En nystart för vänstern ….. äntligen!!


Jag börjar bli försiktigt optimistisk på en nystart för vänstern. Socialdemokraternas val av Håkan Juholt som partiledare känns som ett riktigt bra val. Äntligen någon som inte tillhör dessa betongklossar och verklighetsfrämmande ledare som framträtt efter Olof Palmes död. Juholt påminner i mångt och mycket om vår ”starke man” i Göteborg, Göran Johansson. En riktig buffel men ändå väldigt populär och folkkär.
Nå, nu känner jag inte till Håkan Juholt alls så mycket men att vänstern behöver en folkkär buffel med hjärtat till vänster är jag helt övertygad om. Tiden får utvisa om han är en sådan man.


Men det räcker inte med en buffel, vi behöver också en kunnig ekonomisk talesman. Detta har vi redan i Lena Sommestad som verkar oerhört bra insatt i ekonomi. Hon förstår också vikten av själva penningsystemet vilket det verkar vara få politiker som gör. Vi behöver henne.

Sedan så behöver också socialdemokraterna samarbeta med vänsterpartiet och verkligen ta till sig deras förslag om statligt styrda banker. Detta är en kärnpunkt för om vi låter de marknadsstyrda bankerna styra och ställa som de vill så kommer ingen vänsterpolitik i världen att kunna gå att genomföra.
Egentligen så behövs det en riktig penningreform där staten själv skapar alla pengar men statligt styrda banker är i varje fall en bra början.


Annonser

4 Responses to “En nystart för vänstern ….. äntligen!!”


 1. 1 HEMIMAMMA mars 14, 2011 kl. 3:58 f m

  Vi är 100%-igt överens. För första gången sedan valet känner jag hopp och det räddade min helg.Hemikram och tumme och glädjeyra!! och jag har läst på om mannen ifråga. Han är bästa ledaren möjlig.

  • 2 superzeke mars 14, 2011 kl. 4:23 f m

   Ja det behövs en bra ledare, jag blev otroligt förvånad när denne man steg fram.Stark karisma, helt olik de andra dönickarna,Missa inte Ulla Anderssons video längst ner, viktig viktigt.HörsJanne

 2. 3 HEMIMAMMA mars 14, 2011 kl. 4:54 f m

  Jo jag såg detta i somras vid Almedalen… och visst har hon rätt… jag hade glömt bort klippet…Bra att du letar upp allt =0)Hemikram ♥

 3. 4 trerk mars 14, 2011 kl. 7:06 e m

  Hoppet står till Juholt. Läste att många ledande sossar var kritiska mot att han blev partiledare. Dom vill vrida socialdemokratin mer till höger. Och det vore dödsdomen för socialdemokratin.Skall titta på klippet senare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: