Sänkta löner ger mer jobb!/Solidaritetstanken/Trerk


Vi hör ofta att sänkta löner skapar mer jobb.

Idag finns drygt 70 000 personer (enligt försäkringskassans februaristatistik) som kan anställas mot att arbetsgivaren får betalt för att anställa dessa. Det handlar om människor med utomordentlig kompetens, inom alla yrken, hantverk, sjukvård, restaurang, industri, administration osv. Det finns människor med högskoleutbildning, med gedigen yrkesutbildning. Och dessa människor kan arbetsgivaren få betalt för att anställa, till och med får man en försäkring ifall produktion skulle skadas.

Citat från AFs info till arbetsgivaren.

Den arbetssökande är oavsett försörjningsform försäkrad för arbetsskada, sveda och värk med mera, samt vid dödsfall. Staten kan lämna ersättning för skador som deltagaren vållat”

Citat slut.

Så att sänkta löner skulle underlätta för Sveriges arbetsgivare, är inte relevant, eller också så är dessa 70 000 personer för sjuka för att kunna konkurrera på den öppna arbetsmarknaden.

Men så är det inte enligt moderaterna, jag skriver inte alliansen, för Fp, C och Kd har inget att säga till om.

KGV

Trerk

Annonser

20 Responses to “Sänkta löner ger mer jobb!/Solidaritetstanken/Trerk”


 1. 1 Summasummarum april 30, 2011 kl. 8:41 f m

  Tumme!

  • 2 trerk april 30, 2011 kl. 12:19 e m

   Tack

 2. 3 Leo Beata april 30, 2011 kl. 9:22 f m

  Ett gammalt koncept i modern tappning… en samling fattingar – dom som fallit ”utanför” – tvingas arbeta för lååååg ersättning och göda rikingarna … och idag kan vi inte ens emigrera!Men vi skulle kunna förändra om vi ville. Vi har kunskap, tillgång till medier, rörlighet… och mätta magar, kläder och oftast tak över huvudet!Så vad väntar vi på?

  • 4 trerk april 30, 2011 kl. 6:57 e m

   Jag är med på barrikaderna, frågan är hur många som hänger på?

 3. 5 Brain Seltzer april 30, 2011 kl. 12:37 e m

  Sänkta löner ger aldrig mer jobb, bara större vinster för företaget vilket kan vara bra. Speciellt i SAABs fall….Men att dessa 70000 som du nämner skulle ha utomordentlig kompetens reserverar jag mig emot å det grövsta. Har du kompetens idag så har du jobb, inget snack om saken. Men med kompetens kanske vi menar olika saker? Du kanske menar en fin människa som har en gammal utbildning och saknar erfarenhet, men ändock en fin människa? Kompetens på arbetsmarknaden innefattar inte bara att människan är djurvän, vänstersympatisör och ödmjuk. DEt ska till erfarenhet, goda referenser och en utbildning som är aktuell. Det är detta som är kompetens på arbetsmarknaden. Handel och kontor på gymnasiet 1983-1985 och en jävla massa år som postkassörska varav hälften av tiden sjukskriven och sedan arbetslös sedan postkontoren ersattes av mackarna är inte hett på arbetsmarknaden. Det är inte jag som skriver reglerna, men jag spelar efter reglerna i stället för att hitta på egna.

  • 6 trerk april 30, 2011 kl. 12:57 e m

   Nej, jag hittar inte på egna regler, jag följer dom som finns. Vad det gäller kompetens så är alla yrkeskategorier representerade, välutbildade sjuksköterskor i 35- 40 års ålder, lastbilschaufförer med tusentals mil bakom ratten, byggnadsarbetare med gedigen utbildning och erfarenhet, krögare med egna restauranger, lärare med högskola bakom sig, osv.Men dom får inga jobb, på grund av att dom är för sjuka enligt arbetsgivarna, men friska enligt moderaternas gällande regelverk för sjukförsäkringen.

 4. 7 Brain Seltzer april 30, 2011 kl. 1:34 e m

  Vad spelar kompetens för roll när det handlar omsjukdom? Inget sagt om sjukförsäkringen, men är man långtidssjuk, kroniskt sjuk eller skadad så man inte längre kan utföra sitt arbete så ska man inte kallas kompetent. Det är där felet ligger i inlägget. Men är de friska och har den erfarenheten du beskriver så behöver de inte vara utan jobb. Men jag tror personligen, utan andra belägg än egna observationer, att de flesta av dessa 70000 inte jobbade när de ansåg sig själva friska. Merparten av FAS3 är inte dem du beskriver.

  • 8 trerk april 30, 2011 kl. 1:51 e m

   Men moderaterna har ju sagt att man är frisk efter ett antal dagar, då har man ju kompetens. Så det är inget fel i inlägget, jag följer bara den retorik som moderaterna använder och de regler som moderaterna har stiftat.Så du menar att merparten av 70 000 människor ljuger och är friska. Trots att läkare och specialister med 10-12 års studier och lång erfarenhet skriver att dessa människor inte kan stå till den öppna arbetsmarknadens förfogande. Då saknar ju dessa läkare kompetens och bör ersättas, vilket dom i och för sig redan har blivit, när en handläggare med gymnasiekompetens kan förkasta läkarnas utlåtande.

 5. 9 HEMIMAMMA maj 1, 2011 kl. 4:42 f m

  Bra skrivet som vanligt Tor-Erik! Tumme!och du har rätt man ska nämna saker vid sitt rätta namn. Moderatregeringen borde man säga…Hemikram

  • 10 trerk maj 1, 2011 kl. 8:27 f m

   Jag har länge varit övertygad om att Maud, Jan och Göran bara är marionetter när Reinfeldt och Borg rycker i trådarna.

  • 11 skvitt maj 1, 2011 kl. 8:37 f m

   Ja, det är klart. Inget har de att sätta emot!/Skvitt

 6. 12 Brain Seltzer maj 1, 2011 kl. 5:02 f m

  Nej jag skriver inte att merparten av de utförsäkrade ljuger, tvärtom. De är förmoidligen mer sjuka än vad administrationen ens kan föreställa sig.Men merparten av de utförsäkrade är inte de med lång tid som fastanställda, högutbildade eller på andra vis kompetenta efter den beskrivningen jag menar är kompetens. De flesta av de utförsäkrade har inte ens haft ett jobb. Vad ska man göra med de utförsäkrade? Är de sjuka så ska de ha sjukpenning, punkt slut. Men vad gör vi med den del av de utförsäkrade, långtidsarbetslösa och dagdrivarna som INTE är för sjuka för att skaffa sig ett jobb? För dessa finns. Och det är denna gruppen som sticker folk i ögonen, det är detta som opinionsbildarna måste inse. Den stora massan av medborgare är inte lika fina medborgare som ni här, som sympatiserar med alla och inte kan se eller förstå att det finns människor som utnyttjar systemet och på så vis kostar en massa pengar, pengar som den stora massan surt betlat i skatt. Missbruk eller slöseri med skattemedel har i alla tider stört folk mer än något annat. Så har det varit sedan Gustav Vasas tid.

  • 13 trerk maj 1, 2011 kl. 12:32 e m

   Vi må vara oeniga om en del, men denna kommentar tummar jag för.

 7. 14 skvitt maj 1, 2011 kl. 8:17 f m

  Jo, jo!Moderaterna vet vem att gynna! Och vem att pungslå!Och i dag sitter de och ser om sin deklaration medan arbetarklassen visar sin solidaritet!Skilda värdar, liksom.http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/05/maj-skilda-varldar/Skvitt

  • 15 trerk maj 1, 2011 kl. 9:37 f m

   Jag hoppas att de som tycker att det nya regelverket är sjukt, visar sitt missnöje idag.

 8. 16 Henrico maj 1, 2011 kl. 8:43 f m

  Jag håller också med Brain i mycket det han skriver, och en sak skall vi ha klart för oss, att höga löner som är detsamma som höga kostnader hjälper defintivt inte de svagaste i samhället att komma in på arbetsmarknaden igen.Rent principiellt kan jag inte förstå att man skall betala hög skatt på arbete. Arbete är något som vi arbetare skall försvara med näbbar och klor och att beskatta arbete skithögt är inte direkt världens bästa sätt att hjälpa den vanlige arbetaren att få åtminstone ekonomisk makt över sitt eget liv.

  • 17 trerk maj 1, 2011 kl. 9:35 f m

   Jag kan också köpa detta med skattesänkningar, men inte till priset att dom sjuka skall betala mitt jobbskatteavdrag. Varför lägger man inte samma energi på det så kallade skattefelet, då handlar det om summor runt 133 miljarder. Då ingår skattefuskare och nolltaxerare.Man har sparat in ca 80 miljarder på sjukförsäkringen, av dessa miljarder är det ca 189 miljoner som FK har begärt in i rent fusk och bedrägeri.Att jag är så irriterad på M är att man i sin egen blindhet, kör vidare med att det är bara ett fåtal som ramlar mellan stolarna, och att man inte jagar skattefifflarna/skatteplanerarna som smiter undan med miljardbelopp varje år, med samma målmedvetenhet. Men jag tror att M har många röster och stora belopp till valkampanjer att hämta hos dessa.Och för att inte nån skall tro att jag är skenhelig, alla toppolitiker, oberoende av partifärg, är lika jävla egoistiska. Dompolitiker som inte är egoistiska, finns så långt ner i hierarkin att dom inte har en chans att påverka.

 9. 18 Pellefantia maj 3, 2011 kl. 9:32 f m

  1/3 del av alla på arbetsförmedlingen har högskoleutbildning läste jag….. men många av dem är defekta med handikapp, kvinnor och äldre knappas de som är högvilt på arbetsmarknaden…. de utförsäkrade är också mestadels äldre kvinnor som arbetat och slitit i den offentliga sektorn… så hela denna jakt på sjuka kan man ju å andra sidan se som kvinnofientligt…..om man nu vill dra det till sin spets… de flesta över 50% har således befunnit sig på arbetsmarknaden vid något tillfälle….kram

 10. 19 Pellefantia maj 3, 2011 kl. 9:33 f m

  http://www.svd.se/naringsliv/arbetslosa-fran-hogskolor-fler-an-nagonsin_124628.svd

 11. 20 Pellefantia maj 3, 2011 kl. 9:36 f m

  http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=6673742!/4 del av alla inom fas 3 var det,,, som var högskoleutbildade…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: