Moderat menar att massan besitter fördomar i sjukförsäkringspolitiken.


En av mina stora funderingar är hur moderaterna kan svamla så om sjukförsäkringspolitiken, och ändå besitta makten i landet. Eftersom majoriteten inte alls gillar det som sker med vår välfärd och utförsäkringen, det går liksom inte ihop. En politiker som jag tycker alla borde läsa mer av, är Riviere som skriver på Newsmill ibland, då hon är en så synligt tvättäkta moderat.

När man läser henne så borde de flesta med lite hjärnsubstans inse att sådana som hon på inga villkor skall styra ett land som Sverige.

Det senaste inlägget är en enda stor klagan över hur vi motståndare till försämringarna i sjukförsäkringen avfärdar allt vad hon säger, med hänvisning till hennes monstruösa natur. Fast i hennes ögon talar vi inte om några försämringar, utan endast ”geniala” förbättringar.

Hur R än försöker bena upp sakliga argument och förklara, så vill vi inte lyssna då vi bara jäser och väser. Hon går så långt att hon även på fullt allvar påstår att vi motståndare besitter fördomar i den förändrade sjukvårdspolitiken.

Vi = den stora massan menar att den som är sjuk skall kunna försörja sig, medan R försöker förklara reglerna. Så långt är jag med, undrar dock om R fattat att de där reglerna hon ”dillar om” är något hennes kompisar i regeringen beslutat. Jag kan ana något slags avståndstagande från hennes sida, som att hon säger sig inte styra reglerna, utan att de är statiska och inte går att förändra. Samma känsla återkommer då hon beklagar sig över hur svårt det är att förklara ”utförsäkring” från tidsbegränsad sjukersättning, som om reglerna är oföränderliga och inte går att göra annorlunda. När gör en Moderat en konsekvensanalys, i alla fall inte när de tror sig infört något fantastiskt för den fria kapitalistiska världen? Själva kärnan i kritiken från den stora massan, ligger ju annars just i vår vilja att förändra de regler som moderaterna skapat.

Det behövs inte mycket tankeverksamhet att förstå att R tycker att sjuka inte på automatik skall kunna få pengar från ett av vårt trygghetssystem, som vi skattebetalare byggt upp. Nej enligt R skall det omgärdas av en massa byråkrati som regler, som vi då alltså inte vill förstå hur geniala dem är för oss som är beroende av att dem fungerar.

R talar om en omhändertagandementalitet som gjort att sjuka förväntar sig en fribiljett från samhället. Varpå frågan måste ställas om det verkligen är så att sjuka fått en fribiljett från samhället, eller är det så att sjuka skyddas från samhällets hårda krav, så att de kan vara hemma och bli friska i lugn och ro?

Vill inte sjuka delta i samhället längre, tror R att de är självalt att sitta hemma ensam med sina smärtor? R tycks vilja framställa sig som någon slags Messias som nu skall leda de sjuka in på den rätta vägen. Själva är de omyndigförklarade att fatta några beslut som handlar om vad som är bäst för dem. Även om sjukdomen enligt R förvandlar människor till både eremiter och masochister, så skall de i alla fall inte få så stora ersättningar att de kan har råd att köpa sin medicin, eller kunna fortsätta sin rehabilitering.

Något hedrande åt R måste i alla fall erkännas, är att honpratar om utförsäkring, och inte som partikollegan Axe’n som krånglar till det med ord som införsäkrade, och omförsäkrade som om det skulle göra någon skillnad för den enskilda individen? Det kan ju tyckas vara något förvånade, med tanke på hur hårt styrda Moderaterna är, av bl.a. Schlingman som förväntar sig ordning i leden.

Nu pratar inte R om sjukdom som konstaterats av läkare, för de blir friska inom ramen för tidsfristen, utan hon pratar om ”sjuk” som håller i sig år efter år oberoende av medicinska riktlinjer. Vi kan ju därför påminna oss om att den som drabbas av cancer och inte behagar dö inom 5 år också riskerar att utförsäkras. Så personer med sjukdomar som inte håller sig inom riktlinjerna, är därför fullt legitima att utförsäkra och hänvisa till socialen.

Eftersom R anklagar ”massan” för fördomar så vill jag tro att hon själv inte anser sig sprida några sådana, utan har vetenskapen bakom sig i sina uttalanden. Så då måste jag fråga efter den utredning som säger att läkarna ofta sjukskrev sina patienter via telefon? Finns det inga sådana belägg så måste det antas att R sprider fördomar. Ofta är nämligen inte ibland eller i enstaka fall utan mer en normal företeelse.

Vidare hittar man en annan konstig detalj där hon skriver att de som arbetat svart eller inte alls, inte skall ha rätten att få ta del av sjukförsäkringen. Kan man verkligen inte veta att ersättningen grundar sig på dina inkomster, och den som inte betalat in skatt därför är nollad? Det är ju inte mitt problem om hon inte skriver så ”massan” som bara jäser inte fattar vad hon menar.

En annan ”underbar” tanke med moderaternas sjukförsäkringsregler är det fall där tidigare kroniska sjukdomar och olika handikapp som gav permanent sjukersättning, nu måste bedömas utifrån resten av sin arbetsföra ålder. Låt mig fråga vem som kan säga vad som händer 45år in i framtiden? Vi kan anta att den rullstolsbundna kommer att kunna gå, vi kan anta att det finns mediciner, hjälpmedel o.s.v. Därmed finns det egentligen ingen som kan få en permanent sjukersättning, utan måste ställa sig till arbetsförmedlingens förfogande.

Att återinställa sjukförsäkringen men med tillägget att öppna sjukförsäkringen för alla arbetslösa, ser hon som en förödande tanke som på sikt skulle leda till sönderfall av både välfärd och samhällsmoral.

Varför skulle arbetslösa behöva bli sjuka, bara för att regeringen gjort sjuka till arbetslösa?

Dessutom så är det sista också en förmodad fördom då vi hade en sjukförsäkring fram till mitten av 90-talet som fungerade alldeles utmärkt. Därefter så havererade rehabiliteringskedjan i spåret av besparingar, något man som Moderat aldrig talar om.

R ser i alla fall positivt på framtiden då det börjat dyka upp debattinlägg med riktiga sakuppgifter. När massan känner ett personligt ansvar då först kan sjukförsäkringen återupprättas till det den är tänkt att vara, skriver hon. Tänkt att vara??? Tänk då att moderaterna alltid sagt nej till alla förslag om sjukkassan, så vad kan en moderat veta om hur något de alltid varit motståndare till är tänkt att vara?

Det skulle även ha varit roligt att ha fått en länk till ett sådant där s.k. sakligt debattinlägg.

Slutsatsen i hennes inlägg är inte att nå massan genom att lyssna på oss, utan det är att fortsätta precis så som Moderaterna redan gör,att övertyga oss med återkommande mantran.

För med den inställningen hon har till ”massan” kan hon inte anses vara intresserad av att föra en saklig debatt.

Till sist lämnar jag plats för ytterligare en Moderat, som också kan anses vara en tvättäkta moderat.

Att kostnaderna för barn med särskilda behov ökar beror bland annat på att det inte längre finns tvångssteriliseringar”.

Det uttalandet gjorde det moderata kommunalrådet Charlotte Wachtmeister inför cirka 30 politiker och tjänstemän när Svalövs kommun hade ekonomiberedning i måndags.

Det känns ”strålande” att veta hur det förhåller sig, med tanke på att jag är mor till ett av dessa barn som kräver särskilda behov.

10 Responses to “Moderat menar att massan besitter fördomar i sjukförsäkringspolitiken.”


 1. 1 Civilisten mars 22, 2011 kl. 8:38 f m

  Pricken över I:et, du visar klart vad moderaterna står för, genom din belysning av R inlägg, mycket bra.Det gemensamma för moderaterna är deras tro att alla fuskar och faktum är att de verkligen tror på det, sen att det inte finns några vetenskapliga bevis för det bryr man sig inte om. Man är alltid sig själv närmast, så om man tror andra om fusk grundar det sig i att man själv fuskar. Skitenkelt!Kram

 2. 2 HEMIMAMMA mars 22, 2011 kl. 10:37 e m

  Jag förstår att du blir skitförbannad av vad mänskan säger om tvångssteriliseringar.

 3. 3 skvitt mars 23, 2011 kl. 1:52 f m

  ”Varpå frågan måste ställas om det verkligen är så att sjuka fått en fribiljett från samhället, eller är det så att sjuka skyddas från samhällets hårda krav, så att de kan vara hemma och bli friska i lugn och ro?”Mycket bra sagt!Men det finns mycket bra som sägs ovan. Mest glad är dock Skvitt för länken till döskallen. Där finns mycket skit att samla på sig om dem!Nu är det ju dock så att Moderater är som de är. Många av dem uppfyller en hel del av punkterna i PCL-r (psykopatichecklistan: http://psykopatichecklistan.blogdog.se/blog.php)Läs och bocka för – STÄMMER – STÄMMER EJ! Se hur många poäng de får, men ta först på säkerhetsbältet så du inte slår dig när du faller omkull av förvåning!/Skvitt

 4. 4 superzeke mars 23, 2011 kl. 2:12 f m

  Ja den där Riviere har jag minsann ett ”ont öga” till också. Hemsk människa.En sak som jag mer och mer undrar över när det gäller dessa toppolitiker är…..vad strävar de egentligen efter?? Vad vill de uppnå som gör det värt att gå över lik. Vad driver dem?Vad vill de med sina liv…..kan de någonsin känna genuin glädje.Sådana där funderingar får jag alltmer. Men det är olösliga gåtor för mig.Janne

 5. 5 Kao mars 23, 2011 kl. 2:22 f m

  (Tumme för ett saftigt och mycket bra inlägg.)Riviera och Moderaterna har rätt. *Den stora massan* har tydligen fel, eftersom vi inte är på det sätt som förväntas av oss, utifrån det statiska regelverk Alliansen satt upp i bl.a sjukförsäkringsfrågan. Vi är oförskämda nog att inte fungera som de har bestämt att vi ska. De sjuka och arbetslösa är enbart irritationsmoment för Alliansen och deras tankegångar.Vad Alliansen och R inte tycks begripa är att de är valda av folket för att serva folket, bl.a med skattemedel när det behövs, som vid sjukdom och arbetslöshet. Det är inte folket som ska serva Alliansen, som sen ka ge pengar i form av sänkta skatter till dem som redan har det gott ställt.Är övertygad om att Reinfeldt & Co förstår precis, men de har en framtoning som om de inte gjorde det. Det är ju så här högerpolitik fungerar och alltid har gjort. Det är ett drag av psykopatiskt tänkande i deras anklagande blickar på ”the small people” 🙂 Blicken är kall och hård, utan känsla och empati.Kao

  • 6 superzeke mars 23, 2011 kl. 4:26 f m

   @Kao”Är övertygad om att Reinfeldt & Co förstår precis, men de har en framtoning som om de inte gjorde det. Det är ju så här högerpolitik fungerar och alltid har gjort. Det är ett drag av psykopatiskt tänkande i deras anklagande blickar på ”the small people” 🙂 Blicken är kall och hård, utan känsla och empati.”Ja exakt.Ingen normalt funtad människa kan ju leva som de gör, det skulle inte gå att sova eller ens fungera på dagen eftersom samvetet skulle plåga en så man blev helt ställd.Det måste helt enkelt fattas dem något.Psykopati är just en sådan psykisk störning som är så svår att förstå. Alla andra psykiska besvär är det lätt att förstå och leva sig in i. Men inte psykopati.Men det måste ju helt enkelt vara så att de inte har någon som helst empatisk förmåga.Annars så skulle de inte kunna fungera.Janne

 6. 7 skvitt mars 28, 2011 kl. 1:46 f m

  Skvitt ska ta ett historiskt exempel på de besuttnas förvrängda logik och inskränkta tankesätt. Det går tillbaka till amerikanska inbördeskriget som 12 april i år inleddes för exakt 150 år sedan. Illustrerad Historia uppmärksammar detta i flera artiklar i senaste numret, 6/2011. Därur hämtas följande rader:”Om fem miljoner negrer släpps lösa i sydstaterna, vilken situation kommer då vårt samhälle att hamna i om inte orättvisor och förtryck?””Nu är det dags att vi frigör oss från nordstaterna. Hellre riskera ett inbördeskrig än orättvisor och förtryck.”Sug på den! Enligt Illustrerad Historia skrevs detta i en ledare i en icke namngiven tidning i Charlston.Vi kan ju knappast inbilla oss att graden av moral och verklighetsförankring hos dagens slavdrivare ska vara bättre än dåtidens när det trots allt är samma avgrund mellan klassernas levnadsförhållanden och när slavdrivarna än i dag får sin rikedom av de som arbetar i sitt anletes svett under ok och piska för att skapa deras välstånd./Skvitt

 7. 8 Megapax mars 28, 2011 kl. 2:14 f m

  Detta är en sann repris i finare utrensning av sjuka och handikappade som inte tillför arbetskraft i moderat..marknads-och tillväxtpolitik som Nazisterna gjorde under andra Världskriget.De använde CYANID som största verkningseffekt..för att få slut på alla ”onyttiga” i deras ögon och som idag införs av moderatpolitik fast på ett ”finare” sätt.Allt går ut på att ”stifta lagar som skapar en affärsmöjlighet” inget annat!! och att lagen går med vinst!Och det gör inte sjuka,gamla, handikappade i deras sk. Marknad och tillväxt politik.Så därför rationaliserar de bort dem på ett finare sätt än koncentrationslägren..det blir ”utförsäkringsläger” till de som inget har..i väntan på döden. På ett långsammare sätt.Megapax

  • 9 skvitt mars 28, 2011 kl. 2:26 f m

   Synd man inte kan ge tummar åt kommentarer!/Skvitt

 8. 10 Megapax mars 28, 2011 kl. 3:26 f m

  Så alla instanser blir baracker indelade i olika FAS- nummer..Barack nr:3 blir alla som ingår i FAS3..Och alla sk. ”frivilliga” i försvarsmakten blir militärer för Svensk säkerhet. 18-35 år som får ett arbete och blir vakter på heltid och alla får en blå medalj där det står M på och svenska flaggan insydd på HÖGER armen..för att hålla knas på dessa så ingen smiter. Och innan de som ingår blir utförsäkrade får ett chip på HÖGER handen med ett nummer för mer säkerhet hur många de är och vem de är.Sen en amrikansk stjärna som de får sy dit så alla vet i vilken FAS och barack de tillhör..sen är den ”slugiltiga” utförsäkrings lösningen löst..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: