätta upp det på väggen. För ibland så går jag ”vilse” i alla underliga uttryck som banker och finansvärlden använder sig av. Då är det bra att snabbt kunna komma ner på jorden igen. För vilka underliga, snåriga och missledande förklaringar och teorier som än används så är det EXAKT som i Lincolns inlägg allt fungerar.

Lincolns inlägg börjar här:

De parasitära finansiella feodalherrarna försöker muta in sina påhittade ”lån” som de skuldsatt allt med i Grekland och globalt.

Låt oss göra några saker klara (och de som läst min blogg tidigare tycker detta är tjatigt men tsunamin av massmedias lögner måste mötas med att man upprepa sanningen om och om igen). Bankerna har INTE lånat ut några pengar – de har hittat på krediter (som är fordringar på pengar och INTE pengar) från ingenting som de skuldsatt Grekerna med. Enligt regelverket Basel2 behöver bankerna inte ha ett öre för att hitta på obegränsat med påhittade krediter som de skuldsätter stat och kommun med. TAR DET IGEN: BANKERNA BEHÖVER INTE HA ETT ÖRE FÖR ATT HITTA PÅ OBEGRÄNSAT MED KREDITER SOM DE SKULDSÄTTER STATEN OCH KOMMUN MED!

Grekerna (och resten av världen) är skyldiga det som bankerna har lånat ut – dvs INGENTING!

Nationalisera bankparasiterna, behåll betalsystemet, ha totala skuldavskrivningar, nollställ systemet, och omfördela parasitrovet!

Sedan kan bank och politikereliten ställas inför rätta för landsförräderi!

Det är dags att sluta prata parasitens språk! Skräddarna av krediter har skuldsatt och lurat alla! Det är dags att skapa ett ärligt penningsystem där inte parasiter tillåts skapa krediter från luften som de skuldsätter allt med!

Lägger till en länk till StAn om att Riksdagen kommit fram att staten inte kommer hålla bankparasiterna under armarna nästa gång deras pyramidspelsbygge vacklar (verkar för bra för att vara sant!):

hoppfullt från riksdagen

2 Responses to “Vilka djävla lån”


 1. 1 svorskan juni 21, 2011 kl. 6:43 f m

  Jag vet att det är sant det du skriver. Jag hörde detta för fem-sex är sedan första gången. Bra och viktigt att skriva om det.
  Kramar och allt gott till dej!

 2. 2 tanthelenesblogg juni 25, 2011 kl. 5:56 f m

  Hahaha, Det var RIKTIGT bra!!!
  Kram Tant Helene


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: