Försäkringsbedrägeri?/Solidarietstanken./Trerk.


”-Det gör inget att det Nya Regelverket slår undan fötterna på dom svaga och sjuka, jag har fått så mycket mer i plånboken med Reinfeldts jobbskatteavdrag så jag kan skaffa mig en privat sjukförsäkring. Så det är helt rätt att vi skall ha mer i plånboken, så jag kan skaffa mig den sjukförsäkringen jag vill. På så vis ökar valfriheten och jag själv får bestämma vart mina pengar skall gå.”

Så resonerar tydligen de flesta av den nya Medelklassen i Sverige, en amerikanisering av dom samhällsklasser som finns. Bara för att man fått några tusenlappar mer i plånboken ,tror man att man kan köpa sig en egen förmånlig sjukförsäkring.

Problemet är bara det, att samma handläggare som nekar utförsäkrade Pelle rätten till sjukersättning, nekar också medelklassens Olle, rätten till ersättningen från den privata sjukförsäkringen. För alla försäkringsbolag följer riktlinjerna från Försäkringskassan och säger dom Nej till sjukersättning, så hjälper ingen privat sjukförsäkring.

Så dom tusenlapparna som du fått mer av Reinfeldt och som du frivilligt bär till bonusgenerösa försäkringsbolag, är bara sätt att generera mer pengar till höjda aktieutdelningar och höjda bonusar. Själv står du där med förvånades finger  häpnadens mun! Men du röstade ju fram valfriheten att dina pengar skulle du själv skänka till redan tjocka plånböcker inom försäkringsbolagen.

Man kan kalla det ett försäkringsbedrägeri, fast nu är det försäkringsbolagen som lurar dig. För detta lär dom inte tala om för dig, när du tecknar din valfria privat sjukförsäkring.

Men du fick ju några tusenlapapr mer i plånboken, som du sedan gav bort, utan att få nåt tillbaka. Så det sovande folket har 1 April varje dag.

KGV

Trerk.

19 Responses to “Försäkringsbedrägeri?/Solidarietstanken./Trerk.”


 1. 1 HEMIMAMMA april 19, 2011 kl. 12:16 f m

  Förbaskat bra inlägg, som ska rebloggas när jag finner lämplig vinkel!! Tumme!

  • 2 trerk april 24, 2011 kl. 9:13 f m

   Tack för tummen.

 2. 3 Debattlust april 19, 2011 kl. 10:23 f m

  Så de privata försäkringarna är beroende av vad försäkringskassan säger i sina bedömningar om sjukdomarna? Jaha… det var det kanske inte så många som tänkte på först, att det kan gå så. Ack vad de bedrog sig då… då hjälper ju inte de privata försäkringarna de friska idag heller när de väl insjuknar. Tänk så tydligt och klart allt blir när man belyser frågor ur flera synvinklar. Sjukdom får inte kosta samhället något alls idag verkar det ju som. Nej man ska vara självfinansierande, inte bara inom sjukdomsområdet utan även andra områden i samhället där välfärden försämrats. Så de där skattekronorna ska räcka till mer än de är värda med andra ord.

  • 4 trerk april 19, 2011 kl. 7:03 e m

   Alla stora försäkringsbolag har som villkor att du skall ha rätt till att uppbära sjukpenning. Och det är det som dom friska inte tänker på- att man kan bli utförsäkrad!

 3. 5 Pellefantia april 19, 2011 kl. 12:40 e m

  tänk det här har jag gång på gång försökt att förklara för trögskallarna som tror att de hjälper med privata försäkringar…. du förklarar det så bra och detta borde nämnas ofta så folk börjar fatta….kram

  • 6 trerk april 19, 2011 kl. 8:54 e m

   Utdrag ur konsumentverkets granskning:Eftersom Försäkringskassan numer klassar många som arbetslösa, istället för sjukskrivna, efter 180 dagars sjukskrivning, kan inte den privata försäkringen användas som den är tänkt: Att kompensera förlorad inkomst vid sjukdom.De stora försäkringsbolagen följer oftast Försäkringskassans beslut. Några få säger sig göra egna, generösare, bedömningar. Men de har inga konkreta planer på att förändra villkoren.”Tack för berömmet.

 4. 7 Stall Eldis april 19, 2011 kl. 12:54 e m

  Men vem säger att det skulle vara bättre med en annan regering? kan erkänna att jag inte följer allt, men jag har ändå inte sett några bättre förslag från de röd/gröna… nånstans måste folk förstå att detta val är förlorat, ska det bli ändring efter nästa så måste man komma med konkreta förslag, å vart pengarna till detta ska komma ifrån! För min egen del spelar det inte så stor roll vilka som sitter vid makten, är man singel så är man lågtprioriterad… men jag skulle ogärna lämna ifrån mej dom extra pengarna som jobbskatteavdraget har gett… hade varit annat om man aldrig fått dem dock!

  • 8 trerk april 19, 2011 kl. 7:08 e m

   Jo, det som skulle ha varit bättre är att den bortre parentesen skulle ha försvunnit.Javisst har dom före detta rödgröna en hel del att bevisa, och jag är något skeptisk än så länge.Jag förstår även ditt dilemma angående pengarna som vi som jobbar har fått, men för min del är valet enkelt. Så länge dom sjuka och svaga måste betala mitt jobbskatteavdrag, så kommer jag att protestera mot det Nya Regelverket.KGV

 5. 9 skvitt april 19, 2011 kl. 8:36 e m

  Mycket bra sagt!För visst har han fel:”Det gör inget att det Nya Regelverket slår undan fötterna på dom svaga och sjuka, jag har fått så mycket mer i plånboken med Reinfeldts jobbskatteavdrag så jag kan skaffa mig en privat sjukförsäkring.”Han får inga pengar därifrån, precis som du skriver. Detta innebär att försäkringsbolagen numera kommer undan sitt åtagande, men får behålla pengarna. De borde i vart fall sänka premien riktigt rejält.Försäkringsbolagens syn är denna:Innan du är kund är du en presumtiv profitkälla och när du r kund är du en risk. Nu har Alliansen ändrt på detta. Även som kund är du en profitkälla.Man ska väl inte vara elak och hoppas, men visst vore det mumma om denne idiot drabbades och vaknade upp och SKREK: ”Men va fan, jag har betalat premien, hit med pengarna!”Och får svaret: ”Sorry, din tid är ute!”/Skvitt

  • 10 trerk april 19, 2011 kl. 9:13 e m

   Nä, jag önskar ingen skall hamna i klorna på det Nya Regelverket. Det enda jag önskar är att det sovande folket skulle vakna och visa lite solidaritet med dom svaga och sjuka.Men visst är det sant det du skriver. Försäkringsbolagen kan ta emot premien utan några som helst förpliktelser, det är bara för dom att Tacka och ta emot pengarna. Pengar som man tagit från dom sjuka!

 6. 11 Stall Eldis april 19, 2011 kl. 9:28 e m

  Men är det så enkelt? för om man säger så, skulle ju valet vara enkelt… gissar att jobbskatteavdraget bara är endel av det hela… å vad som sagts förut så vill ju även sossarna ha kvar just jobbskattavdraget, så vart ska då dom pengarna komma ifrån, eller tänker dom helt enkelt oxå skita i dom svaga i samhället? Fast man säger att alla å precis alla ska vara med!

  • 12 trerk april 20, 2011 kl. 8:28 e m

   Det är lika illa vem som än sitter i regering, så länge man tar från dom sjuka och svaga för att finansiera sänkta skatter, har man ingen solidaritet i tankarna. Uppskattningsvis så skattefuskas det för många miljarder mer, än vad man sparar in på en försämrad sjukförsäkring. Men det är ju inte den vanlige medelinkomsttagaren eller den sjuke som skatteplanerar och skattefuskar. Och då är inte alliansen lika benägen att tillsätta regelverk för att stoppa dessa.Men det verkar som om du och jag har totalt olika synsätt på hur man skall finansiera jobbskatteavdraget. Och min ståndpunkt är fortfarande lika stadig förankrad i solidariteten med dom sjuka och svaga. Dom skall inte betala mitt jobbskatteavdrag. Därför går kampen vidare.KGV.

 7. 13 Stall Eldis april 21, 2011 kl. 11:26 e m

  Ja allts vi kanske inte tycker lika, men kanske ändå inte olika, men jag är realist… å som jag ser det så kommer inget parti att våga ta tillbaka dessa pengar… där i ligger problemet! så jag undrar mest vart pengarna ska komma ifrån? det är liksom inget ide att ropa efter sånt som inte finns.

  • 14 trerk april 23, 2011 kl. 3:08 e m

   Att vara realist är alltid bra, men utan dom stora ideologiska kommer samhället att stagnera. Att det finns pengar att fördela, är ju tydligt. Se bara alla dessa miljonbonusar, eller titta på det så kallade skattefelet. det är en nätt summa på 133 miljarder som är skattefusk och skatteplanering, men där lägger man inga stora resurser. Du undrar varför man skall ropa efter något som inte finns. Ja, bland annat har försäkringskassan sparat in över 100 miljarder kronor med det Nya regelverket, och av dessa så har det som FK faktiskt har begärt in i bedömda fuskpengar 193 miljoner.

 8. 15 Stall Eldis april 23, 2011 kl. 3:16 e m

  Men är miljonbonusarna i rent statligaföretag? hur andra företag väljer att göra tycker jag är lite upp till dom, även om man ju faktiskt skulle önska att dom valde att sänka sitt vinstkrav. Alla regeringar har väl mer eller mindre valt att blunda för det, å riksdagen är väl oxå med på det så… 100miljarder? är det så mycke? fast en stor del av det måste väl ändå vara en omfördelning, till soc å liknande…

  • 16 trerk april 23, 2011 kl. 4:24 e m

   Nu kan jag inte svara på vilka bolag som är rent statliga, men tex Vattenfall, Nordea är ju i alla fall halvstatliga och där skäms man inte att dela ut miljonbonusar. Vad det gäller den privata sektorn så tycker jag att bonuskan delas ut om företaget går bra, men man delar ut bonus oberoende om det går minus eller plus. Vad det gäller omfördelning av pengar inom socialförsäkringssystemet, så är det inte staten som står för soc.bidraget utan kommunerna, så det drabbar ju inte den statliga kassan.Jag tänker inte undanta nån regering eller nån riksdag från bonusrallyt, utan där är du jag helt överens.

 9. 17 superzeke april 23, 2011 kl. 8:16 e m

  Det verkar ju också som inbetalningen av sjukavgiften går rejält med vinst.Det är mycket pengar och det finns även en lag om att dessa pengar är öronmärktaför just sjukdomar. Som ”av en händelse” så finns det däremot inget straffsom går att utmäta om man bryter mot lagen enligt artikeln.http://www.newsmill.se/node/35423Det är ungefär som om en du betalade en hantverkare 10.000 kronor för ett arbete och sedan åkte hantverkaren till hem till sig själv och renoverade sin egen lägenhet för dina pengar.Och inte fick något straff för det.Janne

  • 18 skvitt april 24, 2011 kl. 1:02 f m

   En bra liknelse!/Skvitt

  • 19 trerk april 24, 2011 kl. 1:26 f m

   Håller med skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: