26000:- i månaden krävs för att tjäna på RUT…


Närstående har varit sjuk denna vecka efter en planerad operation, men han ansåg sig inte ha råd att utnyttja den ”trygga” sjukförsäkringen så han använder istället sin insparade komptid…

Sverige är ett friskt land när vi numera inte ens tycker att vi har råd att få vara sjuka. Han tillhör ändå dem som får anses ha en bra lön, och som har fått mer i plånboken med denna regering. Sjuknärvaron är väl därför ett oroväckande faktum som ingen tycks ta allvar på, vad händer i längden när sjuka inte vågar eller kan vara sjuka?

Själv fick jag betala 758: – för en provisorisk lagning hos tandläkaren, en blivande rotfyllning som kommer svida gott i plånboken. Man undrar hur FAS 3 och andra med låga inkomster har råd att sköta sina tänder, även om jag vet att det finns dem som går runt med trasiga tänder då de inte anser sig att ha råd att laga. Men när värken väl sätter in, då finns inte många andra alternativ än att ta sig till tandläkaren, hur dyrt det än kan tänkas bli. Finns det något värre än tandvärk?

Fast det går bra för Sverige, så bra att kapitalisterna styr detta land, så bra att det är arbetsgivarna som dikterar villkoren för arbetaren. Visste du att när Borgarna tog ifrån oss rätten att dra av våra fackföreningsavgifter så fick naturligtvis arbetsgivarna behålla den rätten, att dra av avgiften till Svenskt näringsliv (SAF). Fast det borde inte förvåna någon då denna regering är arbetsgivarnas allierade inte arbetarnas….

Nu visar det sig att den som inte har minst 26000: – i månadslön inte kan göra fullt avdrag för RUT och ROT. Fast egentligen är svårare att fatta att det finns de som trodde/tror något annat, som de som säger att ALLA kan utnyttja ROT, RUT… Det är ju förvisso sant på ett sätt men det kostar alltid mer för de fattiga. De som nu får betala tillbaka pengar efter att ha utnyttjat RUT, de borde ha insett att det knappast kan vara lönsamt med denna regering som endast är ute efter att sänka skatten så de välavlönande får mer i plånboken… Vilket aldrig kan anses vara så speciellt lyckat för ett samhälle som behöver investera för framtiden, såsom räls och nya tågvagnar.

Undersköterskorna i detta land har inte råd att använda sig av RUT, inte ens om de skulle vara så välbetalda som Borg sade de vara då han påstod att de tjänade 23000: – i mån, och skulle få en skattelättnad nästa år på 187: – De skulle därför få tillbaka ungefär vad en FAS 3 anställd kan få ut efter en hel dags arbete, fast nu tjänar de å andra sidan några tusenlappar mindre i genomsnitt, än vad Sveriges finansminister tycks tro.

Borgarnas politik gynnar inte låginkomsttagarna, aldrig, aldrig någonsin har det eller kommer att vara på det viset… Hela den moderata politiken handlar istället om att suga ut så mycket av den fattiga till så låga omkostnader som möjligt…. Kapitalister är bara intresserade av att få mer …

Vad hände sedan med moderaternas knäpartier, var det inte väldigt starkt kritiska till ytterligare skattesänkningar? Vad kan Sclingman tänkas ha lovat dessa 3 partier som så snällt fogar sig i ledet gång på gång?

Vad säger svenskarna, vill de ha 150: – mer i plånboken när barnens skolor inte har böcker eller lärare, när vården inte har personal, när de gamla får ha blöjor då ingen hinner ta dem till toaletten?

Vill vi verkligen ha 150:- mer i månaden, när den summan sedan skall bekosta de allt större kostnaderna i samhället?

Var finns forumet för diskussioner om vad vi svenskar tycker att viktigt att de styrande satsar på? Den här regeringen tycks bara bry sig om sig själva och struntar helt i kritik utifrån.

Det kommer en dag när Reinfeldth inte längre kan ge fler skattesänkningar till de med låga inkomster, han själv liksom hans fru är betalda genom skattepengar, och de kan väl knappast gå så långt att de drar ned på sig själv?

För övrigt är det spännande att följa följetongen Juholt, högersidan ser helt klart ett hot i denna man. Måste dock säga att ju mer han visar sig vara mänsklig, desto mer tilltalar han mig, han är en man av folket. ”Vett och etikett” är bara ett sätt för den borgerliga eliten, att hålla ”arbetarpatrasket” borta från de fina salongerna.

Nu börjar det gå upp för journalisterna att FAS 3 anordnare är hemligstämplade av någon underlig anledning, ser även fram emot Uppdrag granskning som söker personer i FAS 3 inom den privata ”hemliga” sektorn…

Vill även uppmärksamma er på tidigare inlägg om Påskuppropet som det borde ha rapporterats massor från, fast Björn Johnsson fick i alla fall säga att regeringens ändringar i sjukförsäkringen mest var kosmetiska….

11 Responses to “26000:- i månaden krävs för att tjäna på RUT…”


 1. 1 Granntanten april 26, 2011 kl. 9:55 f m

  Tror inte att vi på högerkanten ser ett hot i Joe Hult – äntligen bidrad S med humor även om den gränsar till lyteskomik. Hans inställning till kvinnliga kollegor är beröd.

  • 2 Pellefantia april 26, 2011 kl. 10:18 f m

   Hmm, han är tydligen så intressant att du kommenterar just de två raderna men inget annat i inlägget som rör högerns politik….

  • 3 superzeke april 27, 2011 kl. 1:01 f m

   Någon som förstår vad Granntanten menar??

 2. 4 Civilisten april 26, 2011 kl. 2:05 e m

  Jag bara säger det ….jävligt bra skrivet, du sätter tummen på flera ömma punkter. Nu kan vi bara hoppas att vanligt folk får mer info. om vad som verkligen händer och att de tar åt sig av informationen eller hoppas jag för mycket, har de fastnat framför förnedrings-TV, stirrar sig blinda, hypnotiseras av skiten de visar….jag hoppas i alla fallGranntanten förnekar sig inte, kul med kommentaren om Juholt, det säger det mesta om vad Moderaterna tycker =o) alltså livrädda, annars skulle de inte bry sig.Kram och kör hårt!

 3. 5 HEMIMAMMA april 26, 2011 kl. 4:55 e m

  Som vanligt ett välskrivet inlägg. Jag tackar för att du länkar tillbaka till min rapport.Hemikram och tumme!

 4. 6 trerk april 26, 2011 kl. 6:57 e m

  Glad att du står på vår sida Pellefantia. Annars hade du varit en motståndare att vara rädd för.Tumme.

 5. 7 FGGGMF april 26, 2011 kl. 9:13 e m

  Semantik, semantik.Det kostar inte mer för de fattiga att utnyttja RUT/ROT, däremot så har de sämre avdragsmöjligheter eftersom de betalar mindre skatt procentuellt.Rätt skall vara rätt 😉

  • 8 superzeke april 27, 2011 kl. 1:17 f m

   Hm tja hm…..Men värst blir det ju för alla superrika nolltaxerare.Stackare. En sådan rävsax.Janne

 6. 9 superzeke april 27, 2011 kl. 1:04 f m

  Tumme!!

 7. 10 skvitt april 27, 2011 kl. 2:11 f m

  Det är många saker som Alliansen har på sitt samvete och som du på ett bra sätt lyfter fram. Tumme för det!/Skvitt

 8. 11 Civilisten april 28, 2011 kl. 8:39 f m

  Man kan ju fråga sig varför vi ska subventionera de med hög inkomst samtidigt som det är de som får störst skattesänkningar???MYCKET SKA HA MER-MENTALITETEN ÄR SKRÄMMANDE!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: