Extra meddelande…… Aftonbladet bloggtjänst stänger 30 Juni


Väljer att lägga in det här extra inlägget om att Aftonblads blogg läggs ner den 30 Juni.
Fick precis reda på det. Vi kan ju diskutera det  i kommentarer under detta inlägg. Det går inte att logga in eller skriva nya meddelanden eller komma åt material ifrån 30 Juni i varje fall. Troligen så släcks väl hela tjänsten ner. Innan dess måste man backa upp eller överföra allt material till annan plattform.

CITAT:

Den 30 juni stänger vi den öppna bloggtjänst som vi erbjudit Aftonbladets läsare sedan 2005.

– Vi fokuserar på det vi är bäst på, att vara Sveriges mest engagerande nyhetskälla, säger Aftonbladets sajtchef Sigge Ennart.

– Drift och utveckling av en bloggplattform kräver stora teknikresurser, och det är inte vår kärnverksamhet.

Detta kommer det att innebära för dig som bloggar på Aftonbladet
Efter den 30 juni kommer all åtkomst till din blogg på Aftonbladet att spärras. Det innebär i att du varken kommer att kunna logga in på din blogg, skriva inlägg eller komma åt ditt publicerade innehåll efter detta datum.

VIll du ha kvar din blogg är det därför mycket viktigt att du så snart som möjligt exporterar innehållet. Detta gör du enkelt genom att logga in och använda flyttverktyget under Inställningar > Exportera.

Den fil som du sparar ner till din dator innehåller alla dina inlägg, bilder och kommentarer och är speciellt anpassad för att importeras till en WordPress-blogg. Du kan antingen välja att starta en på WordPress.com, vilket är gratis, eller installera en fristående WP-blogg (ett flertal svenska webbhotell erbjuder idag WordPress). Du kan även flytta till bloggtjänster som drivs på WordPress, till exempel Metrobloggen.

Exportfilen kan möjligen användas i andra bloggplattformar, men vi har endast testat funktionen med WordPress. 

Observera att du måste skapa ett en ny WordPress-blogg innan du importerar din backup från Aftonbladet.Och om det finns flera skribenter i din blogg, måste samtliga ha egna WordPresskonton och ha skrivrättigheter i din nya blogg. Och återigen – detta måste göras innan du genomför importen.

Det är också viktigt att du gör importen till din nya blogg innan den 30 juni, eftersom WordPress behöver läsa in bilder och annat innehåll från din gamla blogg.

För mer information om hur du gör för att exportera/importera, läs tidigare publcerat inlägg.

Om du har ytterligare funderingar, lämna en kommentar till det här inlägget. Vi gör vårt bästa för att besvara alla frågor kring flytten.

Slut på CITAT

19 Responses to “Extra meddelande…… Aftonbladet bloggtjänst stänger 30 Juni”


 1. 1 Sven Tycker maj 18, 2011 kl. 2:44 e m

  Jag fuskar eftersom min blogg läggs ut på flera ställen samtidigt med nästan exakt samma text. Men det är på Aftonbladet jag har flest läsare. Jag har bloggat i mer än 14 år och allt finns sparat som en ren html-sida (men utan kommentarsfunktion) på http://www.swl.nu/tycker. Sedan finns den på Blogger på http://sventycker.blogspot.com/ förutom Aftonbladet. Det lutar nog åt att jag låter det bero och nöjer mig med min egen domän och Blogger i fortsättningen. Jag får fundera vidare.

 2. 2 superzeke maj 18, 2011 kl. 2:49 e m

  Ett förslag är ju att bilda en Facebookgrupp för att organisera någon slags sammanhållning vid flytt av blogg till WordPress. Och kanske också att utnyttja det här forumet som jag skapade en gång i tiden. Allt för att underlätta en övergång till t.ex WordPress.http://solidar.forum24.se/index.php?mforum=solidarHuvudsaken är väl att vi inte helt förlorar kontakten med varandra och kan bygga upp något nytt ifrån en annan bloggplattform. WordPress verkar vad jag förstår vara det bästa alternativet. I varje fall om man överföra de blogg-inlägg som man gjort här.Janne

  • 3 HEMIMAMMA maj 19, 2011 kl. 3:23 f m

   Jag har gett Varghjärta – Arrami i uppgift att skapa en blogg, troligen på word press där han och jag börjar om med SOLiDARITETSTANKEN och vi skapar en facebook grupp med samma namnVilka av oss här vill följa med dit och får vi tillstånd att använda och publicera texterna där? Jag vill att så många som möjligt av originalarna blir med!!

  • 4 kaoskatta maj 20, 2011 kl. 10:30 f m

   ”Det viktigaste är att vi inte tappar kontakten med varandra”. Det håller jag helt med om. Är det verkligen sant att bloggen ska läggas ner? Då lovar jag mig själv att jag ska aldrig mer köpa AB! Är det inte bara ett spam?

  • 5 superzeke maj 20, 2011 kl. 1:21 e m

   @kaoskatta……Det är helt sant att bloggen skall läggas ner.Så det är inget spam.Janne

 3. 6 superzeke maj 18, 2011 kl. 7:43 e m

  FGGMH har kommit på en bra ide där han har skapat en WordPress-blogg där man kan lägga in sitt AB-nick och hänvisa till sin nya blogg. Här ligger den bloggen……http://gamlaaftonbladetbloggare.wordpress.com/Och här är FGGGMH egen förklaring……http://blogg.aftonbladet.se/fgggmf/2011/05/min-nya-blogg-http-fgggmf-wordpress-comSmart idéJanne

  • 7 HEMIMAMMA maj 19, 2011 kl. 3:25 f m

   JAG HAR LÄMNAT MITT MÄRKE DÄR…http://gamlaaftonbladetbloggare.wordpress.com/

 4. 8 skvitt maj 18, 2011 kl. 11:42 e m

  Tack Zeke för att du fyllde ut tomrummet i dag. För tomt hade blivit. Eller jag hade tänkt att helt kort bara nämna att ´mitt inlägg inte är klart än. Nu slapp denna dagen vara tom och det är ju bra.När AB-bloggen läggs ned kan jag i alla fall nås på skvitt@dr.com/Skvitt

  • 9 HEMIMAMMA maj 19, 2011 kl. 3:24 f m

   följ med till facebook och den nya bloggen… =0( SNÄLLA!!!

  • 10 skvitt maj 19, 2011 kl. 8:31 e m

   Jag ska flytta över till WordPress. Meddelar när det är gjort och var jag då finns.Facebook, vet ej, kanske. Kan inte det forumet./Skvitt

  • 11 HEMIMAMMA maj 20, 2011 kl. 2:31 e m

   facebook är bra för det är kontakt i realtid MED MÅNGA om man behöver allrahelst om man är med i grupper…Janne finns där och han kan nog berätta det du behöver veta…

  • 12 superzeke maj 20, 2011 kl. 5:06 e m

   @skvittMan kan ha rätt så kul på Facebook också. Se bara alla kommentarer på mitt trams-användar-konto här på facebook. Det är jag som är Sigvard Digvert.http://imageshack.us/m/708/2163/sigvardsupplevelser.gifJanne

 5. 13 Maria de Suède maj 18, 2011 kl. 11:47 e m

  Jag finns pà ”Finns mitt Sverige kvar?”…Men det blir tungt att sluta här…Kram

  • 14 HEMIMAMMA maj 19, 2011 kl. 7:52 f m

   http://hemimamma.wordpress.com/DÄR FINNER NI MIG

 6. 15 Lincoln maj 19, 2011 kl. 5:32 e m

  Verkar som om lögnmedia är rädda för konkurrens! De försöker döda konkurrenter – för vem behöver läsa deras blaj när det finns bloggar som säger sanningen? Att de inte fattar att det får bakslag – genom att Aftonbladet (och expressen) haft bloggar har de även skaffat sig trogna läsare (som i och för sig alltmer högljutt protesterar och ifrågasätter deras ”sanningar”) – sannolikheten är stor att många Aftonbladetbloggare kommer känna sig övergivna av tidningen och vänder sig än mer mot lögnflödet.Janne, om du vill kan du sätta upp dina blogginlägg hos mig oxå och få tillgång till lösenord så du kan lägga upp dom. Vi kör ju samma stuk du och jag.

  • 16 HEMIMAMMA maj 19, 2011 kl. 6:22 e m

   kan du ge mig din bloggadress?

  • 17 superzeke maj 19, 2011 kl. 6:37 e m

   Hemi, Lincolns blogghttp://parasitstopp.wordpress.com/

  • 18 superzeke maj 19, 2011 kl. 6:47 e m

   @LincolnKänner mig riktigt hedrad av ditt erbjudande och varför inte.Först så måste jag dock få till en egen blogg på WordPress där alla blogginlägg ifrån AB blogg finns med inklusive länkar och detaljer. Sedan så återstår det mer krångliga arbetet att få ihop alla AB-kontakter o.s.v i ett fungerande nätverk. Det är redan några som har börjat med det mastodontarbetet så det verkar positivt.Vi hörs senare om samarbete och sådant. Jag tycker att ”det rör på sig” rätt så bra nu, du har ju massor av bra folk som kommenterar dina inlägg numer. Vi hörs vidare.Janne

 7. 19 superzeke maj 20, 2011 kl. 5:18 e m

  Pust, det gick bra med överföringen till WordPress men vart fan tog kategorier och månadsarkivet vägen.Troligen så måste jag ändra ”tema” och kanske lägga till widgets (kategorier t.ex) för få in det.Troligen så får man också manuellt lägga in Youtube-videona igen??I varje fall ny blogg här……http://superzeke.wordpress.com/Janne


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: