Åtminstone polisen borde väl följa lagen? – Solidaritetstanken


Nu duggar det tätt med märkliga hårresande nyheter…..cancersjuka tvingas avbryta behandling för att gå kurs på AF, barnen lär sig mindre och mindre i skolan, utförsäkrade vräks, fattigdomen ökar bland barn i Sverige och nu……polisen provocerar fram brott!

Polisen har använt (och använder) civila som infiltratörer för att provocera fram brott. Polisen har vapen som cirkulerar mellan dem och gatan. Till och med jag blir bestört. Att poliser gör brott som vi andra (snattar, kör för fort, har alkohol och drogproblem osv) förstår man ju, men att att de skulle leta upp unga killar som inte har något allvarligt brott bakom sig och lura in i vapenbrott, det trodde jag inte. Inte om svenska polisen, eftersom våra lagar förbjuder det. Polisen får nog infiltrera om de misstänker allvarlig brottslighet, men provocera fram brott är nåt helt annat. Läs det här – http://www.nyheterna.se/1.2102592/2011/04/18/lurades_kopa_vapen_av_polis

Det är läskigt hur en ung kille som bara hade ett förfalskat leg (som många andra ungdomar) och ett brott mot knivlagen (burit kniv, inte använt den) bakom sig väljs ut för att genom påtryckningar tvingas/luras utföra vapenbrott.

Många säger att han får skylla sig själv. Men så enkelt är det inte tycker jag. Dzemail var skyldig infiltratören en tjänst för att han skadat infiltratörens mc. Man kan utgå från att grabben visste att infiltratören var en höjdare inom kriminella kretsar (eftersom infiltratörenn höll på med vapenaffärer av stora mått) och ville inte stöta sig med honom utan ville ”göra rätt för sig” och slippa tyngden av skulden på sina axlar. Man kan i vissa lägen inte säga nej till vissa personer, så är det bara. Sedan var han ju ung och då har man ofta inte riktigt koll på hur man ska lösa riktigt jobbiga situationer.

Det viktigaste i den här frågan är polisens agerande……de sätter sig över lagen och provocerar till ett brott som inte skulle skett utan deras påtryckningar. Det sätter hela rättssäkerheten på spel. Vad kommer de hitta på härnäst? Plantera bevis? Stoppa en påse knark i fickan på nån? Manipulera dna, förfalska avlyssning osv.

Det är lätt att tycka att alla ska ta ansvar för sitt handlande och sina beslut, men den dag det är du själv som döms oskyldig genom manipulerade bevis eller för ett brott du tvingats till, då kan jag garantera att du inte tycker att polisen ska få manipulera hur som helst utanför lagen.

Kaoskatta

Annonser

5 Responses to “Åtminstone polisen borde väl följa lagen? – Solidaritetstanken”


 1. 1 HEMIMAMMA april 24, 2011 kl. 1:02 f m

  Detta är en försenad publicering då Kaoskatta drabbats av dataproblem. Texten skulle lagts ut i fredags.Den är inte bearbetad, bara släppt som den är av mig, på anmodan från Katta.Jag ber om ursäkt för denna olägenhet.

 2. 2 trerk april 24, 2011 kl. 9:33 f m

  Att vi skulle vara lika inför lagen har ju varit en saga ända sedan rättsväsendet började användas, alltså redan innan det antika Grekland.

  • 3 kaoskatta april 29, 2011 kl. 9:38 e m

   Så sant, ändå blir jag mot min vilja förvånad ibland.

 3. 4 skvitt april 24, 2011 kl. 12:28 e m

  Jag läser gärna Felväsendet, så vad jag anser om saken borde vara lätt att förstå!Tumme!/Skvitt

  • 5 kaoskatta april 29, 2011 kl. 9:41 e m

   Då ska jag ta och läsa det också. Jag har inte hört talas om Felväsendet förut så det ska bli intressant.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: