Vi ska vara stolta över det Sverige som i dag växer fram./Solidaritestanken/Trerk


Vi skall vara stolta över det Sverige som växer fram idag!

Sverige är på väg att bli ett skattparadis för låginkomsttagare!

Alla, framförallt de med lägst inkomster, ska ha ett smörgåsbord av möjligheter när det gäller att hantera ekonomiska förändringar.

Dessa tre påstående är hämtade ur en debattartikel skriven av Johnny Munkhammar, 36, riksdagsledamot (M), Anna König Jerlmyr, 32, socialborgarråd Stockholms stad (M), Henrik von Sydow, 35, riksdagsledamot (M) och ordförande i skatteutskottet.

Återigen blundar man inför dom dystra siffror som visar att allt fler hamnar i utanförskap, mantrat om sänkta skatter upprepas och nån annan lösning har man inte. Moderaterna saknar visioner om hur man skall lösa problem.

Senare i debattinlägget kommer det fram vad man vill med dessa tre påståenden. ”En annan, kompletterande, idé vore ett grundavdrag i kapitalvinstbeskattningen”.

Det är hit man vill komma. Ett grundavdrag i kapitalvinstbeskattningen. En lågavlönad person eller en som är sjuk/arbetslös lär knappast komma till det läget att man kan tillgodagöra sig avkastning av kapital.

För övrigt noterar jag att dom som är nollklassade i Det Nya Regelverket skall ha möjlighet att få ca 4700kr före skatt, det är kanske dom som behöver ett grundavdrag för kapitalvinstbeskattning, för denna grupp ökar ju stadigt.

Och nu kommer Moderaterna att gå ut med att man höjt ersättningen för dessa grupper. Samma retorik som när man först höjde avgiften till A-kassan och sedan sänkte ett par tior. Då hävdade man att man sänkt  A-kasseavgiften, fast den fortfarnade är högre än den var 2006.

Så gå inte på samma retorik igen, det är ingen höjning, det är små smulor, av det som man tagit från dom sjuka!

KGV

Trerk

Annonser

24 Responses to “Vi ska vara stolta över det Sverige som i dag växer fram./Solidaritestanken/Trerk”


 1. 1 Spiken maj 7, 2011 kl. 9:44 f m

  Ta bort alla bidrag ( försäkringar) som överhuvudtaget finns och låt folk betala mindre skatt och därmed få en tjockare plånbok dä man själv kan teckan de försäkringar man behöver i livet. Då vet man vad man har rätt till när man behöver det. Som det är nu så betalar man skattevägen och lämnas åt politikers godtycke att fatta ödesdigra beslut över folks huvuden.

  • 2 trerk maj 7, 2011 kl. 2:35 e m

   Och dom som inte har möjlighet till försörjning och ett drägligt liv. Skall vi avrätta dom?

  • 3 skvitt maj 12, 2011 kl. 3:30 e m

   Spikens förslag är föga genomtänkt./Skvitt

 2. 4 kaoskatta maj 7, 2011 kl. 9:57 f m

  Jag läste det och undrar vad dom tänker med. Tror regeringen att vi är helt hjärndöda och går på vilket skitprat som helst. Bra att du tog upp det! Kram

  • 5 trerk maj 7, 2011 kl. 5:00 e m

   Jag tror att man försöker återigen lura på oss ett egoistiskt tänkande. Ge mig mer i plånboken så faller solidariteten med dom svaga och sjuka!

 3. 6 skvitt maj 7, 2011 kl. 12:55 e m

  Tumme så klart och så skrev jag själv en sak eller två:http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/05/hur-dum-far-man-bli-1http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/05/profit-profit-profitoch mera än så:http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/05/satt-med-vannerUpp till kamp, alla proletärer!/Skvitt

  • 7 trerk maj 7, 2011 kl. 6:36 e m

   Skall in och läsa senare.

 4. 8 Maria de Suède maj 7, 2011 kl. 2:43 e m

  Liknande retorik här med ”Arbeta mer för att tjäna mer”, Sarkozy kommer inte att sitta kvar efter valet 2012….

  • 9 trerk maj 7, 2011 kl. 9:43 e m

   Jag hoppas att du slipper Sarkozy och vi slipper Reinfeldt

 5. 10 superzeke maj 7, 2011 kl. 5:59 e m

  Det som jag har mest svårt att förstå med den här osolidariska rörelsen är……vad får dessa ut av att de slår ner på sina medmänniskor. Är det lycka att få några tusenlappar mer i plånboken när de borde förstå att detta kan förorsaka ett så fruktansvärt lidande hos andra.Tänker de aldrig efter?Janne

  • 11 trerk maj 7, 2011 kl. 9:44 e m

   Jag begriper inte heller varför man skall slå på dom som redan ligger. Men ihosdet sovande folket verkar pengar betyda allt.

 6. 12 Pluppa maj 7, 2011 kl. 6:57 e m

  BRA skrivet!!!Samma människor som gick på det förra valet är jag rädd för kommer göra det igen.Men vi får försöka,på olika sätt att informera människor.Detta inlägg t.ex,gör just det.Kram/Pluppa

  • 13 trerk maj 8, 2011 kl. 6:54 f m

   Ja tyvärr är jag benägen att instämma. Men om vi vanliga icke professionella tyckare fortsätter att avslöja dessa lömska försök, så kanske vi kan väcka det sovande folket.

 7. 14 skvitt maj 7, 2011 kl. 8:14 e m

  Moderaterna är fascistoida!De slår mot de svagaste och gynnar de rikaste, men det var väl ingen nyhet!http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/04/61/71/164466/7d35efa8593eabff/Skvitt

  • 15 trerk maj 8, 2011 kl. 6:57 f m

   Att moderaterna bevakar de välsituerades intressen kan ju ingen undgå. Och det skall moderaterna göra, för det är deras ideologi och därmed deras politiska skyldighet. Men att kalla sig för det nya arbetarpartiet är en skymf mot solidariteten.

 8. 16 Urban maj 7, 2011 kl. 8:35 e m

  Kaoskatta;Vi är nog hjärmdöda allihop, för om inte så skulle man ha någon form av empati, även som medmänniska. Fast man spottar på de som har det sämst. Det går bra att snacka, men när man går förbi en sämre beställd. Tiggare eller musikant som det så fint heter, ja då tycker man det bara är jobbigt!Ja politiker är hjärndöda, totalt utan den lilla pil som vanliga dödliga har som säger vad som är rätt eller fel. :)Supezeke:Vad de får ut är mer makt och mer pengar.Skvitt:helt rikyigt.Och trerk, bra inlägg som så klart är värt en tumme 🙂

  • 17 trerk maj 8, 2011 kl. 7:56 f m

   Nånstans är det väldigt fel, när ett par tusenlappar i plånboken är mer värd än ett värdigt människoliv.

 9. 18 Urban maj 7, 2011 kl. 8:38 e m

  Fan, verkar full idag med?Ber om ursäkt för felsravningen 🙂

  • 19 trerk maj 8, 2011 kl. 7:57 f m

   OK:)

 10. 20 Pluppa maj 7, 2011 kl. 8:45 e m

  Absolut ingen nyhet min kära Skvitt !Tyvärr funkar inte länken här.Kram igen/Pluppa

 11. 21 HEMIMAMMA maj 7, 2011 kl. 11:58 e m

  *NOT*Tumme!

  • 22 trerk maj 8, 2011 kl. 11:16 f m

   Jag skulle bli chockad, om du svarade nåt annat 😉

 12. 23 Spiken maj 12, 2011 kl. 2:08 e m

  Låt de sociala avgifter som idag betals in av arbetsgivaren hamna i löntagarnas fickor. Med dessa pengar kan vi var och en själv välja de försäkringar man är i behov av. Som det är idag sitter vi i knät på hycklande politiker som gör vad som behagar dem.

  • 24 skvitt maj 12, 2011 kl. 5:33 e m

   Spikens förslag är fortfarande föga genomtänkt./Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: