Stiltje./ Solidaritetstanken./Trerk


Det råder stiltje i debatten om sjukförsäkringen. Medierna är tysta, politikerna är tysta, men dom utförsäkrade, dom sjuka och dom svaga lider ändå under oket av den inhumana sjukförsäkringspolitiken som fortfarande råder.Om du varit sjuk i 550 dagar så blir du arbetslös istället för sjuk.

I korthet vad det handlar om:

Jobb- och utvecklingsgarantin för arbetslösa infördes 2007. I fas 1 handlar det mest om coachning och att skriva CV. Fas 2 innehåller bland annat olika utbildningsinsatser. Efter 450 dagar infaller fas 3 och då försvinner alla andra stödåtgärder och de arbetslösa ska erbjudas någon aktivitet som inte konkurrerar med ordinarie jobb.

Problemet är att hälften av dom som hamnat i FAS3 utför ordinarie jobb och många  hamnar i skojprojekt som anordnarna tjänar pengar på.

Enligt Tomas Tobé (M),  är det största problemet med fas 3 att se till att de arbetslösa får en meningsfull sysselsättning och han vill ha en skärpt kontroll av anordnarna. Men där har han fel, det största problemet är inte att dom arbetslösa skall få en meningsfull sysselsättning, det största problemet är att dom arbetslösa han pratar om är människor som är för sjuka för den öppna arbetsmarknaden. Det är sjuka människor som tack vare det Nya Regelverket har blivit arbetslösa, det är människor som fortfarande är sjuka, men blivit friskförklarade av moderatregeringen.

Detta är något vi måste se upp med. Det är en retorik som lömsk, man pratar om dom sjuka som arbetslösa, man ger dom sjuka en annan benämning än vad dom är. På så vis döljer man vad det handlar om: Att sjuka människor tvingas utföra ordinarie arbetsuppgifter, detta medan friska människor tvingas in i arbetslöshet och utanförskap.

I dag finns 26 000 personer i fas 3. Antalet personer beräknas gradvis öka. I år är ökningen 35 procent trots en rekordstark arbetsmarknad.

KGV

Trerk

Annonser

3 Responses to “Stiltje./ Solidaritetstanken./Trerk”


 1. 1 HEMIMAMMA juni 4, 2011 kl. 10:56 e m

  Detta får inte drunkna under all mediahysteri om monarkins vara eller inte vara tex…

  Tumme och hemikram

 2. 2 Sven Tycker juni 5, 2011 kl. 6:00 f m

  Det vet vi alla att media har bara plats för en fråga åt gången.

  Så det är väl därför som jag på min blogg envisas med att ALLTID skriva om flera ämnen samtidigt!? 🙂

  Fast jag ska erkänna att eftersom media just nu glömt bevakningen av Sjukförsäkringen så har jag också ”glömt” det. FAS 3-träsket har det väl trots allt varit lite om i media.

 3. 3 skvitt juni 5, 2011 kl. 12:06 e m

  Som sagt, en fråga i taget!
  Men det blir inte mindre kränkningar för det, men fler. Nu syns de inte ens!
  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: