Skenheligt hyckleri av USA, FN och EU


Idag så läste jag en bra ledare av Torgny Persson på Liberty Silver. Han brukar vanligen inte skriva om politik men idag så var han tydligen riktigt förbannad. Återger här ledaren i sin helhet…..under ledaren en video om hur oljan blev till till s.k Petrodollar den varit sedan början av 1970 talet.

”Skenheligt hyckleri

Mittenpolitisk träskpolitik intresserar mig inte men jag måste göra ett undantag vad gäller kommentering politiska uttalanden eftersom jag är förbannad.

Sent omsider när det redan står klart att diktaturerna i Nordafrika och Mellanöstern kommer falla har FN, EU och USA börjat fördöma dem. Samtidigt har befolkningen blivit torterade och förtryckta i decennier under tystnad.

Det s.k. världssamfundet har hyllat stabiliteten. Låt ledarna förtrycka folket bäst de vill, bara vi får olja. Oljemiljarder till ledarna som roar sig på lyxjakter samtidigt som polisen sätter skräck i befolkningen. Perfekt om USA, FN och EU får sin vilja igenom.

Är Saudiarabien modellandet kanske?

Var är fördömandena av Saudiarabien? Politiker verkar gilla studieresor. Gärna Nya Zeeland, Brasilien eller studie av vattennivå på Maldiverna. Jag uppmanar varje västerländsk politiker till saudiarabisk studieresa för att leva som lokalbefolkningen. På så vis kan de bilda sig kunskap om hur våra oljemiljarder spenderas. Totalt förtryck. Religiös polis under Sharia-lag med dödsstraff för homosexualitet. Allt förbjudit för kvinnor inklusive att åka buss, vistas med en man annan än make, far eller bror och lämna landet utan makens tillstånd.

Utan empirisk erfarenhet verkar Iran som himmelriket jämfört med Saudiarabien. I Iran finns vad jag förstår viss rörelsefrihet och viss religionsfrihet under konstitutionen medan det i Saudiarabien råder totalt förtryck. Men eftersom shejkerna i Saudiarabien låter sig mutas yttras aldrig ett ord om det totala förtrycket som råder där. Politiker är skenheliga hycklare.

Med vänlig hälsning
Torgny Persson
Liberty Silver AB”

Här följer dessutom en video där John Perkins berättar hur han som ”ekonomisk torped” (hitman) under hot tvingade fram det avtal som är grundläggande för det som händer nu. Avtalet med Saudarabien om att OPEC var tvungen att sälja all olja i USA dollar. Han redogör också för Irak-krigen och en del annat.


Annonser

11 Responses to “Skenheligt hyckleri av USA, FN och EU”


 1. 1 HEMIMAMMA februari 28, 2011 kl. 1:47 e m

  Trevligt att se dig fylla din plats på detta utmärkta sätt!Just nu är jag VÄLDIGT nöjd att jag bjöd in dig! =0)Hemikram och tumme!

 2. 2 superzeke februari 28, 2011 kl. 2:14 e m

  Kul, tror att Greenbacks har skickat vänförfrågan till oss nu.

 3. 3 ThomasWu februari 28, 2011 kl. 10:08 e m

  Vi kan också konstatera att Mubarak var välkommen medlem i den stolta Socialistinternationalen fram tills för nån vecka sedan. Eller var det två veckor, tiden går ju så fort.Samma sak gällde väl för Tunisiens ledare, Ben Ali?På tal om skenheligt hyckleri alltså…..

  • 4 superzeke mars 1, 2011 kl. 1:34 f m

   Javisst så är det skenheligt. Vet inte om du vill starta någon vänster-höger-argumentation men i så fall så får du argumentera med någon annan. Korruption och förtryck existerar längs hela vänster-höger-skalan. En psykopatisk despot klär sig lika gärna i rött som brunt eller blått. Huvudsaken är att det gagnar hans eller hennes syften.

  • 5 skvitt mars 1, 2011 kl. 3:30 f m

   Sant, superzeke!/Skvitt

 4. 6 Vajra mars 1, 2011 kl. 12:12 f m

  Mmm skrev precis på tv4 forum, naturligtvis publicerades inte mitt inlägg.Journalisten Ekdal suger, varför vågar eller tillåter inte media kritisera Usa öppet och faktiskt prata om det många många tänker? Killen från Ud lämnade sitt jobb pga detta.Usa kommer attackera Libyen och söker på låtsas stöd hos apatiska stendöva FN och EU.Perfekt att ta bort fokus från en kollapsande dollar.

  • 7 superzeke mars 1, 2011 kl. 2:20 f m

   Försökte kolla Ekdals program men de verkar inte ha lagt ut det ännu.USA kommer väl att ta alla chanser för att ta över på något sätt. De är ju inte där för att de är ”hyggliga” och vill stoppa någon massaker. Det de vill är ju att rädda Petro-dollarn och inget annat. Detta är ju enklare att få ”tillstånd” till av FN och EU när det nu råder kaos.Om det lugnar ner sig, Gaddafi störtas och det blir stabilare så blir det ju svårare att få kontroll över Libyen. Det blir ju svårt att köra med sådana lögner som de gjorde för att attackera Irak igen. Jag blev själv lurad av det där med påstådda kärnvapen när det gällde Irak.Janne

 5. 8 tant helene mars 1, 2011 kl. 10:36 f m

  Jag har märkt att det ALLTID händer något samtidigt som det sker något som ska döljas!eller när det behövs en anledning för att kriga någonstans..allting sker för att hålla oss rädda och lättstyrda!ta bara wtc, tror det var ett ”beställningsjobb” för att skräma folk till lydnad,OCH en anledning att kunna kriga i länder som har oljan! alltså dom arabiska!hmmm, hur mycket olja har norge? Kramizar Tant helene

  • 9 skvitt mars 1, 2011 kl. 5:06 e m

   Elfte september var helt säkert ett verk av någon av USA:s 52 underrättelsetjänster. Sannolikt den allra hemligaste. Kanske så hemlig att vi inte ens vet att den finns (en 53:e?)!Har du sett något av alla de program om sprängningsrivning av hus, som då och visas på en del TV-kanaler. Har du tänkt på vilka minutiösa förberedelser som krävs för att få byggnader och skorstenar att falla som man vill? Det krävs experter till det!WTC 1 och 2 föll rakt ned. Det var som om de fäll utefter en lodrät räls!Ett hus hade varit en rent otrolig tillfällighet och två hus är väl en omöjlighet, eller i vart fall mera osannolikt än att få 13 rätt på lotto två veckor i följd!Omöjligt ifall de föll som orsak av brandrelaterad konstruktions-kollaps, vill säga. Speciellt om man betänker att bränderna varken var identiska i sina utbredningar i de bägge huskropparna och heller inte likformigt utbredda inom de enskilda byggnaderna. Dessutom blev skadorna olika när planen flög in i skyskraporna eftersom de flög in olika vinklar mot husen. Och varför föll WTC 7?http://www.youtube.com/watch?v=MwSc7NPn8Okhttp://www.youtube.com/watch?v=972ETepp4GI&feature=fvwrelhttp://www.youtube.com/watch?v=8T2_nedORjw&feature=relatedHär har AFTONBLADET samlat sina artiklar:http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/attackhistoria.htmlDet finns alldeles för mycket att peka på som är helskumt i denna händelse från 2001 för att inte ifrågasätta den officiella versionen:http://spekulanten-tanten.blogs.se/2007/12/25/the_greate_puzzle_of_9~3489742/Kopiera den länken, eller gå direkt hit:http://data3.blog.de/media/038/2235038_4820be4b7f_d.pdfKram, Tant Helene!

 6. 10 Greenbacks mars 1, 2011 kl. 11:20 f m

  Jo, nog finns det baktankar bakom att USA planerar ta över Libyen.Ghadaffi kallades ju Hitler av USA administrationen när han slutade använda dollar som betalningsmedel för oljan (precis som Putin, Chavez, Ahmadinejad i Iran, Saddam i Irak alla kallats för Hitler då de övergett att säla olja i dollar). Ghadafffi återgick så småningom till att sälja olja i dollar och blev av med sin Hitler stämpel och bundis med USA igen.När USA destabiliserar länder brukar dessa länders valuta krascha och ersättas med dollar som få en efterfråge-boost och kan hålla ett artificiellt högt värde (USA producerar ju inget, över 70% av deras BNP är ren komsumtion som de får av att vara världsvaluta – s.k ”free ride”). Men dollarn är i så dåligt skick att destabiliseringen i arabländerna trots detta inte lyft dollarn. Att se till Libyen fortsätter sälja olja i dollar är således av liv eller död stor vikt för dollarn.

  • 11 skvitt mars 1, 2011 kl. 5:09 e m

   Det ligger mycket i detta. När Saddam funderade på att ta betalt för oljan i euro var hans dagar räknade./Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: