Två ståndpunkter


Dedikerat till de som hade svårt att välja i valet!

Inom politiken finns egentligen bara två ståndpunkter.

Antingen ska politiken tillvarata egna personliga och privata intressen eller så ska den tillvarata allas gemensamma intressen. Svårare än så är det inte.

Och då finns det de med högst privat och personligt viktiga ting att slå vakt om, deras förmögenhet och deras alla privilegier. Dessa människor söker sig således egocentriska lösningar och de stöttar partier som stödjer deras egoistiska strävan som säger ”sköt dig själv och skit i andra!” Det är det som är högerpolitik.

Högerpolitik är de rikas politik. Den slår vakt om ägandet och ägarintressena. Den politiken gynnar allt som leder till att rikedom kan stanna hos dem som rikedom har. Det är en politik som motarbetar rikedomens beskattning och solidariska utgifter till förmån för de som saknar rikedom. Det är en politik som strävar efter att allt ska göras tillgängligt som privat ägande och en privat inkomstkälla, alltså att allt ska vara profitabelt.

Höger.jpg

~~~~~~~~~

Som motvikt till detta egocentriska synsätt och privategennyttiga politik, gynnande de rika, finns en solidarisk politik. Den syftar till att ställa upp för de svaga i samhället. Den politiken säger ”tänk på din medmänniska!” Det är vänsterpolitik.

Vänsterpolitik är folkets politik. Den slår vakt om människovärde och höga moraliska strävanden. Den politiken gynnar allt som leder till att utjämna skillnader i levnadsnvå för människorna i samhället. Det är en politik som syftar till att beskatta de som har mer än de behöver. Det är en politik som för över från rika till fattiga. Det är alltså en humanitär politik. Det är en politik som strävar efter att göra de basala behoven möjliga att uppnå, såsom mat för dagen, tak över huvudet och god hälsa.

solidaritet.jpg

Vill vi ha ett samhälle som är kallt och skoningslöst eller ett som är varmt och välkomnande? Det är bara att välja!

Kallt = höger! Varmt = vänster!

Så enkelt är det!

14 Responses to “Två ståndpunkter”


 1. 1 superzeke mars 23, 2011 kl. 4:47 f m

  Du borde vara samhällskunskapslärare skvitt -:)Janne

  • 2 skvitt mars 23, 2011 kl. 5:19 f m

   Kanske det!Have a nice day, my friend!/Skvitt

 2. 3 HEMIMAMMA mars 23, 2011 kl. 5:37 f m

  FY BÖVELEN VAD BRA SKRIVET!!!

  • 4 skvitt mars 23, 2011 kl. 6:01 f m

   Javisst är det, om han får säga det själv. En liten enkel karta för folk som har svårt att hitta rätt. Det vill säga en liten enkel karta för 90% av alliansens väljare.Kanske de inte går vilse igen./Skvitt

 3. 5 HEMIMAMMA mars 23, 2011 kl. 5:42 f m

  Får jag kopiera texten och uppmana till att kopiera texten rakt av för spridning?För att så många som möjligt skall se ljuset?

  • 6 skvitt mars 23, 2011 kl. 6:03 f m

   Sprid den som vildhavre för vinden, tack!Länka gärna, förstås!Kram!/Skvitt

  • 7 skvitt mars 23, 2011 kl. 4:52 e m

   Observera att Skvitt ändrade ett ord för att undvika upprepning. Ordet ”egoistisk” fick ersätta ”egocentrisk”, som förekom två gånger på raken. Det ser ju inte stilistiskt bra ut./Skvitt

 4. 8 HEMIMAMMA mars 23, 2011 kl. 4:10 e m

  självklart!!

  • 9 skvitt mars 23, 2011 kl. 4:32 e m

   Överens!/Skvitt

 5. 10 Mavera mars 23, 2011 kl. 4:24 e m

  En tumme!Tydligt och klart, men kanske svårt att skilja vilket är vilket för en vanlig människa. Problemet är att de som driver höger politik har lärt sig konsten att maskera sig. Se bara hur USA och EU har lyckats förvirra världen med deras version av demokrati. Samma är här med moderaterna, som tog på sig ”arbetarparti”-kläderna. Då blir det mycket svårt för folk att urskilja vem står var och på vems sida. Därför är de viktigt att förklara och utbilda.Kram!

  • 11 skvitt mars 23, 2011 kl. 4:45 e m

   Och Skvitt som trodde att det fanns någon hejd på folks förstånd, men han kanske överskattar folks förmåga. Han kanske skulle ha tänkt på sin kollega. Hon är välutbildad, men endast intresserad vad som står i damtidningarna, TV-såpor, sitt hem och sina anhöriga. Hon har ännu inte fått upp ögonen för att det är oroligt i Nordafrika och knappt medveten om jordbävningen i Japan. Så illa ställt är det.Antagligen, Skvitt tror det i alla fall, röstar hon på sossarna, dock utan att veta varför. Det är en slags tradition hon för vidare från sina föräldrar. Hade Skvitt haft henne i åtanke hade han kanske varit ännu tydligare med att också skriva ut vilka partier som ska blåmålas. Men då skulle Skvitt stöta på problem för egen del då han har svårt för att rödmåla våra så kallade vänsterpartier. Skvitt skulle helt enkelt dra ut lite för långt på vänsterkanten för att platsa på SOLIDARITETSTANKEN. Äger man inte bloggen får man samsas med andra och rätta in sig i ledet, liksom.Kram!/Skvitt

 6. 12 superzeke mars 23, 2011 kl. 7:07 e m

  @skvittIbland så måste man tydligen väldigt långt ut på vänsterkanten för att få läsa något vettigt…..http://www.proletaren.se/ledare/vansterns-libyska-hardsmaltaJanne

  • 13 skvitt mars 23, 2011 kl. 8:01 e m

   Visst, det är där det vettiga finns!Här har du mera:http://blogg.aftonbladet.se/mavera/2011/03/demokrati-a-la-kapitalism#lastCommentsom tack för din länk!/Skvitt

 7. 14 HEMIMAMMA april 6, 2011 kl. 5:06 e m

  knuffar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: