Kriminella gör bäst i att fortsätta sin kriminella bana


Av samhället får de i alla fall ingen hjälp, och den som vill glömma sin dumhet, efter avtjänat straff skall i alla fall inte söka arbete eller hjälp av arbetsförmedlingen.

Nu har Alliansen bestämt att Arbetsförmedlingen skall få en egen databas där de skall lagra arbetssökandes kriminella gärningar… Ni vet arbetsförmedlingen som inte lämnar ut vilka de privata företagen är, som utnyttjar FASARE.

Har den dömda förlorat alla sina medborgerliga rättigheter?

Syftet är att snabba på handläggningstiderna hos myndigheten, skriver Helga von Pitbull, snart i FAS 4. Kanske är det nu tänkt att FASARNA skall bli delade i olika klasser, de kriminella dömda till helvetets eldar, medan de andra slavarna, kan få leva i tron, att de en dag skall bli hämtade till himmelriket?

Fån Alliansen och Arbetsförmedlingen sida så handlar det om att kunna matcha arbete med arbetssökande lättare, läser jag på en (M)Lotta blogg. Frågan är då om arbetsförmedlingen inte vet om sina klienters bakgrund, och därmed matchar fel, eller hur menar man?

Man skall heller inte glömma att Maud Olofsson inför det senaste valet, nämnde att hon mycket väl kunde tänkas privatisera arbetsförmedlingen. Vilket skulle kunna innebära att privata arbetsförmedlingar växte upp som svampar ur jorden, och hade fri tillgång till sina klienters straffregister…. Känns det inte lite George Orwell över det hela?

Det finns en teori inom kriminologin som kallas stämplingsteorin, och jag tror man borde titta på den lite närmare och fråga sig om man inte riskerar att låsa in småtjuvar till ett fortsatt liv i kriminaliteten. Den F.d. kriminella med ett samvete vill väl inte behöva leva med sina dumheter resten av sitt liv, om man har avtjänat sitt straff. Det borde inte vara främmande för många av oss, det faktum att det som sitter i våra fängelser är de personer som åkte dit. Många av oss som klarade oss, åkte aldrig dit och kunde gå vidare i livet utan att riskera bli stigmatiserade som kriminella. Vi har ju tyvärr en poliskår som inte kan skryta om någon speciellt hög uppklaringsstatistik. Så det finns en massa kriminella som aldrig straffats för sina brott, på arbetsförmedlingen ute i samhället men säkerligen även i Riksdagen.

Vi är ute på mycket djupt vatten, mycket oroväckande utveckling, skall även detta få ske i det tysta, utan att våra medier ifrågasätter vad som håller på att ske?

Så den som blir kriminell gör rätt i att aldrig åka dit, för i detta samhälle straffar vi bara de redan straffade.

Pitbull skriver…Vad kommer härnäst? Arbetsförmedlingens egna databas med information om arbetslösa från socialtjänsten och ytterligare en som innehåller alla besök och kontakter den arbetslöse haft med sjukvården. Allt för att påskynda processen. Till vad? Fas 3? 

(M) Lotta skriver ,,,Propositionen har till syfte att modernisera och effektivisera de register, som har uppgifter som är relevanta och viktiga för att personer på ett mera flexibelt och effektivt sätt ska kunna beredas arbete

Att få tillgång till straffregistret skall alltså bereda personer med avtjänade domar att få tillgång till arbete på ett mer flexibelt och effektivt sätt, Jag förstår inte alls syftet tror att denna slutledning skulle bli underkänd om det handlat om en uppsats. Jag tror mer på det Pitbull skriver, att det här riskerar att sprida sig vidare, vilket är meningen.

Lotta (M)…Att Arbetsförmedlingen när så behövs kommer åt uppgifter som tidigare varit sekrettesbelagda, utan att den enskilde vid varje tillfälle beviljat fullmakt är en viktig reform.

Du som är arbetssökande skall inte ens behöva informerats om vilka register arbetsförmedlaren söker i, för att få veta allt om dig som person, och din bakgrund. För att detta skall fungera så söker man konsekvent i registren på alla klienter som kommer till AF. Vet du ens själv vad som står om dig?

Principen är att Arbetsförmedling ska ha de redskap som behövs för att vara behjälplig i processen med att finna ett arbete till alla. Principen att alla, även om man varit straffad för brott ska ges möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. 

Jag fattar i alla fall inte, måste arbetsförmedlarna veta om du varit straffad för att kunna finna ett arbete åt alla? Så idag får alltså inte den som tidigare varit straffas arbete, trots att arbetsförmedlaren inte ens tycks känna till det?

uppgifter som finns i hälso och sjukvårdens enligt hälso och sjukvårdslagen, undantagna Arbetsförmedlingens kompetensområde. Fast de har de ju tillgång till i alla fall, när de utförsäkrade skrevs in på Af fick de skriva på ett papper, om att de godkände kommunikationen mellan myndigheterna.

Att först straffas för ett brott och sedan livslångt ”straffas” med att aldrig få möjlighet att komma in på arbetsmarknaden är en dubbel bestraffning. Ursäkta att jag är trög men kommer f.d. kriminella lättare in på arbetsmarknaden bara för att Coacher och arbetsförmedlarna får tillgång till straffregistret?

Inget förklarar heller varför detta skall ske i smyg, att vi kollas upp så fort vi sätter fötterna på AF? Är det kanske mer ett sätt att hålla oss därifrån?

Kan inte säga det bättre själv så jag låter Pitbull avsluta.

Vad skall de erbjuda de kriminella? En fas 3 sysselsättning? Från anstalt till dårhus. Ett livslångt utanförskap med andra i samma situation. För att vi skall få möjlighet att dricka förmiddagskaffe och samtala med andra. Det är sådant vi uppskattar, i alla fall är det vad Lotta tror om den bistra verkligheten. För ni skall veta att: ”efter många år av ensamhet i arbetslöshet hemma vid köksbordet betyder gemenskapen så mycket. Att tillsammans med nya kollegor på arbetsplatsen eller i FAS 3 kan man stärka sin arbetsförmåga inför framtida jobbchanser.”

Arbetslösa har ingen sekretess längre, men anordnarna som tar emot fas 3:are är top secret. Vilka jobbar Arbetsförmedlingen för egentligen? Ja, inte för de arbetslösa i alla fall. 


Försäkringskassan jagar sjuka, arbetsförmedlingen kriminella, och socialen fattiga,,,, vad faaan är det med detta land egentligen???

Annonser

11 Responses to “Kriminella gör bäst i att fortsätta sin kriminella bana”


 1. 1 kaoskatta maj 17, 2011 kl. 1:13 e m

  Försöker ge dig tumme men det går inte så jag skriver ”tumme” här i stället. Det här är ett av de viktigaste inlägg jag läst. Hade ingen aning om att det var så….skrämmande utveckling…snacka om ”1984” och ”Du sköna nya värld”!

 2. 3 skvitt maj 17, 2011 kl. 4:39 e m

  Det här var ju bara så djävla suveränt bra!Tumme för det!/Skvitt

 3. 6 portolanseglaren maj 17, 2011 kl. 5:33 e m

  – Det första som slår en är: Varför är det viktigt för den Moderata ideologin att nu, när arbetslösheten är 8 %, inför en sådan fundamental förändring av individens frihet att kontrollera vem han delar sitt förgångna med? – Det är ju också en liten skara, de före detta kriminella, men det får konsekvenser för alla. Beslutet är en Trojan, avsedd att få konsekvenser.- Först: Invandrare; deras kriminella historia förblir okänd; snart kommer en följdlag som öppnar mot Europas polisregister. Det ska ju vara jämställt. -Har lagen med utländsk arbetskraftsinvandring att göra? Högerns paradfråga detta, att låta indier och andra arbeta i Sverige. Kontroll av den utländska arbetskraftens kriminella förflutna, men bara om vi först kontrollerar vår inhemska.- Hur verkar lagen allmänheten? – Antagligen är den en Trojan.

 4. 9 HEMIMAMMA maj 18, 2011 kl. 3:19 f m

  ”Akta dig du medborgare” Håll dig i skinnet , för till skillnad mot tidigare då en dom var tidsbestämd och straffet ansågs vara avtjänat, så är du nu evigt fördömd…Ingen anställer en kriminell. Passa dig begår du ett brott får du betala resten av livet och det är”Enom till straff – androm till varnagel”Tumme som vanligt Pelle och en eloge till Helga!

 5. 11 kaoskatta maj 18, 2011 kl. 2:15 e m

  Jag har tänkt mer på ditt inlägg …..Då kommer alla som dömts för brott stötas ut ur samhället. Alltså kan den som en gång dömts med gott samvete fortsätta med kriminalitet. Släpps man inte in i samhället har man inte skyldigheter mot samhället, anser jag i alla fall. Kriminaliteten kommer att stiga till skyhöga siffror om det här förslaget går igenom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 30 324 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: