NEJ! Jag vill inte höja skatterna!/ Solidaritetstanken./Trerk


Vi som ägnar oss åt att försvara välfärdssamället och kämpar mot alliansens brutala rivning av välfärden, blir ofta beskyllda för att vara skattehöjare. Men jag vill inte höja skatten, jag vill återställa den!

Nu kommer alla att gapa sig blåa i ansiktet att det är samma sak, men det är inte det om man använder alliansens retorik. Och det tycker jag att jag skall ha rätt till.

Är det nån som kommer ihåg den chockartade höjningen av A-kasse avgifterna 2006?  Ingen från Alliansen vill komma ihåg, då vissa löntagare fick en höjning på flera hundra procent om man räknar in rätten att dra av för densamma i deklaratione, samtidigt togs bort.

Men alliansen kommer säkert ihåg den så kallade ”sänkningen”, som man genomförde i och med höstbudgeten 2007. Då ”sänkte” Alliansen A-kasse avgiften med några procent, men A-kasse avgiften ligger fortfarande högt över nivån som gällde före 2007.

Så om jag vill återställa skattenivåerna, så är det ingen skattehöjning, utan enbart ett återställande till en mer rimlig nivå, för att vi skall kunna behålla välfärden och slå vakt om att dom svaga och sjuka har rätt till ett värdigt liv.

Annonser

19 Responses to “NEJ! Jag vill inte höja skatterna!/ Solidaritetstanken./Trerk”


 1. 1 superzeke mars 12, 2011 kl. 9:47 e m

  Ja frågan är hur det fungerar, slopa avdragsrätten för fackföreningsavgiften och ersätt den med Rut-avdraget. Plocka in avgifter för sjukförsäkring men betala inte ut några sjukpengar utan använd dessa till skattesänkningar istället o.s.vRiksrevisionen riktar skarp kritik emot regeringens budgetpropositionen för 2011. Den är helt enkelt omöjlig att förstå…..se här (där man även kan ladda hem Riksrevisionens rapport som Pdf)http://networkedblogs.com/ffbJBoch ytterligare här…..http://rod.se/ekonomi-skatter/sv%C3%A5rare-granska-regeringens-finanspolitikJanne

  • 2 trerk mars 13, 2011 kl. 3:58 e m

   Tack för länkarna! Dom är verkligen läsvärda

 2. 3 kaoskatta mars 13, 2011 kl. 12:34 f m

  jag tror inte skatterna skulle behöva höjas nåt särskilt om man bara omfördelade pengarna till välfärd i stället för att ösa orimliga summor över politker och andra maktens män och kvinnnor.

  • 4 trerk mars 13, 2011 kl. 1:04 e m

   Nä, några chockhöjningar är det inte frågan om.

 3. 5 ThomasWu mars 13, 2011 kl. 8:58 f m

  Jag håller med!! Låt oss återställa skattenivån till den ursprungliga folkhemstanken. På 50-talet var väl skatten runt 20%. Så jag håller med – återställ skatten till den ursprungliga folkhemsnivån!!

  • 6 trerk mars 13, 2011 kl. 9:52 f m

   För min del kan vi betala 0 kronor i skatt, under förutsättning att dom sjuka kan vara hemma och vara sjuka, våra åldringar får sin vård, att skolorna får ekonomiska resurser osv.Med andra ord. Så länge vi inte behöver montera ner välfärden så kan skatten var på vilken nivå som helst.Men kanske du förespråkar nåt annat som Alliansen har i sin dolda agenda?

 4. 7 portolanseglaren mars 13, 2011 kl. 9:46 f m

  -Jag förstår din poäng: alliansen, som äger 90% av medierna, tillåts ljuga och skönmåla hur mycket som helst.-Vad gäller skatterna så finns allmänt utbrett en enorm okunskap. Folk går omkring om tror att marginalskatterna bygger välfärden, att det är deras mer eller mindre surt förvärvade inkomst som skattas bort till välfärden. Så är det inte.Lyssna nu, alla som orkar läsa det här, och glöm det inte:De ynka hundralappar du -eventuellt, det vill säga om du tjänar mycket – betalar i statlig inkomstskatt är vad du, som tjänar mycket, lägger ner på den gemensamma välfärden för alla. Folk är dessutom så okunniga att de tror att de miljarder Högern låter sprida ut bland löntagarna, dessutom omvänt proportionellt mot lönen, att de miljarderna kan tas ur statskassan utan att det får konsekvenser för alla medborgare på sikt. Visst, Moderatregimen, har sålt ut statlig egendom, ofta till underpriser, för att finansiera sin ansvarslösa politik, något det förhoppningsvis är stopp på från och med nu. Moderatregimen är inte i majoritet i riksdagen utan får hoppas på turen, att kissnödiga vänsterpartister inte hinner fram till manometerknapparna.Alltså: Många små penningbäckar ur alla transaktioner bygger upp den gemensamma välfärden, det är inte den statliga inkomstskatten som gör det. OK, Nu är det dags att glömma allt vad jag sagt och återgå till att gnälla på höga skatter.

  • 8 trerk mars 13, 2011 kl. 10:14 f m

   Tack för en utmärkt kommentar! Hoppas att fler inser att värdet i denna kommentar.

 5. 9 ThomasWu mars 13, 2011 kl. 12:36 e m

  @ PortolanseglarenAnsvarslös politik? Hur menar du? Sverige är en av Europas starkaste ekonomier och vi har den högsta tillväxten. På vilket sätt skulle det vara ansvarslöst?

 6. 10 portolanseglaren mars 13, 2011 kl. 3:44 e m

  Thomas Wu missar poängen, men OK, lite hjälp för att läsa tolka det finstilta till ThomasWu:http://www.ekonominyheter.se/nyheter/regeringen-salde-vasakronan-for-billigt,58004”I borgerliga kommuner och landsting står personal på kö för att ta över kommunal verksamhet till vrakpris. Men är det ens lagligt? Regeringen börjar bli trängd i frågan.”http://svt.se/2.74303/1.940081/salja_ut_kan_vara_olagligt?lid=puff_1340770&lpos=extra_1

 7. 11 ThomasWu mars 13, 2011 kl. 8:44 e m

  Det är nog Portolanseglaren som är just ute och seglar när han påstår att Alliansen skulle driva en ansvarslös politik. Uppenbarligen läser han bara det han vill läsa och blundar för det han inte vill se.En gammal god vänstertradition för övrigt…..

 8. 12 HEMIMAMMA mars 14, 2011 kl. 3:59 f m

  Bra inlägg och tumme!

 9. 13 FGGGMF mars 18, 2011 kl. 4:40 e m

  Om vi nu skall vara så bokstavstrogna, så representerar jag väl alliansen som den FP jag är.Jag kommer mycket väl ihåg ”chockartade höjningen av A-kasse avgifterna 2006″Därmed avslöjas lögnen ”Ingen från Alliansen vill komma ihåg” ganska väl.Man skall vara väldigt försiktig med ord som aldrig, alltid, ingen , alla.Eftersom det bara krävs ett enda undantag för att det skall bli en lögn 😉

  • 14 trerk mars 18, 2011 kl. 4:53 e m

   Alldeles korrekt. Jag skulle ha skrivit Alliansens företrädare i ansvarig ställning i regeringen, alternativt, dom flesta från alliansens sida.

  • 15 superzeke mars 18, 2011 kl. 5:31 e m

   @FGGGMFJo men detta var precis vad vi behövde…..undantaget…..som bekräftade regeln.Vi är så tacksamma för detta…..-:)

  • 16 skvitt mars 18, 2011 kl. 5:44 e m

   Rätt roligt: vi har (S), uttalas ”ess”vi har (V), uttalas ”ve”vi har (C), uttalas ”se”vi har (M), uttalas ”em”vi har (KD), uttalas ”kåde”vi har (SD), uttalas ”essde”vi har (MP), uttalas ”empe”Glömde jag nåt?Jo, vi har (FP), uttalas ”ffffffp”! Hur kan man fara en ffffpare?Och att vara en bokstavstrogen ffffffpare! Jösses vad jag garvar åt detta!Förlåt att jag skämtar med dig FGGGMF!Vad vore livet utan lite humor?;-)/Skvitt

 10. 17 FGGGMF mars 18, 2011 kl. 4:58 e m

  Precis, eftersom jag är så dålig att diskutera politik så lever jag på mina humoristiska gerillaattacker 😉

  • 18 trerk mars 18, 2011 kl. 5:05 e m

   Gerillaattacker är fullt tillåtna. Men det kan också bero på vem som utför dem. Du tillhör dom som kan utföra dom med finess 🙂

 11. 19 skvitt mars 18, 2011 kl. 5:36 e m

  Skatt efter bärkraft!Under det mottot kunde man skattebefria alla pensionärer, arbetslösa och socialbidragstagare. Sänka skatten för låginkomsttagare och konfiskera allt över 60.000 av lönen varje månad för höginkomsttagare. Klarar de sig inte på det får de väl lära sig att hushålla!Sen kan vi börja tala jämlikhet!Till exempel varför inte alla har samma inkomst, samma skyldigheter och rättigheter och varför alla inte har samma demokratiska inflytande! Sen, när vi har tiden, orken och kraften, kan vi solidariskt starta och driva folkbildningscirklar och studera vad som driver sådana empatiskt efterblivna egocentriska individer som Mubarak, Gadaffi, Carl Bild, Anders Borg och Fredrik Reinfeldt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: