Media och politikern Juholt


Det händer en del just nu i politikens värld, strålkastarna riktas mot det socialdemokratiska partiet som har valt en ny partiledare. Helt otippad kom han in från sidan och överraskade journalisterna, som inte grävt fram en stavelse om denna man.

Medveten om Journalisternas grävande erkände han snabbt 2 fortkörningar, så de inte kunde användas emot honom. Så nu har vi fått veta att han inte har någon utbildning, och jag frågar vilken utbildning journalisterna anser att han skulle ha behövt? Det socialdemokratiska partiet har alltid haft utbildning av folket som en del av sin politik, men politiker skall även kunna komma direkt från Verkstadsgolvet. Det viktiga är inte att vara akademiker utan en människa som står för sin politik och är en bra lagledare, som sedan kan välja rätt personer att omge sig med.Tror även de flesta föredrar en person som arbetat, som varit en del av dem som ledare för ett arbetarparti, än tvärtom.

Igår fick jag således även veta att flickvännen hade dömts för bedrägeri, och ärligt talat började jag garva, för det var så väntat. När de inte kommer åt Juholt så söker de i hans närhet, löpsedlar säljer. Vad vill media säga, att SAP:S partiledare omger sig med kriminella personer? Jag hoppas nu ingen tror att det är sambon som skall leda partiet. En annan aspekt kan ju vara att fråga sig om den som avtjänat sitt straff, verkligen är fri nog att kunna gå vidare utan att ständigt behöva leva som om man vore kriminell?

I Aftonbladet såg vi en upprörande bild på en s.k. vuxenmobbing som Lena Mellin illustrerade så bra. Vad var hennes budskap, det skenheliga partiet socialdemokraterna? Nu är det ju så att alla avtackades med en ros utom två personer, och det var väl en himla tur med tanke på att vad rosorna kostar. Diskussionen från Mellin hade väl i annat fall kunna varit hur SAP slösar partiets pengar på dyra rosor när folket svälter. Budskapet hade ju varit densamma, ett hycklande parti som talar om fattigdomen samtidigt som de själva slösar.

Sedan icke att förglömma att han gått på sitt första nederlag enligt media, då han sagt att han önskade överläggningar med facket. Alla vet att facket och socialdemokraterna alltid samarbetat historiskt sett, så när han nu valde fel ord så slog nyheterna på stort även i den detaljen. Från en dag till en annan skall han gå från att vara anonym till att besitta alla svar, det är inte små krav vi har på våra politiker.

Vår statsman Fredrik däremot är fredad just nu, trots att han styr landet i minoritet med SD, så skrivs det väldigt lite om dess konsekvenser. Vem styr landet, vad får det för följder att ett rasistiskt parti har ett så stort inflytande i politiken?

Några löpsedlar om att hemlösheten ökar, att allt fler av dem tar sig in på återvinningsstationerna för att få en sovplats för natten, bekymrar sig däremot inga journalister om. Det enda journalisterna tjatar om är dessa skatter hit och dit, och Rut som kan komma att avskaffas, vilket troligen mest drabbar journalistkåren själva.

Vad hände med medkänslan för våra medmänniskor? Somliga kallar de personer som finns i FAS 3, de arbetslösa som förvaras på slutstationen för lata. Att det finns akademiker bland dessa gör väl då ingen skillnad, eller att många är handikappade eller sjuka vilka är de första att ratas av arbetsgivare. Att födas handikappad är ditt eget val, du har samma förutsättningar som alla andra i alla fall, menar väl de ledande politikerna, för har man inget arbete är man bara lat?

Inte heller det faktum att våra skattepengar betalar arbetsgivarna för att mjölka dessa arbetslösa på pengar, genom att utnyttja deras arbetskraft spelar väl heller ingen roll. Att dessa Fasare som blir allt fler sedan även omvandlar ”riktiga” arbeten till FAS arbeten, eller att detta på sikt innebär en lönedumpning för alla löntagare, är väl fullständigt ointressant?

Själv vet jag ännu inte vad jag tycker om Julholt, tycker däremot att han sagt flera bra saker men det räcker inte. Endast med handling kan han visa att verkligen ämnar genomföra den politik han talar om. Endast genom att ödmjukt förstå att omge sig med personer som bl.a. Sommestad, visar han att han förstår vilka krafter man måste släppa fram, inom partiet.

Inte heller kommer media hjälpa oss att förstå eller tro på Juholt, det är endast genom att lyssna själva på honom som vi kan bilda oss en uppfattning.

Media har sedan länge spelat ut sin roll och jag är glad att Internet lever, där så många duktiga och ifrågasättande skribenter samlas. Tyvärr är all media allt för likriktad, och allvarligt talat vad skall vi ha media till?

Till sist kan vi väl i alla fall ”glädjas” åt att det finns vissa listor Sverige toppar stort….

Annonser

7 Responses to “Media och politikern Juholt”


 1. 1 Leo Beata mars 29, 2011 kl. 10:10 f m

  Självklart ska alla politiker granskas hårt. Inte bara SD…Det finns inga perfekta människor… det måste vi komma ihåg och även vara kritiska till medieinformationen – varför sägs det som sägs och inget annat, vilkas intressen ligger bakom…Medierna är inte objektiva – omöjligt eftersom det är människor som väljer – utan fungerar ofta som propagandainstrument.Om det blir information eller propaganda hänger på oss, vårt engagemang och kritiska tänkande.

  • 2 Pellefantia mars 29, 2011 kl. 4:16 e m

   Du har så rätt men ett stort problem är att folk tror på vad lena Mellin som exempel skrev, jag läste en del kommentarer under hennes inlägg, och flera trodde uppenbarligen att det var frågan om mobbing mot Östros… så tyvärr är alltför få kritiska mot information…men man kunde ju önska att folk inte var så godtrogna…

 2. 3 HEMIMAMMA mars 29, 2011 kl. 4:02 e m

  Strålande som vanligt Pelle!!! Hundra tummar om jag hade dem!Hemikram

 3. 4 superzeke mars 29, 2011 kl. 4:05 e m

  Tumme, jag är så trött på mainstream-media så jag kan spy.Jag såg på aktuellt Svt igår och de lyckades med att i en timme ha fullständigt ytliga reportage om i stort sett alla nyheter och världshändelser. Inga som helst analyser av något slag. Bland annat så var det oerhört positivt att sverige äntligen skulle få skicka bombplan till till Libyen. Ingen som helst analys eller kritik av av någonting. Resten av sändningen gick i samma anda.Ha det gottJanne

 4. 5 Leo Beata mars 29, 2011 kl. 4:55 e m

  Samma gäller alla experter på kärnkraft som tonar ner allt det negativa, oförutsägbara och farliga… pratar istället lugnande om alla fördelar, miljön och om en säkerhet (som inte finns)…Det visar sig att SvD(om jag minns rätt), DN, TV4 och nå´n mer hade experter som antingen var avlönade/sponsrade av kärkraftsindustrin eller hade egna personliga intressen i den…Den informationen tror vi är neutral.. Ha!Vi är såååå godtrogna… och tror att det bara är ”dom andra” som har ett välsmort propagandamaskineri…

 5. 6 trerk mars 29, 2011 kl. 7:24 e m

  Tumme för ett kanoninlägg. Massmedia drevet går för fullt. Nu väntar jag bara på att nästa ”skandal” skall dyka upp.

 6. 7 skvitt april 1, 2011 kl. 8:39 f m

  1:a april, låt dig inte luras!http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/04/i-dag-1-a-april/Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: