Om bedrägeriet med pengar……en effektfull predikan av pastor Rod Parseley ifrån 2007


Här är en predikan av pastor Rod Parsley där han tar upp hur de privata bankerna har satt hela USA-s befolkning i en skuld som de aldrig kan betala tillbaka. Tänk om man skulle få höra en sådan här predikan i en svensk kyrka, knappast troligt va?

Obs ..att han inte tar upp det här med att pengarna skapas som ”krediter = skulder” vilket egentligen är väldigt viktigt att förstå. Men som en medryckande och förenklad förklaring så är detta mycket bra.
Egentligen så är det ju ännu värre än hans förklaring eftersom alla pengar skapas som krediter men han vill ”väcka upp” människor och skaka om dem och det lyckas han mycket bra med.

Om ni inte gillar ”det religösa” så strunta i det. Det är inte mycket som han pratar om sådant heller.
Jag lägger upp de två första avsnitten av hans 48 minuter långa predikan direkt här i bloggen och länkar sedan till de avslutande tre.

Del 2 är oerhört intensiv men man bör absolut kolla på den 1:a innan för att förstå sammanhanget.

Alla 5 delarna kan ni se och lyssna på via denna länken.

6 Responses to “Om bedrägeriet med pengar……en effektfull predikan av pastor Rod Parseley ifrån 2007”


 1. 1 HEMIMAMMA maj 23, 2011 kl. 2:47 f m

  http://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2011/05/hemimammas-kamp-hemimamma-gar-under-censuren-stoppade-mig

 2. 2 Brain Seltzer maj 23, 2011 kl. 3:26 f m

  ”Tänk om man skulle få höra en sådan här predikan i en svensk kyrka, knappast troligt va?”Det är väl ganska mycket du får höra i en amerikansk kyrka som man aldrig får höra i en svensk kyrka. Det tror jag vi till stor del ska vara glada för….

  • 3 superzeke maj 23, 2011 kl. 2:29 e m

   Jo det har du säkert rätt i men just den här predikan var riktigt bra tycker jag. Troligtvis så tillhör väl pastor Rod Parsley den kristna högern i USA.Högerpolitiker som Ron Paul tillhör ju dem som kritiserar penningsystemet mest i USA, de har även en riktigt bra analys av det. Lösningen för dem är ett totalt avskaffande av staten och monopolet på penningskapandet. Troligen så kommer väl det att resultera i uppkomsten av ett monopol igen men de har i varje fall en korrekt analys.Vänsterpolitiker som vi uppfattar det finns det väl knappast i USA men det finns en falang som vill att penningskapandet återtas av staten som t.ex Bill Still. Det skulle jag tro är den bästa lösningen och är också den som står instiftad i den amerikanska konstitutionen.Ron Paul kandiderar ju till presidentposten 2012 men hans lösningar är väl inte precis något som Federal reserve vill ha till makten så de kommer säkert att stötta Obama i ett omval. Obama verkar ju vara den perfekta marionetten för Wall Street och Federal reserve medan Ron Paul troligen skulle bli ytterst besvärlig att ha att göra med.Janne

 3. 4 ghostalive maj 23, 2011 kl. 1:29 e m

  Obegripligt att du inte kan länka till min nya blogg på adressen ghostopinion.blogspot.com. Åtskilliga andra har hittat dit, och när jag själv testar hittar jag rätt. Försök igen, det är det enda råd jag kan ge.

  • 5 superzeke maj 23, 2011 kl. 2:21 e m

   Hej, hänger inte med riktigt men låter i varje fall kommentaren stå kvar.Janne

 4. 6 ghostalive maj 23, 2011 kl. 2:01 e m

  Försök så här:http://ghostopinion.blogspot.comDå SKA det funka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: