Barnfattigdomen./Solidaritetstanken./Trerk.


Hanne Kjöller DN

”Allra lägst var talen från 2007 då 10,9 procent av alla barn i Sverige (210.000 barn) rubricerades som fattiga av Rädda Barnen. Året efter hade den siffran gått upp med 0,6 procentenheter eller 10.0000 barn. En tämligen marginell skillnad får man lov att säga.”

En marginell skillnad! Det är 10. 00 barn det handlar om. Men det är väl ingenting, likaså är det ingenting att tusentals människor ramlar mellan stolarna i den nya sjukförsäkringen.

Sofia Arkelsten och Mats Gerdau. Aftonbladet debatt

”Vårt nästa steg i att bekämpa fattigdomen är att, fram till 2015, minska de 140 000 barn som lever i familjer med ekonomiskt bistånd till under 100 000. Vi moderater är den främsta kraften för frihet, humanitet och framtidstro i Sverige och fattigdom är raka motsatsen till allt detta. Fattigdom är ett gissel och leder till maktlöshet och
socialt utanförskap. Därför ser vi med stor oro på att fattigdomen nu ökar något ”

Nu är siffran uppe i 30 000 fler barn som lever i barnfattigdom. Och då säger man  att fattigdomen ökat något! 30 000 barn är många barn, och det ökar från år till år. Nu säger man från moderaternas sida att man vill göra nåt åt detta och det är oacepptabelt att så många lever i fattigdom.

Vad vill man då göra? Jo, sänka skatten! Men för jösse namn, det är ju det man gjort och sedan 2007 och antal barn i fattigdom ökar. Så den vägen är ju misslyckad! Inse att skattesänkningarna, Arbetslinjen och den Nya sjukförsäkringen leder till ökad barnfattigdom.

Men man gör som vanligt, sänkta skatter leder till bättre välfärd. Och gör det inte det, så är det bara ett fåtal, några 100 000 tal som råkar illa ut!

2 Responses to “Barnfattigdomen./Solidaritetstanken./Trerk.”


  1. 1 HEMIMAMMA april 3, 2011 kl. 2:53 f m

    ”ont i magen”Tumme och hemikram

  2. 2 skvitt april 3, 2011 kl. 10:22 f m

    Tumme!Läs också här, med länk till artikel:http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/04/regeringen-har-tomt-valfarden-pa-pengar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

  • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: