Ny TV-kanal om bankparasitismen!


Idag är det Greenbacks ”bloggdag” och han bad mig att publicera sitt inlägg eftersom han var upptagen med annat så därför gör jag det här. Nedanstående är alltså skrivet av Greenbacks.

Bra video och initiativ! http://www.whitetv.se/index.php#rok_link_on_0

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=21075894&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=1&color=00ADEF&fullscreen=1&autoplay=0&loop=0

Introduction White TV SW from Henning Witte on Vimeo.

Framför allt stöder jag hans lösning fullständigt! Banker ska inte få hitta på krediter från ingenting som de skuldförslavar samhället med. Banker ska syssla med det folk tror att de gör – låna ut pengar som de har och INTE manipulera priserna på olika marknader genom att hitta på krediter från luften. Olja, guld,  matpriser, aktier, bostadspriser etc prissätts primärt inte på någon marknad – de manipuleras av mellanhänderna som kan skapa krediter. Att dessa manipulatörer vill få det att framstå att det finns en ”fri marknad” är givetvis en nödvändighet för att de nyttiga idioterna ska delta i spekulationsekonomin i tron på att  råder lika villkor (den stora lögnen om ”perfekt information” som alla ekonomer har blivit hjärntvättade med).

Henning Witte är väldigt pedagogisk och förklarar på ett lätt sätt. Även hans skrift om ”fractional reserve banking” är bra men tyvärr använder han sig av ”multiplikator modellen” vilket är vad bankerna vill – de vill att folk ska tro att de lånar ut insättningar (som blir utlåningar som blir insättningar som blir utlåningar som blir insättningar etc i en fallande geometrisk serie). I verkligheten är det betydligt enklare och fulare än så – de hittar bara på krediterna rakt av som de skuldsätter och manipulerar marknader med. De behöver inte ens ha någon reserv då dessa kan läggas till efter ungefär ett år  (bevisat av bl.a två nobelpristagare, se länken nedan). Räntan de tar på de påhittade krediterna under det året kan stoppas in som reserv (upparbetade vinster ses som primärkapital – och vi vet ju alla att det ju inte är bankerna som arbetar).

Annars är det riktigt bra skrivet!

Lite roligt är svaret från Riksbanken till Witte:  http://www.whitetv.se/images/vita_skolan/riksbanken%20svar%20pdf%208.7.10.eml.pdf

Där använder tjänstemannen på Riksbanken först den felaktiga multiplikatormodellen (den där det verkar som om bankerna gör det folk tror att de gör – lånar ut insättarnas pengar) för att sedan paddla bakåt med följande uttalande:

”I praktiken behöver banken emellertid inte vänta på en insättning för att kunna låna ut, utan kan låna ut genom att direkt skriva ut ett depositionsbevis. Detta kan vi första ansatsen verka lite märkligt, men kan förklaras genom följande exempel:”

Kompletterande läsning:

http://parasitstopp.wordpress.com/ingves-om-den-vansinniga-skuldsattningen/

Annonser

7 Responses to “Ny TV-kanal om bankparasitismen!”


 1. 1 skvitt mars 27, 2011 kl. 11:24 e m

  Tumme!Måste kolla igenom allt en gång till om det nu beror på att det var svårt eller bara att jag inte är alert pga en hemsk förkylning som gör mig hopplöst trögtänkt. En riktig kommentar dröjer alltså. /Skvitt

  • 2 superzeke mars 28, 2011 kl. 9:50 e m

   Just nu verkar det som om TV-kanalen blivit nedsläckt men videon kan man i varje fall se på eftersom den ligger på VIMEO. Undrar om TV-kanalen blivit censurerad??

 2. 3 Mavera mars 28, 2011 kl. 11:05 e m

  Mycket intressant inlägg, tumme!Det finns ett alternativ till västerländskt bankväsendet – islamiskt bankväsendet, där rentorna är förbjudna (enligt islamisk lag) och banken fungerar i stort sett som investor. Dessa islamiska banker får mer och mer kunder i världen (mest Asien) och på så sätt utgör ett direkt hot mot västerländska bankirer. Mavera

  • 4 superzeke mars 29, 2011 kl. 12:35 f m

   Tack MaveraJa jag har hört talas om islamska bankerna menär inte så insatt i hur de fungerar.Janne

 3. 5 Megapax mars 29, 2011 kl. 2:45 f m

  Väldigt intressant!! Man kan undra hur bostadsmarknaden kommer att bli av allt påhittat och upptrissat marknadsvärde då allt kraschar…i all denna otroligt men sanna verkligheten de verkställer..var finns värdena på husen då? Ska alla med skyhöga lån lämna hus och hem och bo på gatan och ränta något som de inte längre har och fortsätta betala…detta har jag undrat länge…? av allt annat som du tog upp!!och sen startar flykten till landet för att överleva! så kommer ” ett nytt” grönavågentänk igen…som legati träda sen 70-talet..Mycket bra! MegaKramar till dig!

 4. 6 kloranden mars 29, 2011 kl. 10:59 f m

  Tiden är relativ och att svaret finns i frågan och det gäller att ställa frågan, allt detta har vi lärt oss av EinStien.1 Vad är relativt till vad? Upprepade händelser är vad vi bestämmer intervaller efter alltså tid. Ändras dessa intervaller får vi en annan tidsuppfattning och andra händelser. Sekunder beskriver bara ett medelvärde för en period och är inte verkliga de är sekundära och linjära. Själva medvetandet är sekundärt också till något. Vi går djupare in i detta framöver, tack för ordet.

  • 7 superzeke mars 29, 2011 kl. 3:50 e m

   Oerhört kloka ord kloranden,det är dock inget vi tar upp i just detta inlägg även om det givetvis hade varit önskvärt att vi hade kunnat göra det. Jag kan däremot med gott hjärta hänvisa dig till min gode vän Adrian Adrianssons blogg där han går på djupet med sådana företeelser som t.ex ”äkta visdom” (som jag uppfattar att du står för) och den pseudo-intellektualism som är så allmänt förekommande i vårt samhälle.http://blogg.aftonbladet.se/sigvardadriansson/2011/01/intellektualismen-och-dess-uttryck-verkan-och-foljderJanne


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: