SOLIDARITETSTANKEN – Att leva i det ovärdiga samhället.


imagesCA329XBO.jpgGOD AFTON!! Idag gör jag min första negativa rebloggning. Jag vill uppmärksamma er på hur det ovärdiga samhället vinner mer och mer mark. Och hur det ”smyger” sig in utan att folk stannar upp och tänker på konsekvenserna…

StockholmsCilla skriver ett inlägg om de papperslösa och deras rätt till vård. Hon ifrågasätter huruvida de ska ha rätt till denna. Hon går ut starkt och ökar…

”Nu måste vi  spara ordentligt  så att vi ska ha råd att ge även de papperslösa gratis vård och skola. Det räcker tydligen  inte med att vi tar in flest invandrare i Europa per capita utan nu ska även de papperslösa få fritt inträde=((

KD ledaren Hägglund kommer i samband med att de papperslösa ska få gratis vård och skola med det eminenta förslaget att högkostnadsskyddet för våra sjuka ska höjas från 1.800:- per år till 2.200:-. Jättebra Hägglund….finns redan nu massor av fattiga sjuka som utförsäkrats och fattiga pensionärer som inte har råd att hämta ut sina mediciner. Men det är klart….DE ska såklart få vara med och betala för de papperslösas gratisvård och mediciner.

Det ska dessutom sparas in på Försäkringskassan så ca 600 personer ska få gå…..  alla servicekontor ska nämligen läggas ned. Toppen….detta hjälper också de sjuka till ett enklare liv. Men det är klart….vi ska ju ha råd att försörja ALLA som vill kommer hit. Spela roll om de har papper, legitimitet eller inte.

Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i hela Europa så hur ska alla de som kommer hit kunna få arbete? Men det är klart….de har ju fördelen att kunna springa  till DO och anmäla  arbetsgivaren för diskriminering om de inte får jobbet. Den möjligheten föreligger ju inte svensken och arbetsgivarna vill väl helst inte betala skadestånd så det kanske löser sig med att invandrarna mer och mer får jobben före svenskarna.

Nu till pensionärerna som man allmänt ser om som en grupp som kostar pengar. Att de arbetat hela livet för sina pensioner….. talar man tyst om.  Nu vill man höja pensionsåldern så att de ska arbeta till uppemot 70-årsåldern för att de inte ska belasta samhället. Vi måste ju ha råd med våra nya medborgare och de papperslösa.

Kontentan av det hela…..ut med de sjuka i arbetslivet, ut med pensionärerna så att de kan arbeta nästan fram tills dödsdagen, spara in på alla samhällsfunktioner, sälj ut de statliga bolagen, mm, mm, mm. Allt i akt och mening  så att vi ska  ha råd med  ALLA som vill komma hit.

Tror att de övriga Europeiska länderna och framför allt  våra  grannländer jublar över ”Die dumme Schweden” dit de kan skicka alla som de själva inte vill ta emot. ”Åk till Sverige….här får ni en enkelbiljett. I Sverige är  ALLA välkomna och där får nästan ALLA stanna. Hitta på en bra snyfthistoria bara….de dumma svenskarna är lättlurade och går på nästan allt” 

När ska vansinnet ta ett slut?”

Nu måste vi  spara ordentligt så att vi ska ha råd att ge även de papperslösa gratis vård och skola. Det räcker tydligen inte med att vi tar in flest invandrare i Europa per capita utan nu ska även de papperslösa få fritt inträde=((”

Bland kommentarerna finns mer eller mindre upplysta svar på den frågan.

Cilla besvarar en av dem så här: ”Att grupper ställs mot varann går INTE att utesluta….det någon får måste någon annan avstå….så är det!!!”

Nu vill jag redogöra för mina egna tankar kring detta och jag börjar med att citera min egen kommentar:

Begriper ni inte att ni kastar er över varandra över små köttstycken, för att den som driver spannet inte vill dela ut kött nog som räcker till alla hundar?Ni slaktar varandra i stället för att ge er på den som är ansvarig?Förstår ni inte att ni gör precis det som de små och onda/ de rika och mäktiga VILL att ni ska göra??

Ha ihjäl varandra i stället för att ge er på dem?

Skämmes!!!

Ett samhälles värdighet beror på hur man tar hand om de svagaste. I Sverige idag låter man de svagaste, de sjuka försöka klara sig själva. Det spelar egentligen ingen roll om vi är demokrati eller inte (utifrån Skvitts och Maveras resonemang om vad som de facto ÄR demokrati eller inte) Vissa saker bör vara helt grundande i ett värdigt samhälle och det som enligt mitt sätt att se det är helt grundläggande är:

VÅRD

ALLA ska ha rätt till den. Oavsett om man är turist, papperslös, medborgare eller kung.

ALLA

Först när alla har vård, kan man börja diskutera allt annat om fördelningfrågor.

Vård och trygghet är själva kärnan i att vara människa och varför vi lever tillsammans och är det flockdjur vi är.

Vi människor behöver varandra. Från att vi föds behöver vi människor för att över huvud taget överleva och när vi dör kommer vi inte i backen utan att andra människor hjälper oss dit.

Men vi är beredda att betala för att rika ska få städhjälp? Men inte att de sjuka ska få vård?

(Vem hamnar i Rut- anställningar? Jo samma sorts människor som på 20-talet var pigor.)

Det Cilla skriver och menar på, visar att mina tidigare påståenden om den Agenda som politikerna i Alliansen plottade och stakar sig längs, frodas och sprider allt vidare ringar på vattnet…

Trestegsplanen, som jag kallar den, kommer att genomföras till fullo, om vi inte solidariserar oss med varandra!!! 

Försvaga facket och historieundervisningen…check…

Försvaga arbetaren och den sjuke…check…

Förslava folket och polarisera världen så hårt, att den värld vi kände försvunnit, där invandrare och sjuka får stå som syndabockar för övriga folkets lidande??? På god väg…
.
Och alla samhällets medborgare kommer ägna sig åt att slita varandra i stycken medan de immuna sitter vid festdukat bord… Immuniserade av en ekonomiskt lika egoistisk politik, som ensidig.
.
Ta från de fattiga och ge åt de rika… 
.
Alla frågar ”Hur kan Alliansen tillåta att samhället överger sina gamla, svaga och sjuka?”Enkelt.Det var det som var meningen från början. Först monterade man ner fackets makt. ERGO Individen står för sig själv på arbetsmarknaden. Sedan monterade man ner historieundervisningen i skolan. ERGO Rotlösa individer utan gemensam historia och kultur, upplever ingen solidaritet att ”Vi hör ihop, vi delar förflutna, vi borde dela framtid”

Nu har man monterat ner sjukförsäkringsystemen och som Pellefantia så ofta belyst, så är den enskilde individen lurad. Man tror nämligen, felaktigt att privata försäkringar skyddar vid sjukdom… FEL!!!

FÖRNEDRINGSBOLAGEN HÄNVISAR TILL FÖRNEDRINGSKASSANS BESLUT OCH NI ÄR BLÅSTA PÅ ERA PENGAR!!  Tom, de som är medelklass och medelrika, är lurade…

ERGO Den enskilde individen vågar inte lämna en dålig anställning eller går till jobbet fast man är sjuk. Blir man sjuk och sedan utförsäkrad ändå, så tar man livet av sig…

Alliansens idéer säljer ut våra gemensamma tillgångar som skulle hållit oss trygga. Televerket, Elverket, skolan, sjukhusen, nu apoteken och bilprovningen. Framöver verkar det som om arbetsförmedlingen blir såld. Allt som en gång var statens garant och den enskilde individens trygghet, plockas ner och pengarna hamnar i företagsledares fickor i Jersey och andra skatteparadis.

Vad händer om Alliansen får härja fritt? Ja, slutmålet är att när de fattiga och sjuka är tillräckligt utsugna och försvarslösa, så går vi tillbaka till det gamla feodalsamhället.

Det feodala samhället har ibland framställts som en pyramid. Kungen var toppen. Under honom fanns storvasaller som lydde och fick mark av kungen. Undervasaller som lydde storvasallerna, kunde till exempel vara riddare och soldater. Längre ner fanns självägande bönder. Under dem fanns egendomslösa, såsom torpare, statare, drängar och pigor, daglönare, backstugesittare och tjänstehjon, där många levde under förhållanden som påminde om livegenskap.

Anti-capitalism_color.gif

Aristokratiska Småpåvar som har obegränsad makt baserad på monetära muskler, med en svag stat. Det är Alliansens målsnöre och dröm. Samma dröm som funnits i århundra250px-Birger-jarl-2010.jpgden. Vad de än säger…

Borgarnas dröm är att ingen i överheten, frälset, betalar skatt och ingen i folket kan begära något från staten. Det ultimata samhället. De livegna får gå från gård till gård, i jakten på arbete och husrum och får acceptera det de får eller svälta…Välfärd eller jämlikhet har vi inte rätt till, ty det är de rikas privilegium. Vi kommer att få betala dyrt för vårt salt…

Rädde sig den som kan. Den hårde Birger Jarls välde kommer att återuppstå. Visst, med modern fernissa, men med mindra kloka eller utbildade män vid rodret än HAN var, en ensamstående mammas tredje, av fyra söner…

En brutal bild jag målar upp eller hur? Men inget säger mer om framtiden, än det förflutna, och det är därför historieundervisningen är väck.

Dick Harrison reagerade mot det för många månader sedan på ledarsidan i Expressen. Han är professor i historia vid Lunds universitet. Som skrivit ”Jarlens sekel”

Jag är bara lekmannahistoriker.

Men vi säger samma sak.

”Jag har talat och räddat min själ” (Dixi et salvavi animam mean).

GOD AFTON!!

Annonser

25 Responses to “SOLIDARITETSTANKEN – Att leva i det ovärdiga samhället.”


 1. 1 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 5:14 e m

  Kasta er över dem som vägrar ge oss kött i stället för över varandra!

 2. 2 Urban.Medin. mars 24, 2011 kl. 5:25 e m

  Bra skrivet :)Tummar.

  • 3 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 5:46 e m

   Tack så mycket *niger vackert som ett gott tjänstehjon ska* =0)Hemikram

 3. 4 Pelle mars 24, 2011 kl. 5:29 e m

  strålande inlägg

  • 5 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 5:46 e m

   Va, va? Jag har inte varit i Fukoshima… =0)Hemikram

 4. 6 Herr och/eller Fru S mars 24, 2011 kl. 5:56 e m

  Fast det är ju alliansen som vill se till att dom papperslösa får rätt till sjukvård och skola, något som tidigare socialdemokratiska regeringar inte gjort. //Herr S

  • 7 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 6:51 e m

   Ja, men de tar med ena handen och ger med den andra då?

 5. 8 skvitt mars 24, 2011 kl. 7:38 e m

  Tumme!Skvitt vill fästa uppmärksamheten på det som inleder inlägget, de papperslösa.Papperslöshet är inget annat än en politisk beslutad och iscensatt konstruktion, administrerad av byråkrater. Det handlar om att folk som vandrat hit av något skäl inte tas emot. Och så behöver det inte vara.Men kan vi ta emot hur många som helst? Hur många kan vi vara i Sverige? Sverige har en låg befolkningstäthet med 21 invånare per km². Med cirka 400 invånare per km² är Nederländerna det befolkningstätaste landet i Europa. Kan då Sverige också ha 400 invånare per km²? Eller om inte, förklara varför!I Norrland har vi glesbygdsproblem. Det är alltså inte bra med för gles befolkning. Alla inser ju det. Det blir onödigt långa transporter när varor och tjänster ska forslas mellan de glest utspridda människorna. Butikers kundunderlag räcker inte till om butikerna är för många och ligger för tätt. Service blir sämre, transporter blir dyra och allt haltar. Folk tröttnar och flyttar och problemen för kvarboende ökar i avfolkningsbygderna.I södra Sverige bor folk tätare och ovanstående problem är därför mindre. Hur små skulle de då vara om vi fördubblade befolkningen, fem-dubblade den till 100 invånare per km² eller ökade den till 400 invånare per km²? Det enda man kan invända är väl att vi i Sverige uppskattar att landet inte är fullt så tätbefolkat, men till Nederländernas nivå är det dock mycket långt. Vi behöver bli 200 miljoner innan det blir lika trångt här, så det ska vi inte oroa oss för i brådrasket.Det är alltså inte invandring som är ett problem. Och inte att ge papperslösa vård. Istället behöver vi invandring därför att det blir fler som arbetar och BNP stiger. Vi får en bättre ekonomi.Vad som är viktigt är att snabbt integrera invandrare och då ska vi inte göra dem papperslösa. Vi skapar problem där problem innerst inte finns. En bra integration är att hushålla med resurser. Tyvärr tycks detta vara svårt att begripa, även bland våra politiker. Invandring är vägen till välstånd. Invandring är vägen till att vi ska få ut skäliga pensioner på äldre dar, eftersom demografin i dag ser ut så att allt färre arbetar och försörjer en växande grupp pensionärer.En vuxen invandrare är ett klipp för samhället om den snabbt kommer in på arbetsmarknaden. Varje infödd medborgare i landet behöver cirka 20 år för att bli produktiv. Innan dess kostar de pengar. En invandrad vuxen som integreras effektivt är produktiv på ett år. Om den inte blir integrerad handlar det sannolikt om att vi inte satsar på integration och då får vi ju stå vårt eget kast.Konklusion:Papperslöshet är politiskt skapad kontraproduktiv desintegration.Till sist, om social nedrustning, det är alliansens mål, så klart. Med sådana som sthlmcilla blir den lättare att genomföra./Skvitt

  • 9 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 10:54 e m

   Briljant kommentar, som jag hoppas att du vill göra till ett eget inlägg som rebloggar mitt?För den förtjänar att stort uppmärksammas!Hemikramar kamrat!

  • 10 skvitt mars 24, 2011 kl. 11:02 e m

   Jag har tänkt att utveckla det ytterligare, ja.Kram, kamrat!/Skvitt

 6. 11 mrsfinelady mars 24, 2011 kl. 11:16 e m

  Tummen upp-jag skrev om detta redan vid första valsegern…på min gamla blogg…och att de blivit värre kan vi jnu konstatera…men de kommer inte an på människan att själv styra sina steg så..krameklikram

  • 12 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 11:19 e m

   Tack så mycket Fru fina damen =0)Hemikram

 7. 13 mrsfinelady mars 24, 2011 kl. 11:27 e m

  Tummen upp-jag skrev om detta redan vid första valsegern…på min gamla blogg…och att de blivit värre kan vi jnu konstatera…men de kommer inte an på människan att själv styra sina steg så..krameklikram

  • 14 HEMIMAMMA mars 24, 2011 kl. 11:45 e m

   Dubbelt tack =0)

 8. 15 kaoskatta mars 25, 2011 kl. 1:30 f m

  Jag känner att klimatet blivit kallare här på bloggen också. Inte fanns det lika många bloggare med helt omänskliga åsikter för bara nåt år sedan? Bra skrivet. Kram

  • 16 skvitt mars 25, 2011 kl. 2:47 f m

   Vi kanske inte hade spårat upp dem./Skvitt

 9. 17 Brain Seltzer mars 25, 2011 kl. 3:16 f m

  ”ALLA ska ha rätt till den. Oavsett om man är turist, papperslös, medborgare eller kung.”Självklart, men nu är det inte så idag. Idag är det besparingar och skolor och barnomsorg går på knäna, sjukhuis försvinner och vårdköerna liknar biljettluckan till en match på Råsunda.Inse då att det i den stora massan så sticker det i ögonen, när barn slussas runt i kommunen för dagisplatserna är på ett minimum, när mormor ligger i korridoren på ett sjukhus 10 mil hemmifån för att de la ner sjukhuset i kommunen för flera år sedan. Det är detta som skapar opinionen, alla och jag menar statistisk alla utgår från sitt eget perspektiv och sina egna behov. En som inte har barn skiter högaktningsfullt i om dagisplatserna minimeras eller om skolor försvinner. Men de som har barn är många och de sliter med att få vardagen att gå ihop.När man varit till vårdcentralen flera gånger utan att få gehör eller blir bortvinkad som ett förkylningsfall och man till slut får sjuka barn i högar och blir hemma från jobbet, då blir man förbannad när man läser om den fria vården och prioriteringarna.Det är ingen id\e att skrika om vård till alla, för det vill alla ha. Försök att ta vinkeln lite mindre snäv och få med opinionens perspektiv. För ingen småbarnsförälder vill avstå vård för sina egna barn av barmhärtighet för papperslösa utan upphållstillstånd. Det funkar inte så. Ska ni föra budskapet vidare så måste ni tänka som svensken, inte som en kommunist utan bil, barn, huslån eller jobb. Då är det enkelt att skrika om rättvisor och orättvisor och om hur elaka alla är.

  • 18 HEMIMAMMA mars 25, 2011 kl. 5:55 f m

   Man bör sätta in stöten där den hör hemma… nämligen slå UPPÅT inte nedåt.

 10. 19 superzeke mars 25, 2011 kl. 4:35 f m

  Är det någon som har en aning om vad det skulle kosta för samhället om alla papperslösa fick gratisvård. Jag tycker att det är MYCKET VIKTIGT att få en siffra på det.Jag skall förklara varför. Och hur jag tror att det förhåller sig.Eftersom moderaterna gick med på det här så tror jag att det är så här som de tänker (moderaterna alltså).1. Det kostar väldigt lite att ge de papperslösa sjukvård. En droppe i havet ungefär.2. Det får oss att framstå som mer humana.3. Det ger oss anledning att påstå att vi måste dra ner på omsorgen ”i stort” för att får råd med de papperslösas vård. Och då kan vi t.ex höja högkostnadsskyddet m.m o.s.v4. Detta kommer att ”så splitt” mellan befolkningen så att de börjar gräla med varandra istället för att ifrågasatta den nedmontering av välfärden vi just håller på med.Som ni märker så är detta ett trick för att få befolkningen splittrad i olika grupperingar som bekämpar varandra och inte kunna ”se skogen för alla träd”. Vi blir så upptagna att strida med varandra så att vi till sist glömmer vem vi egentligen borde vända oss emot.Det här är ett gammalt beprövat trick som alla härskare använt sig av.Men det skulle vara bra att veta den faktiska siffran på vad denna vård av papperslösa skulle kosta så att man kunde avslöja hur lite det skulle påverka ekonomin.Janne

  • 20 HEMIMAMMA mars 25, 2011 kl. 5:18 f m

   Det var precis så jag tänkte med min kommentar om hundar som sliter varandra i stycken…

 11. 21 Kao mars 25, 2011 kl. 4:58 f m

  Superzeke har redan skrivit det jag ville ha sagt :o)Just detta med solidariteten, som nu är i bottenläge, är farligt för samhället och dess invånare. I stället för att göra en gemensam sak av de bördor Alliansen lägger på invånarnas axlar, så borde vi alla gå ut och demonstrera som förr i tiden mot orättvisor.Vet man inte hur man gör så är det bara att trumma ihop ett gäng på bloggen samt tid och plats. Änu bättre om fackföreningarna kunde slå sej samman och göra detsamma. Men precis som du skriver skiter folk i de som har det sämre. Det i sin tur beror på att även från det att Palme mördades och framåt så har det skett som en långsam nedbrytning av våra naturliga försvar, vår solidaritet med andra mot makeliten. Politikerna VILL INTE HA demonstrationer.Som jag tidigare skrivit i både inlägg och kommentarer så knyter Svensson näven i byxfickorna, dricker ur spritförrådet och slår sin kvinna och barnen – i stället för att verkligen göra nåt åt skiten. Sällan har jag blivit så knäsvag som när Alliansen vann valet 2010 för andra gången. Hur tänker folk?Jag vill att alla ska ha det så bra som möjligt. En läkare, arkitekt eller jusrist m.fl med många långa års studier och stora studielån och vars beslut kan drabba folk mycket hårt, eller tvärtom, måste få en lön som motsvarar detta. Till gruppen som också måste få mer betalt är gruvarbetare som jobbar 8 timmar/dag under jord och sjukvårdspersonal. Det finns säkert fler såna yrken.Ha det bästKaoskram

  • 22 HEMIMAMMA mars 25, 2011 kl. 5:57 f m

   Kärnan och det viktigaste i din kommentar som är rent lyriska i sin ton:”Just detta med solidariteten, som nu är i bottenläge, är farligt för samhället och dess invånare. I stället för att göra en gemensam sak av de bördor Alliansen lägger på invånarnas axlar, så borde vi alla gå ut och demonstrera som förr i tiden mot orättvisor.”Hemikramar Kao och tack för alla dina kommentarer lite här och var i mina bloggar.

  • 23 skvitt mars 25, 2011 kl. 8:44 f m

   Håller med Kao! Med sina 107 år så vet hon bäst!/Skvitt

  • 24 superzeke mars 25, 2011 kl. 5:05 e m

   Håller med skvitt, 107 år och så alert.Det ger mig och mina 59 år ett hopp för framtiden.Trevlig helg på erJanne

 12. 25 Pellefantia mars 29, 2011 kl. 12:48 e m

  det ger mig hopp att det finns så många intelligenta varelser på denna sida :))kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: