Det är mord Herr Utrikesminister, det är folkmord!/Solidaritetstanken.


Carl Bildt vägrar ta ställning i det pågående folkmordet i Libyen. Det är undfallande, fegt och det gör mig spyfärdig. Det är ingen liten lokal konflikt som pågår i Libyen, despoten Khadaffi har hyrt in betalda legoknektar, som skjutet urskillningslöst. Blod skall flyta säger diktatorn, och då menar han det frihetstörstande folkets blod.

Att Bildt är så rädd att ta ställning kan inte bero på annat än hans egen inblandning i folkmordet  i Sudan, i samband med Lundin Oil. Det är kapitalismens nakna sanning i egen hög person som visar sig nu.

Carl Bildt agerar efter principen.  ”Så länge jag kan tjäna ett par kronor, så kan jag gärna offra människoliv, för liv är inget värda.” Det är ett synsätt som sveper genom hela den moderatledda regeringen. Gärna skattesänkningar, att folk tar livet av sig på grund av att dom inte har nåt att leva för, det kan inte vi göra nåt åt. Kd hänger på och offrar våra nyfödda på det kapitalistiska altaret, genom att stolt inviga fabriker, där man berövar barn deras immunförsvar.

Läs A-Linda och Hemimammas artiklar.

http://blogg.aftonbladet.se/15613/

http://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2011/02/hemimammas-kamp-barnaoffer-tvangsskilsmassor-goran-hagglund-mammons-tillbedjare-har-talat

Annonser

12 Responses to “Det är mord Herr Utrikesminister, det är folkmord!/Solidaritetstanken.”


 1. 1 Greenbacks februari 26, 2011 kl. 12:18 e m

  Jo, väst blundar gärna på de ställen som de tjänar mest pengar på.Obamas plötsliga behov av att skicka trupper till Libyen har ju inget med olja eller att bevara petrodollarsystemet – nä, det har enbart med en humanitet att göra.Du nämner Sudan (och gissa vad de har? OLJA -va konstigt att bäraren av världens världsvaluta, dollarn, är där och bökar också! – bara ren tillfällighet såklart att de vill att olja ska fortsättas prissättas i dollar) Men det finns ett land vars tragik är bortom allt förstånd som väst misshandlat och stympat – Kongo. Det är ett enormt folkmord väst gjort mycket för att skapa bl.a för att få sällsynta mineraler t.ex iridium till hemelektronik såsom mobiler etc,”With a current population of about 65 million people, over 200 ethnicities and a territory as big as one fourth of the U.S. continental land, the DRC is now a place infested with violence and extreme poverty. For years, continuous wars have occurred over the control of its vast natural resources, with nearly 6 million people killed since 1996, an average of 45,000 killings per month or 1,500 people dying every day.”http://carlosqc.blogspot.com/2009/09/congo-crisis-and-us-and-european.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=XEMxmfWlBmkOm detta är västmedia tysta och så att vi kan fortsätta pilla på våra elektronikprylar utan dåligt samvete. Det är vidrigt i kubik..Hemmamamma frågade om jag ville skriva här så jag undrar om min senaste blogginlägg på http://parasitstopp.wordpress.com duger. Ni an gärna ta något annan oxå om ni vill. Jag skriver om det parasitära penningsystemet.

  • 2 trerk februari 26, 2011 kl. 4:03 e m

   Ja, Kongo har Sverige, EU och resten av västvärlden glömt. USA går alltid i spetsen när det gäller olja, i Afghanistan,skall det också finnas en del naturrikedomar.

  • 3 HEMIMAMMA februari 26, 2011 kl. 7:28 e m

   Jag litar på dig Greenbacks och anser att både du och SuperZeke har självklara platser här och om du väljer att reprisera inlägg du redan skrivit på andra bloggar är helt din egen sak…Jag vet med vilken kvalitet alla jag bjudit in skriver med och det gäller dig med!

  • 4 SOLIDARITETSTANKEN februari 26, 2011 kl. 7:34 e m

   Hej Lincoln Hemimamma här. För att jag ska kunna lägga in dig som skribent i Solidaritetstanken, så måste du gå in på snack och göra en vänförfrågan till ST…MvH och hemikram

 2. 5 skvitt februari 26, 2011 kl. 2:21 e m

  Det är ju bra sååå bra skrivet och det får du tumme för!Käka olja och skita lik, sådan är kapitalismen! /Skvitt

  • 6 trerk februari 26, 2011 kl. 4:17 e m

   Tack. Jag har ingen förståelse för att man kan sitta still och tiga.

 3. 7 Herr och/eller Fru S februari 26, 2011 kl. 2:39 e m

  Rent juridiskt är det som sker i Libyen inte folkmord, brotten som sker inriktar ju sig inte på enskilda grupper utan drabbar ju alla oavsett etniskt tillhörighet, könstillhörighet, religiös tillhörighet osv. I Sudan och Kongo sker det dock en massa brott som kan betraktas som folkmord. Men visst borde vi agera mot tyranner i vår omvärld, det intressanta är ju att ingen agerar förrän det kommer på tv, såg ingen som skrev om Libyen innan upproret skede. Tvärtom så var ju Libyen en allierad tidigare, en som var med och kämpade mot Israel, någon som stödde PLO, där Sverige var en del av det stödet. Förtrycket har funnits där mer eller mindre sen han tog makten, tortyr har förekommit hela tiden, rättsäkerheten lika med noll.//Herr S

  • 8 trerk februari 26, 2011 kl. 6:23 e m

   Rent juridiskt begås inga folkmord förrän det har bestämts av antingen FN/EU domstolarna för mänskliga rättigheter.

 4. 9 HEMIMAMMA februari 26, 2011 kl. 7:26 e m

  Mycket bra inlägg Trerk!! en själv klar tumme!

  • 10 trerk februari 27, 2011 kl. 1:35 f m

   Tack.

 5. 11 Greenbacks februari 27, 2011 kl. 11:42 f m

  @trekGlömde tacka för ett bra blogginlägg! Tumme så klart!Jo, det finns mineraler i Afghanistan.Sedan tänkte de bygga en pipeline genom Afghanistan och, inte minst, Afghanistan står för över 90% av opiumproduktionen. Skrev en blogg hur det hänger ihop med att dollarn är världsvaluta som kanske är intressant:http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/12/afghanistan-det-tredje-opiumkriget/Ok, Hemimamma, jag ska se om jag hittar ”snack” och försöka göra en ”vänförfrågan” — en helt ny värld det här för mig så vi får väl se var jag landar 🙂

  • 12 HEMIMAMMA mars 1, 2011 kl. 5:24 e m

   Du landade bra, nu måste vi bara komma till en konsensus om vem som skriver när och hur ofta…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,188 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: