Arbetslösheten ökar, vilket regeringen inte kan ha något emot….


Efter en intensivkurs på 16 timmar förlagd mestadels under helgen, så har jag haft helt andra saker att tänka på än en massa bekymmer… Livet går dock vidare och till min stora besvikelse så sitter fortfarande den blåa Patron regeringen kvar vid makten.

Konstigt egentligen med tanke på hur fruktansvärt illa de sköter landet Sverige, fast det beror väl på vem som uttalar sig? Som jag skrivit tidigare så tycks många tro att om de röstar på solsidan så får de på automatik tillträde till den, något skrattretande naivt…

Förklaringen till detta fenomen kanske delvis ligger i det som den alltid så kloka och skolade Lena Sommerstad säger om skolan.

Det fria skolvalet är orsaken till segregeringen.

Kan inte annat än hålla med om att segregationen skapats utifrån privatiseringen av skolorna. Vilket ger så många ringar på vattnet, där kostsamma barn med handikapp eller språksvårigheter som ingen vill ha, blir kvar i de kommunala skolorna som utarmas på resurser.

Sverige har tidigare stått sig väl internationellt sätt kunskapsmässigt, men nu rasar vi i alla tänkbara tabeller …. Regeringen svar på detta, är att sin vana troget gå på symptomen … inte genom att söka sig till orsaken.

Orsaken kan ju tänkas vara en helt medveten strategi då det är lättare att manipulera ett outbildat folk som tror på tomtar och troll, än en befolkning som lärt sig kritisera och ifrågasätta källor.

Annars ger ju privat verksamhet på automatik M fler röster, speciellt skattefinansierad verksamhet som vård och skola, som med en blå regering får härja ganska fritt. Dessa kan sedan välja att finansiera Moderaternas partikassa, då regeringen nekar till att arbeta mot korruptionen som brer ut sig, då de vägrar avslöja sina bidragsgivare.

Regeringen har inget behov av att kontrollera företag som idag lever av slösandet av skattemedel som går till bl.a. menlösa verksamheter. De som idag bygger företag av skattefinansierade pengar hugger inte av grenen de sitter på genom att rösta annat än blått. Vem tror att Ivan Daza skulle rösta på en regering som skulle ge arbetslösa en meningsfull sysselsättning och en lagstadgad ersättning?

Arbetslösheten kommer istället att få fortsätta växa med M så ännu fler kan tjäna pengar på dessa livegna arbetslösa. Fast i kulisserna ser det i alla fall ut som om det bildas massor av nya verksamheter i Sverige. Vi är på rätt väg med företag som kostar oss skattebetalarna 3 miljarder och som predikar över att det är viktigare att du säger 40 positiva fraser om dig själv, än både ditt Cv-skrivande och jobbsökande. Vet bara inte hur man lyckas få ett arbete på det, men det är nog inte heller meningen?

Regeringens önskan tycks istället vara att få till ännu högre arbetslöshet vilket visar sig i deras ”fantastiska” satsning som FAS 3, där inget aktivt jobbsökande förekommer då de helt enkelt befinner sig i slutförvaring, där de istället skall mjölkas.

Har någon missat att Reinfeldt nu avslöjats om sin syn på Hyresrätter? Utan att bli alltför djup i ämnet så kan man väl fråga sig om det inte hade varit märligare om en Moderat varit för hyresrätter?

Hyresrätter som i alla fall innan avregleringen av hyresmarknaden fungerade efter kötid, om man nu inte köpte svart, blir ju en omöjlig situation för en kapitalist. Frågan är om en Moderat klarar av att behöva stå i en kö för en attraktiv lägenhet i stadens innersta kärna? Hur fruktansvärt kan det inte ha varit för en kapitalist att se det ena patrasket efter det andra få förtur i kön… Uppenbarligen klarade de inte av det då vi numera har marknadshyror som endast ger de välbärgade möjligheten att bo i de finare områdena. För att inte tala om hur skönt det måste vara för dem att även slippa risken, med att få ohyran inpå sig i form av mindre bemedlade individer.

Skrämmande är väl då istället att Reinfeldts regering hotar journalister som värsta kriminella, när de blir avslöjade om vad de egentligen tycker. Ett motto inom Moderaterna är ju att inte väcka det sovande folket, och i detta ligger ett stort behov av att kunna kontrollera all media.

Media som annars till största delen ägs av borgerliga intressen skriver ju inte om banala ting, som att Stockholm sammanlagt tagit ifrån de allra fattigaste ca 300 miljoner. Något socialsekreterarna gör gällande som arbetar i den kommunen som snart enbart de mer välbeställda har råd att bo i.

Nu är inte heller detta speciellt märkvärdigt av en Moderat regering, det hade ju varit betydligt mer uppseendeväckande att läsa om M tog från de rika för att ge till de fattiga?? Fast om något sådant får vi aldrig läsa då M är partiet med endaste en punkt på dagordningen, och det är att sänka skatterna. Att partiet sedan omgärdar sin fråga med en massa ytlig retorik är bara en massa rappakalja då de insett att det är enda sättet att få sitta i maktens boning och sänka skatterna för de rika. Att en moderat skulle säga att skatterna i landet är lagom eller bra, lär heller aldrig hända så länge vi har kvar någon form av offentlig sektor som alla medborgare har tillträde till.

Politiken är egentligen ganska enkel… om man skalar av ytan och ser lite djupare på det som händer i landet, så borde alla kunna se avgrundsdjupa skillnader mellan blocken. Vem är det som tjänar mest på att komplicera politiken, och få oss att ta avstånd genom att tycka att den är ointressant eller svår? sant är i alla fall att den sittande regeringen inte är intresserad av att få ned arbetslösheten, det finns nämligen ett större vinstintresse i en hög sådant och det gagnar den kapitalstarka.

Sossarna kommer troligen att ta makten 2014 men om det beror på dem själva eller att borgarna frivilligt släpper makten återstår att se… men med tanke på att den tredje stora bankkrisen är att vänta efter 2014där vi skattebetalare åter skall stå för notan, så vore det bekvämaste läget vara att sitta i opposition och skylla på regeringen…  Vad gör regeringen för att förhindra den utvecklingen, naturligtvis ingenting….

Annonser

6 Responses to “Arbetslösheten ökar, vilket regeringen inte kan ha något emot….”


 1. 1 HEMIMAMMA februari 22, 2011 kl. 1:07 e m

  Bank och bolånebubblan med Fractional reserve banking är det som håller folket på plats och stilla i båten…Ingen vågar göra något, för man vet ju inte vart räntan bär och alla måste kunna betala sina överbelånade hus…Men proletariatet får alltid betala notan…

 2. 2 trerk februari 22, 2011 kl. 8:18 e m

  Att friskolorna skulle öka segregeringen var det nog ingen som tvivlade på. Och att skattepengarna skulle hamna utomlands är inte längre någon hemlighet. Problemet med friskolorna är också att man levererar betyg, inte kunskap. För att få ett bra rykte och många sökande sätter man bra betyg, detta får som följd att man kan gå ut skolan med officiellt goda kunskaper, men dom håller inte internationellt sett. Tänk om Sony-Ericsson skulle göra likadant, leverera en produkt, med ett fint skal, men ingen kvalité. Man skulle ganska snabbt få slå igen.

 3. 3 skvitt februari 23, 2011 kl. 5:57 f m

  ”… så tycks många tro att om de röstar på solsidan så får de på automatik tillträde till den, något skrattretande naivt…”Nog för att det finns många korkade, men jag tror inte den sortens tankemissfoster är så vanligt att det räckte för de blå att vinna valet!Men du fick mig att le!Tack för det och kram!/Skvitt

 4. 4 HEMIMAMMA februari 26, 2011 kl. 1:59 f m

  ”Det finns inga skäl för optimism. Det finns inga skäl för pessimism. Det finns skäl för revolution.”

 5. 5 HEMIMAMMA februari 26, 2011 kl. 3:53 f m

  LOL 11-02-26 kl 02:23 Din kommentar tas bort då den är formulerad på ett sätt som strider mot bloggens regler, vilket borde antyda nivån på ditt kommenterande, om du inte ens är läskunnig?Har du verkliga och vettiga saker att säga är du välkommen igen.

 6. 6 HEMIMAMMA februari 26, 2011 kl. 7:14 e m

  LOL 11-02-26 kl 15:20 Dubbelfel, läs i högerspalten, där står det innantill vilka regler som gäller för att kommentarer skall publiceras i denna blogg, bla ett hövligt språk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
SOLIDARITETSTANKEN

Bloggarna på denna sida står var och en för innehållet i sina inlägg, och alla som skriver behöver inte ha samma åsikt i alla sakfrågor. Alla inlägg skall hålla en god och saklig ton.
.
Uppgifter bör i största mån verifieras med länkar.
.
Bloggarna har inte rätt att bli alltför personliga.
.
Bloggtroll, personliga påhopp, näthat eller andra icke adekvata kommentarer kommer inte att släppas fram. De som vill kommentera bör därför hålla sig till ämnet, för att kunna upprätthålla en seriös diskussion.
.
Gemensamt för alla som skriver på denna sida är att vi bl.a. värnar om alla människors rätt att få leva under goda förhållanden.
.
Vi är alla personer med åsikter åt vänster, och gör gemensam sak med att få den borgerliga regeringen bortvald 2014.
.
Bloggen är alltid öppen för fler intresserade skribenter som vill bidra till förändringarnas vindar. Vi kan aldrig bli för många. Vi söker bloggare med hjärtat till vänster, som vill ingå i vår gemenskap.
.
Vi vill återuppliva Solidaritetstanken, för alla människors lika värde och rättigheter... Gästskribenter är också välkomna med en förfrågan om att få deltaga med inlägg.
.
Alla skribenter på denna blogg har möjligheten att vara med och föra en dialog utifrån inläggen.I de fall en kommentar önskas besvaras av specifik skribent, så skall frågan riktas direkt till den avsedda.
.
Välkommen till en öppen debatt!

ARKIV

'
The Rainforest Site

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 15 andra följare

BLOGGSTATISTIK

 • 29,202 BESÖKARE
Annonser

%d bloggare gillar detta: