Att skriva om Twitter utan kunskap!


Det hör till ovanligheterna att Skvitt skriver om något han saknar kunskap. Har det alls hänt? Han tror inte det. Men fel, det kan Skvitt ha, och det är bara att påpeka det. Sådant tar Skvitt tacksamt emot. Och han kanske inte vet allt! Nej, så klart att han inte vet allt, vem gör det?

Det finns så mycket man borde veta och hur man än jobbar på för att lära sig mer, så lär man sig inte ens en bråkdel av det som man borde veta. Den enda visdom som kommer med tiden är insikten om hur lite man vet. Det är dock alltid något!

Nu ska Skvitt hoppa in och skriva på en dag som inte är hans egen, på förfrågan från den som egentlgen är dagens skribent. Det handlar om ett förhinder. Och då hjälper Skvitt till, om han kan. Det handlar om solidaritet. Och solidaritet är hela meningen med tillkomsten av SOLIDARITETSTANKEN.

Hur skulle det se ut om vi som skriver på SOLIDARITETSTANKEN inte ens skulle kunna vara solidariska med varandra?

Så nu ska Skvitt skriva om något han alltså inte kan något om!

Skvitt ska skiva om Twitter!

En sak har Skvitt förstått: Twitter är ett kraftfullt vapen om det används på rätt sätt. Och det kan användas av vanligt folk för vanligt folk, till exempel för att sammankalla till demonstrationer eller för att få ut information till såväl människorna som de stora medierna. Vi måste därför lära oss att använda det. Och Skvitt sitter nu på skolbänken, samtidigt som han lägger ut länkar till hans undervisningsmaterial, kurslitteraturen – om man så vill.

Skvitt fick en länk av Medapax.

Den gav det grundläggande.

Därefter hittade Skvitt denna informativa text, som väl sammanfattar det mesta:

”För er som är obekanta med Twitter: Det är alltså en tjänst där man skriver korta meddelanden (max 140 tecken) om valfritt ämne och detta visas sedan för alla som följer ens uppdateringar samt på Twitters publika lista av uppdateringar.

Hela floden av meddelanden är också sökbar via Twitter Search, och när något inträffar är folk ofta snabba att använda sig av ”hashtags” (eller tecknet ”brädgård”, ”#”, på svenska) framför vissa relevanta ord. I det här fallet la folk till #mumbai i alla sina meddelanden och på så sätt skapades en kanal som ständigt uppdateras med det senaste folk sagt om händelseutvecklingen.

Om man följde exempelvis CNN och Twitter-uppdateringarna samtidigt så blev det snabbt uppenbart att man via internet låg mellan 15-60 minuter före med i princip alla nyheter.

Något som t ex uppskattades oerhört av de på Twitter som ena stunden desperat vädjade efter information om en bröllopsfest som var inblandad i ett gisslandrama (”I’m a friend of the bride!!”) men som ganska snart fick en ström av bekräftade källor på att alla hade klarat sig oskadda.

Länk: #mumbai på Twitter.com”

Citatet ovan finner ni här och det rekommenderas att läsa hela texten.

Det citatet visar klart och tydligt hur användbart Twittwer faktiskt är! Och Twitter har spelat, och spelar en stor roll i folkresningarna i Nordafrika.

Meningen med SOLIDARITETSTANKEN är att få bort vår regering. Den slaktar nu i rasande fart det som är kvar av det så kallade FOLKHEMMET. Den rustar ned våra sociala skyddsnät och den säljer ut statlig egendom. Den privatiserar allt som kan privatiseras med förevändningar som ”valfrihet”. Det sanna skälet är emellertid att erbjuda hugade penningstinna spekulanter att sko sig på fler sätt. Alltså att utöka kapitalisternas domäner, habitat om man så vill. Det kan också beskrivas som att regeringen ger de penningstinna rovdjuren större jaktmarker och bytet är du, jag och folkflertalet.

Alla bytesdjur måste bli bättre på att försvara sig. Eller bättre på att fly undan. Eller bättre på att gömma sig och att bättre kamoflera sig.

Vi, folket – bytesdjuren i en kapitalistisk värld, vi kan inte kamoflera oss, gömma oss eller fly. Då måste vi istället försvara oss – ta kamp! Vi måste protestera och hävda oss, protestera och argumetara emot. Vi måste avslöja rovdjuren och därför finns SOLIDARITETSTANKEN. Här kan vi dra ned byxorna på vår arbetarfientliga regering och avslöja den varg som försöker ikläda sig fårakläder.

Men det räcker inte!

Vi måste göra som man gör i Nordafrika. Vi måste göra som man nu åter igen har börjat göra i Kina! Vi måste ut på gator och torg! Vi måste ge luft åt vår indignation, kräva vår rätt och kräva alliansens avgång medan det finns någon välfärd kvar!

Det är här Twitter kommer in i bilden. Det är därför Skvitt nu har satt sig på skolbänken. Och Skvitt är nog inte ensam om att känna behovet att lära sig att använda detta kraftfulla vapen.

Du som ännu inte, liksom Skvitt, känner dig bekväm med Twitter, sätt dig på skolbänken, sök på nätet, dela med dig av bra länkar i kommentarer nedan. Och du som redan kan mycket, dela med dig av kunskaperna och tipsa om var vi kan lära oss mera!

Det är nya tider, nya media och nya tekniker och vi måste följa med och tillägna oss de möjligheter som finns. Det går inte an att bara drömma om en revolution.

Vi måste agera nu!

Nordafrika har visat vägen och lärdomen är att ickevåld är svårt att möta från maktens sida. Och ickevåld kan mötas med våld, det har Gadaffi visat. Och då svarar folket med att beväpna sig. Rovdjuren bestämmer vad som gäller. Men låt oss börja med Twitter! Låt oss kalla samman till protestmöten! Låt oss samlas på gator och torg!


UPPDATERAT!

En av kommentarena, superzekes, ledde till en uppdatering av inlägget. En video från den grymma naturen, men där bufflarna visar oss vad folket bör göra, nämligen lita på sin enade styrka.

Det ser hemskt ut i Sverige i dag, precis som i videon. Men med förenade krafter kan vi ändra på det, precis som i videon!

http://www.youtube-nocookie.com/v/LU8DDYz68kM?fs=1&hl=sv_SE


Registrera Twitter-konto

Twitter sökmotor

Twitter help center

Annonser

12 Responses to “Att skriva om Twitter utan kunskap!”


 1. 1 HEMIMAMMA mars 3, 2011 kl. 11:53 e m

  ”Nu ska Skvitt hoppa in och skriva på en dag som inte är hans egen, på förfrågan från den som egentlgen är dagens skribent. Det handlar om ett förhinder. Och då hjälper Skvitt till, om han kan. Det handlar om solidaritet. Ochh solidaritet är hela meningen med tillkomsten av SOLIDARITETSTANKEN.”Jag har inte ord att uttrycka vad detta betyder för mig… ♥ TACK

  • 2 skvitt mars 4, 2011 kl. 12:13 f m

   Du citerade mig innan jag hittat och rättat stavfelen, men det är OK. Jag, till skillnad från Reinfeldt & Co, är glad att kunna utföra en solidarisk handling.Kram, sköt om dig, må gott! Känn stöd bland de som älskar dig!/Skvitt

 2. 3 HEMIMAMMA mars 4, 2011 kl. 12:18 f m

  Ber om ursäkt för att jag var snabb… =0)Jag hämtar mig så småningom, det gör jag alltid, men jag kan behöva några dagar…Behöver skaffa mig distans, men aktioner att stoppa Kettu kommer att vidtas på något sätt.Jag hoppas att du och alla andra inser att jag skulle göra samma sk för er alla?Känn min kärlek till er alla ♥

  • 4 skvitt mars 4, 2011 kl. 12:49 f m

   Snabbhet är en tillgång i de flesta fall och när det är bra att inte komma genast får du lista ut själv!;-)Hoppas den ”lista-ut-uppgiften” får dig att må lite bättre!Jättekram på alla världens språk!/Skvitt

 3. 5 HEMIMAMMA mars 4, 2011 kl. 1:05 f m

  MYCKET BRA SKRIVET OCH VIKTIGT!!Under detta kapitel faller också Facebook och hur man på samma kraftfulla sätt kan använda sig av det och alla de som vill påverka folket kan organisera sig på Facebook, tex i ”Hemimammas vänner”Jag kan inte tillföra så mycket mer än att skriva under på hur kraftfullt, bloggar, twitter och Facebook är.Hemikram

  • 6 skvitt mars 4, 2011 kl. 2:19 f m

   FB vill jag inte vara med i, som du vet.Kram och tack för omdömet!/Skvitt

 4. 7 superzeke mars 4, 2011 kl. 3:08 f m

  Snyggt jobbat skvittSituationen med politiken och medborgarna får mig att tänka på ett naturprogram jag såg en gång.Det var två lejonhonor som skulle försöka få ett byte ifrån en stor buffelhjord. Till sist så tog buffelhjorden till flykten så att lejonen lätt kunde få tag på en liten buffelunge.Då tänkte jag så här…..tänk om bufflarna bara hade kunnat förstå vad de hade kunnat göra.Ett lejon skulle inte ens kunnat rå på en av de vuxna bufflarna, snarare tvärtom.Bufflarna hade bara kunnat kunnat jaga iväg lejonen utan något som helst besvär.Bara de gjort gemensam sak av detta.Men detta insåg inte bufflarna utan tog till flykten istället.Är det inte lite grand på det viset som vi medborgare fungerar nu, som bufflarna alltså.På tal om twitter, är inte det sådant som man använder på mobiltelefon eller??Kanske i så fall för skaffa mig en sådan där modern mobil.En sådan där med kamera och Internet alltså -:)Janne

  • 8 skvitt mars 4, 2011 kl. 4:22 f m

   Man kan väl twittra ÄVEN med sådan mobil, men jag har ingen modern. Men så klart på Internet.Det finns en video på tuben där bufflarna faktiskt går till motangrepp istället!Här är det:http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kMDå får jag en idé om att lägga in filmen i inlägget. Jag uppdaterar, såldes.Tack för beröm!

  • 9 superzeke mars 4, 2011 kl. 2:36 e m

   Häftigt med bufflarna, hoppas ”den lille” klarade sig något så när.Har bara en mobil som man kan ringa och SMSa på (som jag nästan aldrig har på)Är lite gammalmodig där -:)Vi får bli bufflarJanne

  • 10 skvitt mars 4, 2011 kl. 6:18 e m

   ”Vi får bli bufflar”.Ja, det var ungefär så jag menade. De visar oss vägen./Skvitt

 5. 11 Maria de Suède mars 4, 2011 kl. 6:31 e m

  Bra text! Jag skriver ju mest pà; http://utlandssvenska.wordpress.com/Särskilt när det gäller politik! Funderar pà att gà tillbaka till politiken pà Parisiska, men är för upptagen med teatern just nu… Tumme! Trevlig kväll!

  • 12 skvitt mars 4, 2011 kl. 6:55 e m

   Tack för uppskattningen!Kikar in ibland på din blogg. Den rekommenderas!Kram!/Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: