Varför skriver jag här?/ Solidaritetstanken./Trerk.


Humanitet är ett ord som har tagits bort ur SAOL, medmänsklighet är ett ord som raderats ur politiken, välfärden tillhör numera svensk historia. Våra barn får ärva ett Sverige där egoism och cynism är hedersord och där solidaritet är ett skällsord, som använts av det sovande folket.

Därför måste vi som fortfarande kommer ihåg vad solidaritet egentligen står för, kämpa vidare. Vi får på inga villkor ge upp vår kamp för ett samhälle där dom svaga och sjuka har rätt till ett liv i värdighet. Just nu gör alliansen allt för att rycka undan den lilla tryggheten som finns kvar. Alliansens offer är många, men man blundar från regeringens sida. Man blundar, man gömmer sig bakom löften om parlamentariska utredningar, som alla vet, inte leder nånstans när det gäller det Nya Regelverket. Dom tre små lakejerna, Maud, Göran och Jan, lovar ofta att man skall göra det ena och det andra, men dom glömmer att dom är just bara det, lakejer. Det är Reinfeldt och Borg som slår an taktpinnen!

Att få leva ett liv i stilla lugn är ytterst få förunnad och jag är inget undantag. Alla har vi och kommer att få uppleva stunder av sorg, men även stunder av sprudlande glädje, likt en vårbäck som bryter isens förlamande täcke. De är dessa stunder som uppväger de mörka stunderna i en människas liv, och dom är i majoritet. Att kunna se framåt, att äga en framtidstro, att få ynnesten att ha hoppet kvar om att det skall bli bättre. En tro på förändring, en tro på att dom goda krafterna skall övervinna dom onda. Den förändringen måste vi alla hjälpa fram.

Att tro att man skall klara sig undan detta inhumana regelverk är en utopi. Det räcker med ett ögonblicks ouppmärksamhet så är olyckan framme. Efter 450 dagar är du frisk, oberoende vad läkarna säger, för det är det Nya Regelverket som avgör det. En olycklig gen i din kropp kan ställa till dt så att du ständigt går runt med värk i kroppen, du kan gå in i den berömda väggen, du kan drabbas av psykiska besvär efter händelser som du inte kan påverka!

Det drabbar inte mig! Det är ett önsketänkande, det kan drabba vem som helst, när som helst!

Därför måste Moderaternas inhumana synsätt på dom svaga och sjuka stoppas. Och det finns bara ett sätt! En ny  regering, som förstår vad solidaritet betyder. Jag har inte hört varken Reinfeldt eller Borg ta det ordet i sin mun. Sveriges finanser går bra, regeringen redovisar lysande siffror för statsbudgeten.

Men det är dom sjuka,arbetslösa och ungdomarna som betalar priset. Dom hamnar i utanförskap och deras framtidstro finns inte. I synnerhet ungdomarna drabbas hårt, all deras ungdom handlar om att försöka slå ihjäl en meningslös fritid. Och moderatregeringen och övriga politiker undrar vad som är fel!

Upplopp, skadegörelse och missbruk är facit av den förda politiken. För har du ingen framtidstro, så har du inget att förlora heller. Kriminella gäng rekryterar hejdlöst bland ungdomarna och får många nya medlemmar. Invandrarfientliga partier växer, och får nya medlemmar bland ungdomarna. Varför undrar politikerna? Jo, därför att där får dom uppleva gemenskap, dom slipper utanförskapet, dom betyder nånting!  Nackdelen är att dom blir allt mer samhällsfientliga, dom bygger en framtid på kriminalitet och missbruk!

Och allt detta bara för att den moderatledda regeringen har ett mantra: Sänkta skatter för dom högavlönade ger mer jobb!  Och räcker inte det så anställer vi fler poliser!

KGV

13 Responses to “Varför skriver jag här?/ Solidaritetstanken./Trerk.”


 1. 1 skvitt mars 5, 2011 kl. 9:16 f m

  Jo, vem som helst kan drabbas oavsett ålder. Därför angår det oss alla. Vi har en gång i tiden jobbat upp en välfärd. Och så kommer Alliansen och monterar ned alltsamman, utan att säga i valrörelsen att det var detta de skulle göra.Det enda de har snackat om är sänkta skatter. Kanske fick de röster på det av folk som inte funderat på varför man betalar skatt.Mycket bra inlägg. Tumme och kram!/Skvitt

 2. 2 trerk mars 5, 2011 kl. 10:31 f m

  Vi måste slå vakt om det lilla som är kvar av välfärden, så vi har en liten plattform att starta om ifrån.

  • 3 skvitt mars 5, 2011 kl. 10:35 f m

   Sant!/Skvitt

 3. 4 Greenbacks mars 5, 2011 kl. 12:14 e m

  Bra skrivet! Men tyvärr så är det ju ingen större skillnad mellan höger och vänstern. Det har blivit en åtskillnad mellan ekonomi i kronor och liv i hjärtslag. Hjärtat är borttaget från kalkylen och ekonomismen grundar sig inte på att skapa ett så välmående samhälle som möjligt. Ett ekonomiskt system grundat på att suga ut maximalt från sin nästa och få alla att tro att detta är sant är ett sjukt system.Därför är inlägg som detta så viktiga så att vi kan skapa en ekonomi grundat på hjärtat istället för på kvacksalveriyrket nationalekonomins lobotomerade egoistiska lekstuga.

  • 5 skvitt mars 5, 2011 kl. 6:20 e m

   Den kommentaren hurrar Skvitt för: hurra, hurra, hurra!/Skvitt

 4. 6 trerk mars 6, 2011 kl. 5:37 e m

  Politiken börjar alltmer suddas ut och bli en grötig massa. Politikerföraktet ökar och det är ett hot mot demokratin!

  • 7 skvitt mars 7, 2011 kl. 12:57 f m

   Ja, skillnaderna minskar och det talas inget om ideologi nu för tiden. /Skvitt

 5. 8 Pluppa mars 7, 2011 kl. 1:33 f m

  Om fler skulle våga titta in till vänsterpartiet så skulle folk se solidaritetstanken ochse att den lever.Det var många år sedan Sossarna använde sig av det.Det kom över Monas läppar i valrörelsen,tack vare Ohly!Efter det har jag inte hört henne uttala ordet alls!Vänsterpartiet har ett bra program,men tyvärr släpps vi inte fram i media………medvetet?!Bra inlägg!Kram/Pluppa

  • 9 skvitt mars 7, 2011 kl. 1:30 e m

   Jag tillåter mig döma ut vänsterpartiet som ett revisionistiskt parti. Vad arbetarklassen inte behöver är revisionism och parlamentarism. Dock: så länge den politiska medvetenheten hos arbetarklassen är så låg som den är i dag så kan en så kallad vänsterpolitik vara en fördel för arbetarklassen. I vänsterpolitiken finns ju empati och solidaritet. Men ett systemskifte kan inte ske med våra mest vänsterorienterade partier så länge de hänger sig till att verk på bourgeoisiens arena; borgerskapets parlametaristiska system.Vi måste inse det!Hur ska klassen agera?Ska den pyssla med småaktiga reformer eller ska den resa sig och kasta kull härskarklassen?Kram!/Skvitt

 6. 10 HEMIMAMMA mars 7, 2011 kl. 3:13 f m

  Ja, vänsterpartiet har det ordet och stoppade det i munnen på Mona Sahlin, innan hon så brutalt sålde ut hela arbetarklassen och allt Palme stod för när hon blev uppsagd…Men räcker det? Hur ska vi får fram starka ledare?

  • 11 skvitt mars 7, 2011 kl. 1:32 e m

   Rösta på Hemimamma!Hon är en idog kämpe! Kanske hon eder oss i morgon på barrikaderna!Kamp!/Skvitt

 7. 12 Pluppa mars 7, 2011 kl. 3:38 f m

  Jaa Hemi………..det är vänsterpartiets ord!Persson tog sossarna åt höger och därför är vi där vi är idag!Om fler ”vågade” rösta på vänsterpartiet,så skulle vi gå åt ”vänster” igen!Kram/Pluppa

  • 13 skvitt mars 7, 2011 kl. 1:38 e m

   ”Om fler ‘vågade’ rösta på vänsterpartiet,så skulle vi gå åt ‘vänster’ igen!”Visst, det är sant! Men den egentliga makten består likväl inom den borgerliga härskarklassen!Vilket mål har vi?Den frågan måste vi ställa oss!Därefter: Hur når vi dit?Kram och kamp!/Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 28,826 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: