Bamse – en fallen hjälte!


Bamse – mina barns hjälte när dom var små- har lierat sig med fienden.

Jag blev helt mållös när jag såg att det har givits ut ett nummer av Bamse där Migrationsverket fått använda Bamse till att lura barn att inget ont händer de familjer som utvisas ur Sverige tillbaka till sina hemländer som de flytt från. I tidningen framställs det som att allt är frid och fröjd när barnen kommer tillbaka. Som om alla släktingar lever, ingen blir eller är fängslad, ingen blir torterad eller dödad.

Jag säger som Hola Bandoola Band – ”Vem i hela världen kan man lita på?”…..när man inte ens kan lita på Bamse.

Ber om ursäkt för ett kort inlägg, men skärmen på datorn trilskas hela tiden, så när den äntligen fungerar gäller det att snabba sig.

9 Responses to “Bamse – en fallen hjälte!”


 1. 1 HEMIMAMMA maj 20, 2011 kl. 2:28 e m

  kort men naggande gott eller hur?Jag har skrivit på hemimamma om bamse några gånger tidigare så jag har tänkt detta länge.Hemikram

  • 2 kaoskatta maj 20, 2011 kl. 2:57 e m

   Jag har inte läst Bamse sen barnen var små och det är ett tag sen…..jag blev helt förbluffad och arg…arg.,..arg…Jag tror att han som skapade Bamse vänder sig i sin grav….Kram

 2. 3 HEMIMAMMA maj 20, 2011 kl. 4:44 e m

  VART TAR DU VÄGEN NU NÄR BLOGGEN LÄGGER NER?

  • 4 skvitt maj 21, 2011 kl. 2:14 f m

   Vem?Alla, men du ju!/Skvitt

 3. 5 skvitt maj 21, 2011 kl. 2:09 f m

  Detta är fördjävligt! Jag reagerade också på det!Asylsökande som utvisas är ”så glada för att de blev så vänligt mottagna!” Fy fan, värre propaganda måste man söka hos Nazitysklands propagandamaskineri! Om det nu går att finna något som överträffar, menar jag. Det är tveksamt!”Och alla judarna,och alla andra, blev så glada att få åka på semester till små mysiga och trevliga vilohem! utan att det kostade någonting för varken god mat eller lyxig logi! De som ville sysselsätta sig hade bara att välja på all sköns begivenheter och förströelser!”Än en gång: FY FAN!/Skvitt

 4. 6 skvitt maj 21, 2011 kl. 2:13 f m

  Jo, pushar för mitt inlägg om hur man flyttar AB-bloggen till WordPress:http://skvitts.wordpress.com/2011/05/20/skvitt-ger-instruktioner-om-export-av-blogg//Skvitt

 5. 7 Pluppa maj 21, 2011 kl. 5:07 f m

  När dottern (tror jag) tog över så började dom ju sälja ut Bamse till både kleti och pleti!Rune har nog vänt sig i graven både en och två ggr!Kram och tack för ett bra inlägg!

 6. 8 Calle maj 21, 2011 kl. 3:07 e m

  Tycker också att det är intressant med ordlistan de avslutar Bamsetidningen med. Där beskrivs en frivilligorganisation som en organisation där människor arbetar frivilligt, UTAN ATT FÅ BETALT, för att hjälpa till med något de tycker är viktigt. Som exempel nämner de bl a RÖDA KORSET. Jo, tjena…

 7. 9 trerk maj 22, 2011 kl. 8:12 f m

  Jag tror att man har fått bra betalt av migrationsverket för att upplåta namnet Bamse för detta ändamål. Men man får väl tänka på att Bamse är en sagofigur och därmed lever migrationsverket och dess ministrar i en sagovärld. Jag har inte sett en minister som lever i verkligheten på bra länge.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: